• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Konijn benodigdheden

Het allerbeste voor jouw konijn!

De beste benodigdheden voor jouw konijn

Ze zijn er in vele vormen, maten, kleuren en rassen: Konijnen. Van kleine Dwergkonijnen, Rex konijnen, Vlaamse reuzen, Franse hangoren en de meest voorkomende in ons land; De Nederlandse hangoor. Konijnen zijn veelvoorkomende huisdieren en dat is niets voor niets. Konijnen zijn super leuke dieren om te houden als huisdier. Een konijn hoeft niet zoals een hond meerdere keren per dag te worden uitgelaten. Maar het is wel degelijk belangrijk dat je jouw konijn voorziet in voldoende aandacht, verzorging en natuurlijk liefde. Een gelukkig konijntje is een lief konijn, maar wanneer jouw konijn niet gelukkig is zal dit zich ook uiten in minder plezierig gedrag. Natuurlijk wil je voorkomen dat jouw konijn een ongelukkig leven heeft en wil je het beste voor jouw konijn! Bij Huisdierplezier weten we wat een konijn nodig heeft als basis voor een gelukkig konijnenbestaan en natuurlijk willen we graag met je delen welke konijnenspullen je moet aanschaffen bij de komst van een konijn.

Haas, Dwerg Konijn, Konijn, Paashaas, Pasen, Weide

Wat heb ik allemaal nodig voor een nieuw konijn?

Een van de leuke bijkomsten van een huisdier is nieuwe huisdierspullen. Ook bij de komst van een konijn kun je eindeloos shoppen voor leuke, noodzakelijke en handige konijnbenodigdheden. Op deze manier kun je niet alleen een fijn leven creëren voor jouw konijntje, je kunt het ook voor jezelf een stuk makkelijker en leuker maken met de juiste konijnenbenodigdheden. Bekijk ook eens onze Checklist voor konijnen en ontdek direct wat je nodig hebt voor jouw konijn. Om het overzichtelijk te maken hebben we onze konijnenwinkel ingedeeld in 4 categorieën

Voldux Konijnenhok NovaKonijnenhok Salsa

Konijnen huisvesting buiten – Wanneer je jouw konijn of beter nog konijnen buiten wilt laten verblijven is het noodzakelijk een goed konijnenhok te kopen. De konijnen moeten natuurlijk veilig en comfortabel kunnen verblijven in een konijnenhok. Wij adviseren je hiernaast gebruik te maken van een konijnenren, waar jouw konijntje de ruimte kunnen pakken om te rennen en te spelen. Binnen ons assortiment vind je konijnenhokken met ren, deze konijnenhokken zijn perfect om buiten te gebruiken en zijn voorzien van een uitloopruimte welke vast zit aan het konijnenhok. De konijnenhokken zonder ren kunnen tevens buiten worden gebruikt en kunnen perfect worden uitgebreid door het gebruik van een losse konijnenren. Hett is zelfs mogelijk jouw maatwerk konijnenhok te laten produceren door Huisdierplezier. Op deze manier kunnen wij grote konijnenhokken aanbieden, we hebben zelfs een super gave luxe konijnenhokken collectie. 

 

Kooi Sprinters   Kooi Sprinters

Konijnen huisvesting binnen Steeds vaker worden konijnen binnen gehouden, speciaal voor deze groep konijnen baasjes hebben wij een categorie gemaakt voor de huisvesting van een binnen konijn. Ook voor konijnen welke los lopen in huis is het noodzakelijk een eigen plekje te bieden voor de konijnen. Denk bijvoorbeeld aan een konijnenkooi ,een konijnenhok binnen of mooi schuilhok waar jouw konijn zich in kan terugtrekken wanneer jouw konijn los loopt in huis, ook een konijnenren uit onze collectie kan perfect binnen worden gebruikt voor jouw konijnen. Wij adviseren ook binnen konijntjes te voorzien van voldoende ruimte en uitdaging, laat jouw konijnen regelmatig uit de kooi of nog beter; leer jouw konijnen los te laten lopen. Natuurlijk is het ook mogelijk een binnenverblijf voor konijnen te laten ontwerpen door ons, lees meer informatie in onze blog: "Maatwerk dierenverblijven"

 

Hooiruif houten bolderkar Konijnenhok Domo

Konijnen huisvesting benodigdhedenNatuurlijk ben je niet klaar met het enkel aanschaffen van een konijnenhok of konijnenkooi. Deze konijnenkooi moet ook ingedeeld worden en worden gemaakt tot een fijn verblijf voor jouw konijn. Konijnen zijn energieke huisdieren welke houden van uitdaging, zorg dan ook voor een uitdagende omgeving voor jouw konijnen. Op deze manier kan jouw konijn zich ook vermaken op momenten dat jij geen tijd hebt of afwezig bent. Om het hok van jouw konijn in te richten zijn er konijnenspullen welke we hebben ingedeeld in de categorie huisvesting benodigdheden voor konijnen. In deze categorie vind je onder andere bodembedekking en toiletjes voor konijnen, de twee ingredienten welke je kunnen helpen om jouw konijn zindelijk te maken in huis of in het konijnenhok. Maar ook voor het aanbieden van voeding kun je hier terecht voor voerbakjes, drinkflessen en natuurlijk hooiruiven voor konijnen.

 

Knaagdierverzorging Trimset  Weidehooi Premium Nature 2 Kg

Konijnen voeding & verzorging -  Naast een verblijf zijn er accessoires voor konijnen welke je kunnen helpen bij de verzorging van jouw geliefde huisdier. Denk hierbij aan de verzorging van een konijn. Sommige konijnen hebben vachtverzorging nodig, denk hierbij aan bijvoorbeeld een Teddy Widder of Angora konijn. Maar ook de nagels van jouw konijn moeten netjes worden bijgehouden. Alle verzorgingsproducten voor jouw konijnen vind je daarom in één overzicht op onze verzorgingspagina voor konijnen. Tevens vind je in deze categorie een overheerlijke collectie aan gezonde konijnensnacks en natuurlijk heerlijk vers en kruidig konijnenhooi wat absoluut niet mag ontbreken in een goed konijnendieet!

 

Konijnenspeelgoed Legou wortelKonijnenspeelgoed Bal zeegras

Konijnen speelgoed & vermaakOm jouw konijn te voorzien in voldoende vermaak en afleiding is het slim om jouw konijn konijnenspeelgoed aan te bieden en dit ook regelmatig te verwisselen voor nieuwe dingen. Zo houd je jouw konijn bezig en kan hij of zij zich vermaken in het verblijf wanneer jij niet aanwezig bent! In deze categorie vind je speelgoed voor konijnen zoals konijnentunnels, konijnenknabbelhout en ander knaagspeelgoed om jouw konijnen urenlang te kunnen vermaken in óf rondom het konijnenhok. Ook aan binnenkonijnen is gedacht, wij verkopen namelijk ook super leuke huisjes en konijnenmandjes voor binnenkonijnen. 

Hoe maak ik mijn konijn gelukkig?

Een soortgenoot: Laten we beginnen met het allerbelangrijkste aspect om jouw konijn gelukkig te maken; een soortgenoot! Konijnen zijn groepsdieren, in de natuur leven ze in groepen of paren. De aandacht welke een soortgenoot jouw konijn kan bieden kan niet worden evenaart door een mens of ander huisdier. De communicatie welke konijnen onderling hebben is afwijkend van elk ander huisdier, ook cavia’s of andere kleine huisdieren. Mede hierdoor doe je er zeker goed aan jouw konijn niet alleen te houden, maar met een soortgenoot. Vaak wordt er gezegd; Ik geef mijn konijn veel aandacht en hij is echt onderdeel van het gezin. Dit is natuurlijk geweldig, maar wanneer je het gedrag van een konijn gaat bestuderen kan je zien dat er zeker onderdelen van deze relatie zijn welke wij als mensen niet kunnen nabootsen. Zo verzorgen ze elkaar door elkaar te wassen, dit is natuurlijk iets wat wij niet voor ze kunnen doen. Ze zijn 24 uur per dag bij elkaar, iets wat voor ons ook onmogelijk is. En zo zijn er nog veel redenen waarom je een konijn beter niet alleen kunt houden. Wil je meer weten over het koppelen van konijnen? Lees dan eens onze blog: "Koppeltips voor konijnen"

Een konijnenverblijf: Hiernaast komt de huisvesting van jouw konijn(en). Je ziet het helaas nog vaak voorkomen dat mensen een konijn aanschaffen, deze in een hok plaatsen en het konijn de rest van zijn leven in het hok verblijft. Een aantal keren per dag komt er iemand om het voer aan te vullen maar verder is er weinig vermaak voor het konijn. Dit is niet alleen zielig voor je konijn, het is ook niet bevorderlijk voor de gezondheid van jouw huisdier! Konijnen houden van ruimte, springen en rennen. Het is dan ook belangrijk dat jouw konijn zijn energie kwijt kan. Een goede huisvesting voor jouw konijn is dan ook zeer belangrijk bij de aanschaf van dit huisdier. Denk hierbij aan een ruim droog en tochtvrij nachthok waar jouw konijnen zich kunnen terug trekken, met een uitloop ren waar hij of zij zijn energie kwijt kan. Vraag jij jezelf af hoe groot een konijnenhok moet zijn? Lees dan eens onze blog; "Hoe groot moet een konijnenhok zijn?" of bekijk alle soorten konijnenhokken in de blog: "Verschillende soorten konijnenhokken."

Konijnenvoeding en verzorging:  Vanzelfsprekend maak je jouw konijn ook gelukkig met het bieden van een goed konijnen dieet. Een konijn valt onder de herbivoren en is dus een planteneter. En dit is ook noodzakelijk het darmenstelsel van een konijn is namelijk zeer gevoelig. Het hoofdbestanddeel van een konijnendieet is hooi, vers kruidig konijnenhooi is zeer belangrijk.  Een konijn moet hooi eten voor een goede spijsvertering, slijtage van de tanden en daarnaast is het goed tegen verveling. Wanneer jouw konijn geen hooi eet is dit vaak een teken dat er te veel voer wordt gegeven waardoor ze het hooi laten liggen. Stimuleer het eten van hooi ten alle tijden voor een goede gezondheid van jouw konijn. Naast konijnenhooi kun je het dieet aanvullen met konijnenbrokken én grassen, kruiden en groente. Er zijn veel groentesoorten welke geschikt zijn voor jouw konijn, lees je wel altijd goed in over de do’s en don’t met betrekking tot verschillende groente en bouw het eten van groente rustig op. Naast voeding is het natuurlijk belangrijk dat jouw konijn ten alle tijden beschikt over schoon en vers drinkwater. Bij verzorging denken we voornamelijk aan de vachtverzorging van jouw konijn en het bijhouden van de nagels indien nodig. Sommige konijnen hebben veel vachtverzorging nodig, lees je dan ook goed in bij de aanschaf van een langharig konijn zoals een Teddy Widder. Wil je meer informatie over de verzorging van een konijn? Lees dan eens onze konijnenblogs zoals deze ; "Hoe verzorg je een konijn?" of "Het perfecte konijnendieet!"

Konijnenspeelgoed: Naast een soortgenoot, voeding en goede huisvesting doe je er natuurlijk goed aan jouw konijn de nodige afleiding en vermaak te geven. Wanneer je aan het werk bent of op school zit moet jouw konijnen zichzelf vermaken in het verblijf. Hiervoor is er veel konijnenspeelgoed op de markt, speelgoed wat speciaal ontworpen zijn voor de scherpe tandjes van jouw konijn. Binnen ons assortiment vind je veel konijnen spullen waar je jouw konijn mee kunt vermaken en waarmee je verveling tegen gaat. 

Online bestellen van konijn benodigdheden

Bij Huisdierplezier hebben we alles voor konijnen! Van konijnenverzorging, tot huisvesting en van konijnensnacks tot konijnenrennen aan alles is gedacht. Ben je op zoek naar spullen voor je konijn? Wil je oriënteren binnen de mogelijkheden voor konijnen toebehoren of wil je nieuwe konijnen accessoires kopen voor in het konijnenhok? Dan ben je bij Huisdierplezier aan het juiste adres. Een konijnen webshop met liefde voor konijnen. Wil je deskundig advies of overleggen over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Menu