• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Groot konijnenhok

Groot verblijf voor konijnen kopen

Een konijnenverblijf kopen is geen dagelijkse bezigheid. Wanneer je de juiste keuzes maakt voor de huisvesting van jouw konijnen is het zelfs mogelijk dat je maar één verblijf aankoopt voor het gehele leven van jouw konijn. Maar wanneer je op zoek gaat naar een verblijf voor een groot konijn merk je al snel dat er veel verschillen te zien zijn binnen de aangeboden hokken, wanneer kies je dan het juiste verblijf voor jouw konijn of zelfs konijnen? Op deze pagina bespreken we de verschillen én de voordelen van een groot konijnenhok.

Konijn, Witte, Oren Grote

Waarom een groot verblijf?

Konijnen zijn van nature energieke dieren, hebben voldoende beweging nodig voor een goede gezondheid en houden er van om vermaakt te worden. De ruimte welke je jouw konijn biedt speelt hierin een belangrijke rol. Konijnen welke te klein worden gehouden kunnen vervelend gedrag laten zien, zoals tralie trekken, hok knagen en zelfs agressief gedrag tegenover het baasje is geen vreemd gevolg van kleine huisvesting. Kies voor een groot hok met voldoende beweeg ruimte of een grote konijnenren zodat jouw konijn zijn energie kwijt kan en voorkom hiermee vervelend gedrag.Konijnen zijn groepsdieren, dit is iets waar je rekening mee moet houden bij het aankopen van een verblijf voor jouw konijnen. Kleine konijntjes hebben wellicht een minder groot verblijf nodig dan een groot konijnenhok voor grote konijnen zoals de Vlaam, Duitse reus of Franse hangoor, maar ook kleine konijnen horen met minstens één soortgenoot samen te wonen. Hierdoor is het aan te raden te kiezen voor een groot konijnenverblijf twee konijnen.

Een goede plek voor jouw konijnenhok

Ook de plaatsing van jouw grote verblijf voor konijnen is belangrijk. Natuurlijk wil je het verblijf zo dicht mogelijk bij huis plaatsen zodat je altijd toezicht hebt en kunt genieten van de spelende konijnen. Maar bij de plaatsing van het verblijf dien je rekening te houden met meerdere factoren. Deze zijn voornamelijk gebaseerd op de verschillende seizoenen. In de wintermaanden wil je een beschutte plek welke zoveel mogelijk vrij is van tocht en vocht. Terwijl je in de zomermaanden een plek wil voor de konijnen welke voldoende schaduw biedt. Hieronder een aantal tips voor de plaatsing van jouw konijnenverblijf;

  • Plaats je hok niet naar de regenkant om vocht te voorkomen
  • Kies voor een schaduwplek voor jouw hok in de tuin
  • Kies voor een harde ondergrond zoals stenen tegen uitgraven

Wat kost een groot konijnenhok?

Binnen onze collectie grote verblijven voor konijnen bieden wij twee verschillende mogelijkheden voor grote konijnen aan. Onderhoudsvrije grote verblijven en grote konijnenhok bouwpakketten welke periodieke onderhoud vragen. De eerste categorie heeft een hogere prijsklasse echter is dit niet het enige verschil tussen deze soorten. Onze onderhoudsvrije luxe verblijven hebben een levensduur van zeker 10 tot 15 jaar, zijn gemaakt van sterkere en dikkere houtsoorten en vragen hiernaast geen jaarlijkse schuur en lakbeurt. De hokken welke periodiek behandeld moeten worden zijn goedkoper in aanschaf maar vragen onderhoud en hebben een kortere levensduur. Wanneer je op zoek bent naar een konijnenverblijf is het dus ook belangrijk te beslissen of je wil investeren in een duurzame aankoop óf liever kiest voor verandering en gaat voor een goedkoop konijnenkot welke meer onderhoud vraagt en wellicht sneller vervangen zou moeten worden.

Heb je vragen over ons aanbod voor konijnen?

Wil jij graag overleggen met een specialist ? Neem dan gerust eens contact met ons op. Woont jouw konijn binnen als huisdier? Ook voor een groot konijnenhok voor binnen geven wij je graag advies. Onze medewerkers zijn te bereiken via onze contactpagina, of bel ons op werkdagen via 085 – 0656263. Bij Huisdierplezier vind je een groot assortiment én een fijne service, wij helpen je dan ook graag bij jouw vragen omtrent konijnen! Neem gerust eens contact met onze specialist op voor advies! Heb je het perfect hok gevonden? Dan kunnen we deze vaak al binnen één werkdag verzenden. 

Meer lezen over konijnen?

Naast een groot assortiment in onze konijnenwinkel én alle benodigdheden voor het houden van deze leuke huisdieren voorzien wij je ook graag in goed informatie over konijnen. Dit is dan ook de reden dat wij regelmatig leuke blogs schrijven over konijnen zoals:

Blog: Waarom knaagt mijn konijn aan het hok?
BlogHoe groot moet een konijnenverblijf zijn?
Blog: Een natuurlijke leefomgeving voor konijnen
Blog: Een konijn en een cavia samen houden?

Menu