• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Huisvesting

De huisvesting van jouw konijn

Steeds meer mensen kiezen er voor een konijn te nemen als huisdier. De reden hiervoor is voor de hand liggend, konijnen zijn slimme, mooie en grappige dieren. Een konijn is goed tam te maken, kan zelfs zindelijk worden en geeft een leuke toevoeging in het gezin. Natuurlijk zoek je dan ook een konijn welke goed past in jouw gezin, ga je voor een klein dwergkonijntje, de bekende Hollandse hangoor of heb jij voldoende ruimte om een of meerdere Vlaamse reuzen in jouw konijnenhok te huisvesten?

Wanneer het gaat over de huisvesting van een konijn komt er het een en ander kijken waar je goed over na moet denken. Ten eerste is het belangrijk te beseffen dat je een konijn het beste samen kunt plaatsen met een soortgenoot. Konijnen zijn echte groepsdieren, in de natuur leven ze ook in groepen of paren. Plaats je een konijn alleen dan zal deze zich snel gaan vervelend, helaas kunnen wij als mens namelijk niet de nodige aandacht geven welke een maatje wel kan geven. Bij de huisvesting houd je natuurlijk rekening met de afmeting van het konijnenhok, wanneer je konijnen dus samen plaatst moet het verblijf groot genoeg zijn voor beide. Daarnaast is het natuurlijk van belang waar je jouw konijn wilt laten verblijven, komt deze in een konijnenhok voor buiten of wil je jouw konijn binnen laten verblijven?

Konijn, Dier, Bruin

De verschillende mogelijkheden

Er zijn veel verschillende soorten konijnenhokken op de markt. Van grote ruime verblijven met een heerlijke uitloop ren waar jouw konijn zijn pootjes kan strekken tot compacte hokken welke ideaal zijn voor de kleinere tuin. Maar ook binnen verblijven worden steeds populairder onder de konijnenbaasjes. Om een duidelijk overzicht te geven over de verschillende konijnenhokken voor konijnen hebben deze categorie in onze konijnenwinkel opgedeeld in verschillende opties. Zo kun je makkelijk navigeren tussen de mogelijkheden binnen de categorie konijnenhokken. We gaan kijken naar de mogelijkheden voor het kopen van een konijnenhok bij Huisdierplezier; 

Konijnenhok Aurora Konijnenhok Sunshine Cottage

Konijnenhok met ren Binnen de categorie konijnenhokken met ren vind je zoals de naam als zegt; konijnenhokken met een ren. Deze ren kan op meerdere manieren zijn gepositioneerd aan het nachthok. Zo kun je kiezen voor een hok welke een onder ren hebben, een extra stukje ruimte waar jouw konijn kan verblijven in het hok. Maar ook hokken voorzien van een zij ren behoren tot de mogelijkheden.

 

Konijnenhok Loft Konijnenhok Loft Cottage

Konijnenhok zonder ren  De compacte konijnenhokken worden vaak gebruikt in combinatie met een ren. Heb je bijvoorbeeld een leuke ren in de tuin maar ben je op zoek naar een geschikt nachthok waar jouw konijnen kunnen schuilen en rusten? Dan is een konijnenhok zonder ren een goede keuze. Soms wordt er voor gekozen om een konijn permanent in een konijnenhok zonder ren te plaatsen, wij adviseren je dit niet te doen. De reden hiervoor is duidelijk; konijnen zijn energieke dieren. En hebben voor een goede gezondheid en een fijn leven voldoende beweging nodig welke ze niet kunnen krijgen in een hok zonder ren. Combineer een los nachthok dan ook altijd met een losse ren of plaats het nachthok in een ren.

 

Konijnenhok Sam Voldux Konijnenhok Nova

Groot konijnenhok  Speciaal voor grote konijnenrassen vind je ook extra grote konijnenhokken in ons assortiment. Deze verblijven zijn uitermate geschikt voor grote konijnenrassen of wanneer je meeredere konijnen samen wenst te plaatsen. Een groot konijnenhok kan zowel van onderhoudsvrij materialen worden gemaakt als geleverd worden in een bouwpakket.

 

Konijnenhok Bambam Konijnenhok Snug

Dubbel konijnenhok Wanneer je jouw konijnen binnen wenst te laten verblijven zijn er verschillende mogelijkheden. Een hiervan is een dubbel konijnenhok, vaak voorzien van twee onder lades. Deze hokken zijn ideaal voor binnen omdat ze een dubbele lade hebben en je hiermee dus de vloer schoon kunt houden. Een konijnenhok voor binnen heeft een robuuste uitstraling welke met de juiste indeling een mooie toevoeging kan zijn voor jouw woonkamer.

 

Konijnenhok Dennis Konijnenhok Romy

Luxe konijnenhok Wil je jouw konijnen voldoende ruimte bieden én een hok bieden van hoge kwaliteit? Dan zijn onze luxe konijnenhokken wellicht de beste keuze voor jullie! Deze hokken zijn gemaakt van geïmpregneerd hout en zijn hiermee onderhoudsvrij. Binnen deze categorie vind je hokken welke uit onze eigen productie komen, ook is het mogelijk een totaal eigen hok te laten maken of zelfs ontwerpen. Wil jij een luxe konijnenhok laten produceren? Lees hier dan wat er mogelijk is voor jouw droomverblijf voor konijnen.

 

Kooi Sprinters Kooi Sprinters

Konijnenkooi voor binnen Natuurlijk hebben we voor binnen ook konijnenkooien beschikbaar. Deze kooien zijn makkelijk schoon te maken, eenvoudig in gebruik en kunnen een fijne basis zijn voor jouw binnen konijnen. Wel dien je er rekening mee te houden dat enkel een konijnenkooi als verblijf niet voldoet. Plaats hier een ren aan om jouw konijn voldoende ruimte te hebben of leer jouw konijnen los te laten in huis. Dit vraagt wat voorbereiding maar is zeker mogelijk! Konijnen zijn namelijk goed zindelijk te krijgen en hiermee worden ze de ideale medebewoners.

 

Knaagdier Ren Quadri Konijnenren Pentagon

Konijnenrennen Wil je jouw konijnen extra ruimte geven dan is een konijnen ren een uitkomst. Je kunt kiezen voor een panelen ren welke makkelijk kan worden opgebouwd en afgebroken wanneer hij niet gebruikt wordt. Ook kun je kiezen voor een houten ren welke veel ruimte biedt en tevens aan de bovenkant kan worden gesloten waardoor andere huisdieren niet bij jouw konijnen kunnen komen.

Hoe groot moet een konijnenhok zijn?

Nu we de verschillende mogelijkheden hebben bekeken vraag je jezelf vast af; Wat is de jusite maat voor een konijnenhok? Goede vraag! Het antwoord is echter niet zo eenvoudig. De grootte van een konijnenhok wordt gebasseerd op een groot aantal punten; Wat voor konijnen wil je houden? Hoeveel konijnen worden er in het konijnenhok gehouden en natuurlijk binnen welk budget ben je op zoek naar een konijnenhok? Alle antwoorden op vragen met betrekking tot de juiste afmeting van een konijnenhok kun je vinden in ons artikel; "Hoe groot moet een konijnenhok zijn?" Lees ook eens onze andere blogs of artikelen over konijnen; Alles over konijnen of Hoe verzorg je een konijn?

Vragen over de huisvesting van konijnen?

Heb je na het lezen van deze tekst vragen over het huisvesten van konijnen? Ben je bijvoorbeeld benieuwd welk hok het beste geschikt is voor jouw konijnen of wil je graag informatie over het samenbrengen van twee konijnen als koppel? De medewerkers van Huisdierplezier hebben naast een hart voor dieren de nodige kennis van konijnen en het houden van konijnen. Twijfel vooral niet en neem contact met ons op met al jouw vragen!

Meer lezen over konijnen?

Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan eens contact met ons op, wij helpen je hier graag bij. Naast een groot assortiment konijnenhokken én alle benodigdheden voor het houden van deze leuke huisdieren voorzien wij je ook graag in goed informatie over konijnen. Dit is dan ook de reden dat wij regelmatig leuke blogs schrijven over konijnen zoals:

Blog: Waarom knaagt mijn konijn aan het hok?
Blog: Een natuurlijke leefomgeving voor konijnen
Blog: Is mijn konijn ziek?
Blog: Een konijn en een cavia samen houden?
Blog: Hangoor konijnen 
Blog: Is mijn konijn een dwergkonijn?
Blog: Populaire konijnenrassen

Menu