• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestellingen op werkdagen voor 13:00 geplaatst worden dezelfde dag nog verzonden!

Bestellingen op werkdagen voor 13:00 geplaatst worden dezelfde dag nog verzonden!

Dubbel konijnenhok

Een dubbel konijnenhok kopen

Konijnenverblijven zijn er vele soorten en maten, maar hoe weet je dan welk hok geschikt is voor jouw konijn of konijnen? Op deze pagina bekijken we het dubbel verblijf voor konijnen. Het hok met twee verdiepingen welke in vele soorten, maten, kleuren en materialen worden geleverd als bouwpakket. Deze konijnenverblijven zijn handig in gebruik én kunnen eenvoudig worden schoon gemaakt. In onze konijnenwinkel vind je een groot aanbod verblijven waaronder het dubbele variant, op deze pagina bekijken we de voordelen van deze duplex hokken.

Rabbit, Bunny, Easter, Grass, Cute, Fur

Twee varianten dubbele hokken voor konijnen

Het dubbele duplex hok komt in grote lijnen in twee verschillende modellen, los van de verschillende maten en kleuren dan natuurlijk. Het ene model betreft een dubbel verblijf met dubbel nachthok en twéé schoonmaaklades, het andere model betreft een duplex hok waar de benedenverdieping is gebruikt voor een konijnen ren. Beide betreffen bouwpakketten welke met een handige handleiding eenvoudig te monteren zijn. De twee genoemde modellen hebben dan ook specifieke doeleinden. Hieronder lees je meer over deze verschillende verblijven mét verdieping.

Konijnenhok Loft Urban

Model 1: Dit duplex hok beschikt over een bovenverdieping waarin een nachthok is gesitueerd, en de benedenverdieping is vrij toegankelijk voor de konijnen en wordt gebruikt als konijnen ren. Het voordeel van deze verblijven is dat deze vrij eenvoudig uit te breiden zijn met een losse konijnenren. De onderzijde van deze dubbele konijnenverblijven kunnen vaak worden geopend met een deurtje waardoor er een goede toegang ontstaan van de eventuele losse ren voor de konijnen. Dit soort dubbele hokken zijn ideaal voor buitengebruik, maar kunnen wanneer jouw konijn zindelijk is ook binnen worden gebruikt.

Konijnenhok Bambam

Model 2: Dubbel konijnenhok met twee nachthokken, zoals op de afbeelding hierboven zichtbaar is kan perfect binnenshuis worden gebruikt. Deze dubbele verblijven met 2 lades voorkomen dat de konijnen op de grond plassen, dit wordt netjes opgevangen in de dubbele lades. Een bijkomende voordeel van dit hok is dat er echt twee verschillende ruimtes gecreëerd kunnen worden met ieder een eigen nachthok en ‘open gedeelte’ Dit zorgt ervoor dat deze hokken perfect zijn voor het koppelen van een nieuw konijnenstel, hierover later meer.

Welk konijnenverblijf is geschikt voor mijn konijn?

Wanneer jouw konijn binnen woont is het wellicht handig om te kiezen voor een verblijf met dubbele onderlade, dit voorkomt viezigheid op de vloer en houdt het hok lekker fris en schoon. Heb je echter konijnen die buiten leven maar welke houden van graven? Dan is een dubbele hok met open onderzijde wellicht ook niet de beste keuze. Wel is het eenvoudig mogelijk deze konijnenverblijven te voorzien van een gaas onderzijde waardoor graven voorkomen kan worden, natuurlijk kun je er ook voor kiezen het dubbele verblijf op stenen te plaatsen.

Rabbit, Cute, Baby, Hare, Pet, Easter

Is een dubbel verblijf alleen dan wel groot genoeg?

Wij krijgen vaak de vraag of een dubbel exemplaar voldoende ruimte biedt aan één konijn of meerdere konijnen. Ons eerlijk advies hierin; Nee, helaas een dubbel hok alleen is te klein voor het huisvesten van een en zeker twee konijnen. Maar hierin zit wel een kanttekening, het is namelijk vrij eenvoudig een dubbel hok nu of later uit te breiden waardoor je toch voldoende ruimte kunt creëren voor jouw konijnen. Ook wanneer je het hok binnen wilt gebruiken is dit mogelijk, binnen konijnen mogen vaak of altijd los lopen en hebben dan een nachthok/toiletruimte nodig hiervoor is een dubbele variant natuurlijk perfect geschikt.

Maar waarom bieden we deze hokken dan toch aan? Heel simpel, een dubbel hok voor konijnen is de perfecte basis mits deze voldoende ruimte buiten het verblijf krijgen of hebben. Dit wil zeggen, een dubbel konijnenverblijf is perfect wanneer je deze combineert met een konijnenren of wanneer je deze bijvoorbeeld ín een dierenren plaatst voor jouw konijnen. De oppervlakte van deze hokken zijn dus prima voor de nacht en de rustige uren op de dag, maar een konijn moet hiernaast wel de mogelijkheid krijgen om de pootjes te strekken buiten het verblijf. Een duplex variant kan je echter wél enorm helpen bij het koppelen van een nieuw konijnenstel, hoe gaat dit in zijn werk?

Rabbit, Eat, Carrot, Cute, Bunny

Het perfecte hok om konijnen te koppelen

Een hok met verdiepingen biedt, zoals hierboven al stond geschreven, twee nachtverblijven én twee schoonmaaklades. Dit betekend dus automatisch dat elke verdieping gecreëerd kan worden tot een totale leefomgeving voor het konijn. Je kunt eenvoudig een nachtgedeelte maken, een drink en eet plek en zelfs een konijnentoilet plaatsen op iedere verdieping. Het bijkomende voordeel hiervan is dat twee konijnen welke nog in het koppelproces zitten niet bij elkaar kunnen maar ze elkaar wel de gehele dag kunnen ruiken en opmerken. Dit kan het koppelproces enorm helpen én versnellen. De meeste dubbele konijnenhokken zijn ook eenvoudig tot één verblijf te maken. Dit betekend dus dat dezel direct gebruikt kan worden als de konijnen nog niet samen kunnen maar je hierna een groter verblijf kunt maken voor beide konijnen samen, heel handig! Lees ook eens onze blog: Tips voor het koppelen van konijnen! Hier lees je meer informatie over dit onderwerp.

Een ander verblijf of een konijnen ren?

Is het dubbele verblijf toch niet wat je zocht? Geen probleem, in onze konijnenwinkel vind je een groot aanbod hokken voor konijnen. Hierdoor is er altijd wel een geschikt verblijf voor jouw konijnen te vinden. Bekijk onze totale konijnenwinkel of bezoek één van de categorieën hieronder:

Konijnenverblijven met ren
Konijnenhokken zonder ren
Luxe verblijven *tip*
Groot hok voor konijnen
Konijnen hok voor binnen

Meer nodig voor jouw konijnen?

Heb je naast een verblijf ook al gedacht aan de benodigdheden voor jouw konijnen? Wellicht heb je al jaren konijnen en kun je wel een lekkere zak vers kruidenhooi gebruiken of misschien moet jouw eerste konijntje nog komen en ben je op zoek naar andere benodigdheden voor een goede start. In onze konijnenwinkel vind je een groot assortiment waarin je alles kunt vinden voor jouw konijn. Van de huisvesting tot de verzorging en van het vermaak tot lekkere konijnensnacks. Naast leuke konijnenspullen verdiepen wij ons ook graag in informatie, informatie voor jouw als klant én voor jouw huisdieren natuurlijk. Wil je meer lezen over konijnen? Bekijk dan zeker eens onze blogpagina waar je leuke artikelen vindt over konijnen zoals:

Blog: Waarom knaagt mijn konijn aan het hok?
Blog: Een natuurlijke leefomgeving voor konijnen
Blog: Is mijn konijn ziek?
Blog: Een konijn en een cavia samen houden?
Blog: Hangoor konijnen 
Blog: Is mijn konijn een dwergkonijn?
Blog: Populaire konijnenrassen

Menu