• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
  • 0031 (0)850 - 656263
Menu
Op werkdagen voor 13:00 besteld, dezelfde dag verzonden

Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Huisvesting

De huisvesting van jouw konijn

Steeds meer mensen kiezen er voor een konijn te nemen als huisdier. De reden hiervoor is voor de hand liggend, konijnen zijn slimme, mooie en grappige dieren. Een konijn is goed tam te maken, kan zelfs zindelijk worden en geeft een leuke toevoeging in het gezin. Natuurlijk zoek je dan ook een konijn welke goed past in jouw gezin, ga je voor een klein dwergkonijntje, de bekende Hollandse hangoor of heb jij voldoende ruimte om een of meerdere Vlaamse reuzen te huisvesten?

Wanneer het gaat over de huisvesting van een konijn komt er het een en ander kijken waar je goed over na moet denken. Ten eerste is het belangrijk te beseffen dat je een konijn het beste samen kunt plaatsen met een soortgenoot. Konijnen zijn echte groepsdieren, in de natuur leven ze ook in groepen of paren. Plaats je een konijn alleen dan zal deze zich snel gaan vervelend, helaas kunnen wij als mens namelijk niet de nodige aandacht geven welke een maatje wel kan geven. Bij de huisvesting houd je natuurlijk rekening met de afmeting van het verblijf, wanneer je konijnen dus samen plaatst moet het verblijf groot genoeg zijn voor beide. Daarnaast is het natuurlijk van belang waar je jouw konijn wilt laten verblijven, komt deze in een buitenverblijf of wil je jouw konijn binnen laten verblijven?

De verschillende mogelijkheden

Er zijn veel verschillende soorten konijnenhokken op de markt. Van grote ruime verblijven met een heerlijke uitloop ren waar jouw konijn zijn pootjes kan strekken tot compacte hokken welke ideaal zijn voor de kleinere tuin. Maar ook binnen verblijven worden steeds populairder onder de konijnenbaasjes. Om een duidelijk overzicht te geven over de verschillende mogelijkheden binnen de huisvesting van konijnen hebben deze categorie opgedeeld in verschillende opties. Zo kun je makkelijk navigeren tussen de mogelijkheden binnen de categorie konijnenhokken.

Konijnenhok met ren Binnen de categorie konijnenhokken met ren vind je zoals de naam als zegt; konijnenhokken met een ren. Deze ren kan op meerdere manieren zijn gepositioneerd aan het nachthok. Zo kun je kiezen voor een hok welke een onder ren hebben, een extra stukje ruimte waar jouw konijn kan verblijven in het hok. Maar ook hokken voorzien van een zij ren behoren tot de mogelijkheden.

Konijnenhok zonder ren  De compacte konijnenhokken worden vaak gebruikt in combinatie met een ren. Heb je bijvoorbeeld een leuke ren in de tuin maar ben je op zoek naar een geschikt nachthok waar jouw konijnen kunnen schuilen en rusten? Dan is een konijnenhok zonder ren een goede keuze. Soms wordt er voor gekozen om een konijn permanent in een konijnenhok zonder ren te plaatsen, wij adviseren je dit niet te doen. De reden hiervoor is duidelijk; konijnen zijn energieke dieren. En hebben voor een goede gezondheid en een fijn leven voldoende beweging nodig welke ze niet kunnen krijgen in een hok zonder ren. Combineer een los nachthok dan ook altijd met een losse ren of plaats het nachthok in een ren.

Konijnenhok luxe  Wil je jouw konijnen voldoende ruimte bieden én een hok bieden van hoge kwaliteit? Dan zijn onze luxe konijnenhokken wellicht de beste keuze voor jullie! Deze hokken zijn gemaakt van geïmpregneerd hout en zijn hiermee onderhoudsvrij. Binnen deze categorie vind je hokken welke uit onze eigen productie komen, ook is het mogelijk een totaal eigen hok te laten maken of zelfs ontwerpen.

Konijnenhok dubbel Wanneer je jouw konijnen binnen wenst te laten verblijven zijn er verschillende mogelijkheden. Een hiervan is een dubbel konijnenhok, vaak voorzien van twee onder lades. Deze hokken zijn ideaal voor binnen omdat ze een dubbele lade hebben en je hiermee dus de vloer schoon kunt houden. Een konijnenhok voor binnen heeft een robuuste uitstraling welke met de juiste indeling een mooie toevoeging kan zijn voor jouw woonkamer.

Konijnenkooien Natuurlijk hebben we voor binnen ook konijnenkooien beschikbaar. Deze kooien zijn makkelijk schoon te maken, eenvoudig in gebruik en kunnen een fijne basis zijn voor jouw binnen konijnen. Wel dien je er rekening mee te houden dat enkel een konijnenkooi als verblijf niet voldoet. Plaats hier een ren aan om jouw konijn voldoende ruimte te hebben of leer jouw konijnen los te laten in huis. Dit vraagt wat voorbereiding maar is zeker mogelijk! Konijnen zijn namelijk goed zindelijk te krijgen en hiermee worden ze de ideale medebewoners.

Konijnenrennen Wil je jouw konijnen extra ruimte geven dan is een konijnen ren een uitkomst. Je kunt kiezen voor een panelen ren welke makkelijk kan worden opgebouwd en afgebroken wanneer hij niet gebruikt wordt. Ook kun je kiezen voor een houten ren welke veel ruimte biedt en tevens aan de bovenkant kan worden gesloten waardoor andere huisdieren niet bij jouw konijnen kunnen komen.

Vragen over het huisvesten van konijnen?

Heb je na het lezen van deze tekst vragen over het huisvesten van konijnen? Ben je bijvoorbeeld benieuwd welk hok het beste geschikt is voor jouw konijnen of wil je graag informatie over het samenbrengen van twee konijnen als koppel? Onze medewerkers hebben naast een hart voor dieren de nodige kennis van konijnen en het houden van konijnen. Twijfel vooral niet en neem contact met ons op met al jouw vragen!

Menu