• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu
Op werkdagen voor 13:00 uur besteld is vandaag verzonden

Op werkdagen voor 13:00 uur besteld is vandaag verzonden

Konijnenhok Duitse Hangoor

Een konijnenhok voor jouw Duitse Hangoor

De Duitse Reus is een prachtig konijn welke zijn mooie uiterlijk en lieve karakter dankt aan zijn voorloper de Franse Hangoor. Dit middelgrote konijnenras komt in Nederland steeds vaker voor als huisdier maar heeft zijn oorsprong, zoals de naam al doet vermoeden in Duitsland. De Duitse Hangoor wordt vaak verward met de Duitse Reus, dit reusachtige konijn komt weliswaar ook uit Duitsland maar heeft een ander uiterlijk dan de Duitse Hangoor, dit zien we terug in het gewicht, de bouw én de oren van beide konijnenrassen. Wanneer je een Duitse hangoor konijn wilt houden als huisdier is het natuurlijk, zoals bij elk konijnenras van belang dat je je goed inleest over het ras en de behoeftes welke dit konijnenras hebben. Op deze pagina vind je informatie over de oorsprong van dit mooie konijnenras maar ook bespreken we de must haves voor het houden van een Duits Hangoor konijn.

Hangoor Konijn-beelden | Gratis vectoren, stockfoto's & PSD's

Het prachtige ras: De Duitse hangoor

Laten we beginnen met een stukje geschiedenis over dit populaire konijnenras. De Duitse hangoor is ontstaan omstreeks 1970 middels een kruising tussen een Franse hangoor en een dwergkonijn. Hieruit ontstond de Duitse Hangoor, niet te verwarren met de Duitse Reus welke zijn oorsprong dankt aan de Vlaamse Reus. De Duitse hangoor is een miniatuur versie van de Franse hangoor en bereikt een gewicht van ongeveer 2,5 tot 3,5 kilo op volwassen leeftijd. Hiermee is hij dus een stukje groter dan zijn Nederlandse familielid, de Hollandse Hangoor.

De lichamelijke eigenschappen van een Hangoor uit Duitsland komt dus in de buurt van een Franse Hangoor. Deze kleine versie heeft echter een compacter lichaam en is gezien lichaamsbouw sterk, stevig en massief. De Duitse hangoor heeft een brede kop voorzien van grote hangoren en sterk ontwikkelde kaken en wangen. Het neusbeen van het Duitse konijn is sterk gebogen waardoor de Duitse hangoor een wat grovere kop heeft dan andere hangoren uit zijn familie. De Duitse hangoor is erkend is verschillende kleurslagen oa; konijnen grijs, blauwgrijs, blauw, zwart, chinchilla, sallander, bont en zelfs wit met rode oogkleur komt voor in dit ras.

Een konijnenhok kopen voor je hangoor konijn?

De Duitse Hangoor behaalt op volwassen leeftijd een gewicht van ongeveer 3 kilo, hiermee valt hij in de categorie middelgrote konijnenrassen. Dit wil echter niet zeggen dat dit konijnenras niet dient te profiteren van voldoende ruimte in het houten konijnenhok of de konijnenren. Net zoals ieder ander konijn is het belangrijk dat jouw Duitse hangoor konijn voldoende beweging en uitdaging krijgt in en rondom zijn verblijf. Ook voor de huisvesting van een Duits konijn is één ding zeer belangrijk; een konijn hoort niet alleen! Ook een hangoor maak je blij wanneer hij samen kan leven in één verblijf met minimaal een soortgenoot. Hier dien je dan ook rekening mee te houden bij de aanschaf van een groot konijnenhok voor jouw Duitse hangoren.

Een konijnenhok voor een koppel Duitse Hangoren. Kies voor een verblijf welke voldoende bewegingsruimte biedt aan jouw konijnen om te kunnen spelen en rennen. Een groot konijnenhok zorgt ervoor dat jouw konijnen zich kunnen vermaken maar hiernaast ook voldoende plek hebben te kunnen rusten of te genieten van het zonnetje in de konijnen ren. Wij adviseren voor een koppel Duitse hangoren een konijnenhok mét ren van minimaal 4 m2 loopruimte op één verdieping en een goed afgesloten en comfortabel konijnen nachthok.

Het nachthok van een Duitse Hangoor. Het is natuurlijk ook mogelijk jouw konijnen los te laten lopen in huis of in de tuin. Ook in dit geval is het noodzakelijk een veilig en comfortabel nachthok te bieden aan je konijnen. Niet alleen voor het rusten maar ook om te kunnen schuilen voor gevaar én slecht weer. Is het niet mogelijk jouw konijnen los te laten lopen in de tuin maar wil je ze wel graag alle ruimte geven? Dan is een losse konijnen ren in combinatie met een ruim nachthok een goede optie!

De behoeftes van een Duitse hangoor konijn.

Naast een goede huisvesting in de vorm van een groot konijnenhok met ren of een konijnenren met los nachthok is het ook belangrijk goed te kijken wat de behoeftes zijn van jouw nieuwe huisdier. De Duitse Hangoor heeft geen ras specifieke wensen welke afwijken van andere konijnenrassen. Maar dit wil niet zeggen dat er geen puntjes zijn waar je rekening mee moet houden wanneer je een Duitse hangoor wilt houden als huisdier. Hieronder een makkelijk overzicht van alle konijnenbenodigdheden voor jouw Duitse Hangoor;

Konijnenvoeding Voor de voeding van jouw hangoor konijn kun je het beste kiezen voor een basic konijnenkorrel welke je aanvult met onbeperkt kruidig en vers hooi, verse groente en kruiden. Konijnen zijn herbivoren en leven van kruiden en grassen in de natuur, een gezonde voeding voor jouw konijn is dan ook belangrijk. Het darmenstelsel van een konijn is niet gemaakt voor (suikerhoudende) snacks. Kies dan ook liever voor een snack van natuurlijke materialen of verwen jouw duitse hangoor eens met verse groente en kruiden. Zorg er in ieder geval voor dat jouw konijnen onbeperkt hooi kunnen eten.

Konijnenverzorging De vacht van een Duitse hangoor is vrij kort, hierdoor is het niet noodzakelijk jouw hangoor elke week te borstelen zoals dit met bijvoorbeeld een Teddy konijn gebeurt. Wel is het belangrijk dat de vacht, poten, billen en oren van jouw konijn altijd schoon zijn. Controleer dit dan ook regelmatig en maak de vacht schoon wanneer deze vies is. Let op; was je konijn niet met water wanneer dit niet zeer noodzakelijk is, kies voor een fijne konijnenborstel welke ervoor zorgt dat de vacht vrij komt van vuil en losse haren. Hiernaast is het belangrijk de nagels van jouw konijn regelmatig te controleren, je kunt deze zelf knippen (met een beetje ervaring) met een nagelschaartje voor konijnen. Wil je graag advies over de vachtverzorging of nagelverzorging van jouw hangoor? Neem dan gerust contact met ons op.

Konijnenhok accessoires Voor de basis van jouw konijnenparadijs kies je voor een goede bodembedekker met een hoog absorptievermogen eventueel aangevuld met stro voor warmte op koude dagen. Dit zorgt ervoor dat jouw konijnenhok langer fris blijft en deze makkelijk schoon te maken is. Naast een goede bedekker voor jouw konijnenhok moet je natuurlijk denken aan; een eetbakje, drinkfles of drinkbak, hooiruif en een goed konijnentoilet. Dit laatste is zeer makkelijk bij de schoonmaak van jouw konijnenhok en draagt bij aan een goede hygiëne in het hok van jouw hangoor.

Konijnenspeelgoed Naast een goede verzorging is het vermaken van jouw konijn een groot onderdeel van jouw taak. Konijnen welke zich vervelen kunnen vervelend gedrag laten zien en hiernaast komt het niet ten goede van het humeur van jouw konijn. Konijnen worden pas écht leuke huisdieren wanneer je er tijd en aandacht aan besteed. Ook op momenten dat jij niet aanwezig bent is het belangrijk dat er voldoende afleiding en vermaak is voor jouw hangoor. Zorg ervoor dat jouw hangoortje voldoende speel en knaagmateriaal heeft in zijn verblijf waar hij zich kan vermaken.

Konijnenhok Dennis

Meer weten over hangoor konijnenhokken?

Wil jij graag overleggen met een specialist of sta je open voor tips en advies voor het aankopen van een groot konijnenhok voor hangoor konijnen? Neem dan gerust eens contact met ons op. De medewerkers van Huisdierplezier zijn te bereiken via onze contactpagina, of bel ons op werkdagen via 085 – 0656263. Zelfs maatwerk voor grote konijnenhokken valt binnen ons aanbod voor jou en jouw konijnen. Wil jij meer informatie over de verschillende konijnenrassen? Lees dan eens onze blog: ‘Welk konijnenras past bij mij?”. Natuurlijk ben je ook welkom contact met ons op te nemen voor meer informatie over konijnen, konijnenhokken en de verzorging van een konijn.

Menu