• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Huisjes en Mandjes

Een konijnenmand of schuilhuisje kopen voor jouw konijn

Tegenwoordig worden veel konijnen binnen gehouden, ze leven mee in het gezin en wonen samen met je onder een dak. Hoe gezellig is dat? Het houden van een binnen konijn vraagt een iets andere aanpak dan met konijnen welke buiten worden gehouden. Dit omdat je bijvoorbeeld een konijnenkooi welke binnen staat niet wilt gaan ruiken. Maar ook moet je rekening houden met knaagbare dingen in huis welke niet veilig zijn voor jouw konijn zoals stroomkabels en kostbare spullen waar niet aan geknaagd kan worden. Toch is dit misschien makkelijker dan je denkt, wist je bijvoorbeeld dat een konijn zindelijk te maken is? En weet je wat voor leuke konijnen spullen er op de markt zijn voor de aankleding van jouw konijnen binnen verblijf? Wij helpen je graag met het aandragen van ideeën voor jouw binnen konijnenhok

Twee schattige kleine konijnen spelen graag ondeugend in manden van hout en stro. | Premium Foto

Is een konijnenmand geschikt voor mijn konijn?

Konijnen staan erom bekend dat ze graag de tanden zetten in materialen welke in het hok staan. Soms door verveling, maar sommige konijnen houden gewoonweg van knagen. Het is dan ook zaak dat je dit gedrag eerst probeert af te leren, een konijn welke zijn nieuwe konijnenmand binnen een dag stuk heeft is natuurlijk geen goed begin. Zoals gezegd knagen konijnen graag, ondanks ze geen knaagdieren zijn. Dit gedrag is instinctief en is dus niet makkelijk af te leren, wel kun je jouw konijn de mogelijkheid geven tot ‘toegestaan’ knagen. Denk bijvoorbeeld aan het aanbieden van een stuk knaaghout voor jouw konijn. Naast het feit dat hij hierdoor leert aan het aangeboden materiaal te knagen, leert hij af om te knagen op de spulletjes in jouw woonkamer. Een mooie bijkomstigheid is dat het aanbieden van knaagmateriaal ook verveling tegen gaat, bied jouw konijn wat heerlijke kiwi knaaghout of een lekkere verse tak van een wilgenboom (wel even schoonmaken) hier zijn de meeste konijnen dol op!

Ook is het natuurlijk belangrijk dat jouw konijn zijn behoeftes niet gaat doen in de mand. Dit kun je voorkomen door jouw konijn zindelijk te maken. Ja je leest het goed, een konijn kun je zindelijk maken! Het is dan ook mogelijk een toilet ruimte te maken in het verblijf, door training gaat jouw konijn het toilet gebruiken en hiermee voorkom je plekken op de woonkamer vloer en keutels in de keuken.

Tip: Hoe maak ik mijn konijn zindelijk? Het zindelijk maken van een konijn vraagt wat tijd, moeite en geduld. Konijnen zijn van nature hygiënische dieren, dit is ook de reden dat ze zich gedurende de dag blijven wassen. Vaak zie je dat een konijn een bepaalde hoek kiest in een hok waar hij of zij de behoeftes doet. Deze hoek heeft jouw konijn of konijnen gemarkeerd als de toilet ruimte. Plaats dan ook in dit gedeelte jouw konijnentoilet, zodat ze het aangeleerde gedrag makkelijker doorzetten. Het is belangrijk dat je de ondergrond van het konijntoilet laat afwijken met die van de rest van de kooi of het konijnenhok. Dit omdat jouw konijn op deze manier onderscheidt kan maken tussen toiletruimte en schone ruimte. De eerste periode zal je regelmatige een plasje buiten de bak vinden en ook keutels zullen nog niet altijd in de toilet terecht komen. Maar door training gaat jouw konijn zijn gedrag aanpassen, wil je meer tips over het zindelijk maken van jouw konijnen? Neem dan gerust contact met ons op.

Heeft jouw konijn het zindelijke gedrag én het knaaggedrag onder controle? Dan is een konijnenmand een perfect item voor jullie. Konijnen houden van knuffelen met elkaar en met een heerlijk zacht mandje boots je deze gevoelens na. Een konijn kan dan ook heerlijk languit in de mand gaan liggen slapen en dit geeft prachtige beelden. Konijnenmanden komen in meerdere maten en vormen, je kunt de mand het beste kopen op de lengte van jouw konijn, van neus tot het puntje van de staart. Zo kan jouw konijn comfortabel in het mandje liggen. Staat jouw konijn erom bekend dat hij graag languit ligt? Neem dan een maatje groter. Naast comfort brengt een konijnenmand natuurlijk ook een mooie aankleding van het verblijf, leuke gezellige stoffen en konijnenmandjes met pluche binnenkant maken het verblijf meteen een stuk gezelliger.

Schattig Konijn-beelden | Gratis vectoren, stockfoto's & PSD's

Zijn er ook alternatieve voor een konijnenmand?

Zoals hierboven beschreven zijn niet alle konijnen zuinig op de konijnenspulletjes. Is jouw konijn niet zindelijk of kun je het knaaggedrag van jouw konijn aan stoffen niet afleren. Dan kun je het beste kiezen voor een leuk konijnen huisje van hout. Deze leuke schuilhuisjes kunnen in het verblijf van jouw konijn worden gezet. Door het gebruik van veilig hout is het niet erg wanneer jouw konijn zijn tanden gebruikt. Een schuilhuis voor konijnen geeft een geborgen gevoel welke te vergelijken is met die van een konijnenmand. Echter door de open onderzijde van de huisjes krijgt jouw konijn minder behoefte hier zijn toiletruimte van te maken. De meeste konijnen houden er niet van om op een koude ondergrond te plassen. Een konijnenhuisje is dan ook een item wat we vaak terug zien in een konijnenverblijf. Wij bieden verschillende konijnenhuisjes aan van hout, voor de juiste afmeting kun je het beste jouw konijn even opmeten zo weet je meteen welke maat het beste voor jullie is.

Konijnenspullen online kopen bij Huisdierplezier

Bij Huisdierplezier kun je online eenvoudig jouw konijnen spullen kopen. Zo vind je naast konijnenmandjes en schuilhuis voor konijnen ook prachtige konijnenhokken, heerlijke konijnensnacks en het leukste speelgoed voor konijnen. Bestel je jouw konijnen benodigdheden op een werkdag voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag nog naar je verzonden. Heb je vragen, wil je advies over konijnen of over een specifiek konijnenproduct? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

 

Menu