• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bodembedekking

Een goede bodembedekker voor jouw konijnenhok

Wanneer je een konijnenhok gaat inrichten kom je al snel bij de vraag; welke soort bodembedekker is ideaal voor mijn konijnenhok? Er zijn verschillende soorten bodembedekking beschikbaar maar het maken van een keuze is afhankelijk van jouw wensen en die van je konijn of konijnen. Ben je op zoek naar een bodembedekker voor binnengebruik? Een bodembedekker welke zorgt voor meer warmte in het hok of een met een hoog absorptie gehalte? We bekijken graag de mogelijkheden binnen ons aanbod bodembedekker voor konijnenhok.

Holland Lop Rabbit-beelden | Gratis vectoren, stockfoto's & PSD's

De verschillende mogelijkheden op het gebied van bodembedekking voor konijnenhokken

Een goede bodembekker zorgt voor meer comfort in konijnenhokken. Bij het gebruik van een goede bodembedekker voorkom je veel vocht door urine in het konijnenhok. Het is dan ook een must een goede bedekker te gebruiken op de bodem van je hok, niet alleen voor het comfort van jouw konijn maar ook om het schoonmaken in het konijnenverblijf een stukje makkelijker te maken. Er zijn een aantal verschillende mogelijkheden, we zetten graag de voordelen op een rijtje.

Houtvezel De meest gebruikte bodembedekker voor konijnen en knaagdieren is houtvezel. Deze vezels afkomstig van, zoals de naam al doet vernoeden hout heeft een goede apsorptie gehalte en neemt voldoende vocht op voor het gebruik in een konijnentoilet of volledig konijnenhok. Houtvezel is zelfs verkrijgbaar in diverse geuren, zo geef je jouw konijnenhok meteen een lekker geurtje. Let wel op dat houtvezel vrij stoffig is, sommige dieren kunnen hier last van krijgen. Een meer stofvrije bodembedekker is dan aan te raden.

Hennepvezel Vergelijkbaar is hennepvezel als bodembedekker. Deze vezel is vrijwel stofvrij en hiermee uitstekend voor konijnen en andere kleine huisdieren welke gebruik maken van een bedekte bodem. Hennepvezel, ookwel hennepsnippers of hennepstrooisel genoemd is verkrijgbaar in verschillende verpakkingen van verschillende gewichten.

Beukensnippers De beukensnipper welke gebruikt worden als bodembedekking in het konijnenhok is iets grover dan bijvoorbeeld hennepvezel. Sommige konijnen genieten ervan om te kunnen graven in deze grondbedekker. Wel is het belangrijk te bekijken of jouw konijn geen last heeft van de hardere ondergrond. Beukensnippers zijn verkrijgbaar in verschillende verpakkingen met verschillende afmetingen en gewichten.

Stro Voornamelijk op koudere dagen is stro eigenlijk een must in een konijnenhok. Deze bodembedekker, welke nog wel eens verward wordt met hooi voor konijnen, zorgt voor meer warmte in het verblijf op koude dagen. Dit komt omdat stro gemaakt is van holle stelen waardoor er meer warmte ontstaat en blijft voor de konijnen. Maar wat is het verschil tussen strooi en hooi? Hooi geef je aan je konijn om te eten, stro is om te verwarmen en dus bedoeld niet om te eten.

Fleece of ander stof Voor binnenkonijnen wordt als bodembedekker vaak gebruik gemaakt van stof. Een fijn zacht dekentje of uit wasbaar konijnenmandje bijvoorbeeld. Dit is ideaal in gebruik wanneer je konijn zindelijk is. Let wel op dat jouw konijn zijn tanden niet in het dekentje zet, sommige konijnen kunnen wel eens een hapje nemen van een stukje stof dit is niet echt bevordelijk voor het darmenstelsel van het konijn. 

Maak je konijn zindelijk en beperk het gebruik van bodembedekking

Veel konijneneigenaren zijn er niet van op de hoogte maar het is vrij eenvoudig mogelijk om jouw konijn zindelijk te maken. Op deze manier kun je er voor zorgen dat jouw konijn zijn of haar behoeftes op een konijnentoilet doen in plaats van in het verblijf. Naast een betere hygiene profiteert jouw konijn direct van meer comfort. Uiteindelijk zitten konijnen ook liever op een schone plek in en om het verblijf. Het zindelijk maken van een konijn kan wat investering vragen, voornamelijk in tijd. Jouw konijn moet natuurlijk even wennen aan de nieuwe manier van toileteren. Zodra jouw konijn zindelijk is zul je merken dat het ook voor jou zeer handig is, het schoonmaken van een verblijf met toilet is namelijk zo gepiept.

Vragen over bodembedekking of op zoek naar advies?

Ben je na het lezen van deze tekst nog niet overtuigd over jouw keuze? Dan is het natuurlijk altijd mogelijk ons te contacteren. We helpen en adviseren je graag bij het maken van de juiste keuzes voor jouw konijnen. Neem dan ook gerust contact met ons op wanneer je vragen hebt over het aankopen van bodembedekking voor jouw konijn. 

 

Menu