• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Konijnen Drinkfles en voerbak

Een eetbakje en drinkgelegeheid voor jouw konijn

Veel konijnenliefhebbers lopen tegen de vraag: Hoe bied ik het voer en water aan bji mijn konijnen? Wat is de beste manier om mijn konijn dagelijks te voorzien in fris en vers water en hoe kan ik de voeding aanbieden op een handige wijze? Op deze pagina bespreken we niet alleen de mogelijkheden voor voerbakken voor konijnen en opties bij het aanbieden van drinkwater, we bekijken ook de voor en nadelen van deze mogelijkheden. Op deze manier kun je een goede keuze maken voor jouw konijn. Lees ook eens onze blog over drinkgelegenheid voor konijnen; 'Een drinfkles of drinkbak voor mijn konijn?"

Hungry Bunny-beelden | Gratis vectoren, stockfoto's & PSD's

De mogelijheden voor het aanbieden van voer en water

Net zoals elk ander huisdier is het ook voor konijnen noodzakelijk een eet en drinkgelegeheid te creeeren in het konijnenhok. Om te bekijken welke mogelijkheid het beste aansluit op jouw wensen en mogelijkheden bekijken we eerst de voordelen en nadelen van onder andere kunststof voerbakken voor konijnen, drinkflessen voor konijnen, drinkbakjes welke geschikt zijn voor konijnen en stenen eetbakken voor konijnen. 

Voerbak voor je konijn: Je kunt er voor kiezen jouw konijnenvoer aan te bieden in een eetbak voor konijnen. Het gebruik van een konijneetbak zorgt ervoor dat het hok minder snel vies wordt en er geen of minder voer geknoeid wordt. Ook zie je goed hoeveel en wat jouw konijn exact eet wanneer je een voerbakje gebruikt. Eetbakken voor konijnen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Je kunt kiezen voor een kunststof voerbak, deze zijn eenvoudig schoon te maken en kunnen vaak zelfs in de vaatwasser worden schoongemaakt. Het nadeel van een kunststof bak is dat deze vrij licht zijn, een speels konijn kan de bak dan ook wel eens omduwen. Is jouw konijn te enthousiast bij het krijgen van voer en morst hij alles onder? Kies dan voor een zwaardere variant konijnenvoerbak, zoals bijvoorbeeld een voerbak van keramiek of een eetbak van steen voor konijnen. Deze zijn een stuk zwaarder en hierdoor wordt het lastiger voor jouw konijn te gooien en duwen met de bak.

Classic drinkfles voor je konijn: De meeste konijnen drinken uit een drinkfles. DIt omdat een drinkfles ervoor zorgt dat het water ten alle tijden fris blijft en schoon van vuil. Ook is de drinkfles eenvoudig te bevestigen aan het traliewerk van het konijnenhok. Op deze manier kun je het water dus ook makkelijk verversen zonder het hok hiervoor te hoeven openen. Drinkflessen kunnen verstopt raken, het is dus van belang dat je dagelijks controleert of er voldoende water uit de fles komt. Zorg ervoor dat de fles van jouw konijn nooit in de zon hangt, op deze manier warmt het water te snel op. Ook is het van belang in de winterdagen tijdig te verversen, het water in de fles bevriest snel en hierdoor heeft jouw konijn geen toegang tot water.

Glazen drinkfles voor je konijn: In ons assortiment vind je ook glazen drinkflessen voor konijnen. Deze zijn steviger dan de kunststof drinkfles en kan op dezelfde manier worden bevestigd aan het traliewerk van een konijnenkooi. Het advies is deze flessen niet buiten te gebruiken, door direct zonlicht kan het glas breken. Deze flessen zijn uitermate geschikt voor binnenkonijnen. Ook zijn deze flessen verkrijgbaar met langer drinkfstuk, dit is ideaal voor kleine of hele jonge konijnen. 

Drinkbak voor konijnen: Sommige konijnen vinden de hoeveelheid water welke ze kunnen drinken uit een fles te weining. Ze moeten immers vrij veel moeite doen om water uit de fles te krijgen. Hierdoor kan jouw konijn gefrustreerd raken, dit zien we terug in gedrag zoals trekken aan de fles. Voor deze konijnen is het aan te raden een drinkbak te gebruiken. Op deze manier kunnen ze sneller en meer drinken wat ook bevorderlijk is voor het drinkgedrag van jouw konijn. Zeker op extreem warme dagen wil je jouw konijn zo min mogelijk belasten met inspanning, een drinkbak is dan ook een must voor hete dagen. Houd er wel rekening mee dat een drinkbak voor konijnen sneller vies wordt dan een drinkflesje, hierdoor dien je het water wellicht vaker te verschonen. Voor meer informatie over het gebruik van een drinkbak ipv een drinkfles lees je in onze blog: Drinkfles versus drinkbak voor konijnen.

Naast een drinkfles konijn

Wij hebben niet alleen een voerbakken en drinkflessen konijn in ons assortiment opgenomen, maar ook nog vele andere Konijn benodigdheden. Hierdoor kun jealles voor jow konijn in een keer aanschaffen. De volgende producten kun je ook in ons assortiment vinden:

  • Konijnenhokken: Wij bieden verschillende konijnenhokken aan, zowel voor binnen als voor buiten. 
  • Konijnen speelgoed: Zeker wanneer uw konijn alleen zit, kan het nog weleens gebeuren dat uw konijn zich verveeld. Het speelgoed in ons assortiment zorgt ervoor dat uw konijn zich uren kan vermaken!
  • Maatwerk konijnenhok:  Wist je dat wij ook prachtige eigen productie konijnenhokken aanbieden? Het is mogelijk bij ons jouw grote konijnenhok te laten ontwerpen en produceren! Bekijk hier de mogelijkheden.

Een drinkfles, voerbak of drinkbak voor jouw konijn bestel je bij Huisdierplezier.nl. Al onze producten zijn van A-kwaliteit waardoorje een lange tijd gebruik kunt maken van onze producten.Na bestellen gaan wij direct zorg dragen voor de verwerking van jouw bestelling! Vervolgens kun je jouw bestelling binnen enkele werkdagen bij je thuis verwachten. Wil je advies over de huisvesting van konijnen of ons aanbod konijnenhokken? Konijnenverzorging of konijnenspeelgoed? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuzes voor jouw huisdier.