• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Konijnen hooiruif

Een hooiruif voor in jouw konijnenhok!

De dagelijkse maaltijd van een konijn moet voor 80% bestaan uit hooi! Konijnen zijn herbivoren wat wil zeggen dat ze enkel planten eten. Het aanbieden van vers, fris en kruidig hooi zal er aan bijdragen dat jouw konijn dit belangrijkse deel van zijn maaltijd niet laat staan. Een konijn moet voor een goede spijsvertering zo veel hooi binnen krijgen omdat hooi bestaat uit grove en lange vezels. Konijnen moeten voor het eten van hooi flink knabbelen wat goed is voor de tanden van het konijn. Konijnen welke niet voldoende hooi binnen krijgen kunnen problemen krijgen met de spijvertering en de tanden. Dit wil je natuurlijk voorkomen, maar hoe? Sommige konijnen weigeren hooi te eten, het is dan slim om het hooi op verschillende manieren aan te bieden zodat het interessant wordt voor jouw konijn om het te eten. Daarnaast zal het konijn vies hooi laten liggen, hooi waar hij of zij de behoeftes op heeft gedaan is natuurlijk verre van lekker om te eten. Een hooiruif kan je hierbij helpen. 

Konijn Konijntje Pasen - Gratis foto op Pixabay

Wat is het voordeel van een hooiruif?

Wanneer je hooi aanbiedt aan jouw konijn moet dit vers, kruidig en lekker zijn natuurlijk! Hooi wat los in het hok ligt wordt vervuild door vieze poten en wordt al snel onder gekeuteld in het hok. Wanneer je het hooi in een hooiruif aanbiedt is deze kans een stuk kleiner, dit maakt de konijnenverzorging een stukje makkelijker. Door het gebruik van het hooiruifje ga je dus ook het vervuilen van hooi tegen wat je uiteindelijk bespaart in je portomonee. Daarnaast kun je er voor zorgen dat het hooi op een plek hangt in het hok waar jouw konijn er makkelijk bij kan dit zorgt voor meer eten en nodigt ook uit voor het konijn. 

Welke hooiruif is geschikt voor mijn konijn?

Hooiruiven vind je in vele maten, vormen en gemaakt van verschillende materialen. Het belangrijkste is dat de hooiruif veilig, makkelijk toegangelijk en eenvoudig op te hangen of te plaatsen is in het konijnenhok. DIt laatste is natuurlijk belangrijk wanneer je de hooiruif in het hok wenst te hangen of plaatsen. Bekijk goed welke ruimte van het hok geschikt is voor het ophangen van een hooiruif, denk hierbij bijvoorbeeld aan slag regen nat hooi wordt namelijk niet snel gegeten. Wil je de hooiruif aan het tralie werk bevestigen dan is een hooikorf met ophangmogelijkheden een optie voor jullie. Deze hooiruifjes kun je eenvoudig ophangen aan het tralie werk en vanaf boven vullen met hooi en konijnensnacks. Deze hooiruiven worden het meeste gebruikt in konijnenhokken voor zowel binnen als buiten. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een hooiruif met een leuke uitstraling welke het hok een ander sfeertje geeft. Kijk bijvoorbeeld eens bij onze hooikarren, deze bolderkarren gemaakt van hout kun je vullen met hooi en lekkere snacks voor jouw konijn. Of onze groente korven waar je een heerlijke stukje groente kan aanbieden aan jouw konijn. Gegarandeerd succes! 

Tips voor het gebruik van een hooiruif!

Konijnen staan erom bekend graag te keutelen tijdens het eten. Super handig als je hier gebruik van maakt bij de indeling van het hok. Plaats jouw hooibak boven het konijnentoilet van jouw konijn. Op deze manier is het makkelijker jouw konijn zindelijk te maken, houd je het hok sneller schoon en blijft het gevallen hooi netjes in het toilet liggen. Vul de ruif met hooi en laat hier en daar wat plukjes uitsteken, zo kan jouw konijn makkelijk bij het hooi en herkent hij de hooiruif beter als maaltijdplek. 

Heb je nog vragen of zoek je informatie?

Wil jij graag gebruik gaan maken van een hooiruif in jouw verblijf maar weet je niet precies hoe je dit moet aanpakken? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuze en kunnen je helpen met tips voor het gebruik van de hooiruif. Huisdierplezier is een online dierenwinkel, waar dieren voorop staan! 

 

 

Menu