• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Transportbox

Veilig transport voor jouw knaagdier

Je denkt alles te hebben voorbereid en aangekocht voor jouw nieuwe huisdier. Een mooi knaagdierenverblijf, lekkere knaagdiersnacks, speelgoed voor jouw knager en leuke accessoires voor in de kooi. Je hebt nu alles toch? Veel knaagdierliefhebbers denken er niet bij na in eerste instantie, een transport box voor jouw knager. En laten we eerlijk zijn, als het goed is wordt een transport box voor knaagdieren weinig gebruikt. Toch is het belangrijk de mogelijkheid in huis te hebben om jouw knaagdier op een veilige manier te transporteren. Denk maar eens aan een dierenarts bezoek met jouw geliefde huisdier. Soms is het nodig om met spoed een bezoek te brengen aan de dierenarts voor de gezondheid van jouw huisdier. Het is dan natuurlijk belangrijk dat je jouw knaagdier op een veilige manier kunt vervoeren. Zeker gezien het bezoek aan een dierenarts voor veel dieren spannend is kun je maar beter goed voorbereid op pad gaan om het jouw huisdier zo comfortabel mogelijk te maken.

Hamster, Knaagdier, Cage, Huisdier, Muilkorf, Zoogdier

Transport mogelijkheden voor knaagdieren

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Veel mensen kiezen ervoor een knaagdier te vervoeren in een kartonnen doos, dit wordt absoluut niet aangeraden. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een te kleine doos, welke geen ventilatie biedt en daarnaast niet veilig is voor jouw huisdier. Een kartonnen doos vangt hiernaast vocht op waarbij een ongelukje resulteert in een natte broek voor jou en een vieze vacht voor jouw knager. Ook is het lastig contact te maken met een huisdier welke in een doos zit, zo kun je jouw lieveling dus helemaal niet in de gaten houden tijdens de rit. Een kartonnen doos is niet geschikt voor het vervoeren van jouw huisdier. Maar welke mogelijkheden zijn er dan wel voor het vervoeren van een hamster, cavia, fret, rat, muis of chinchilla?

Transportbox voor knaagdier Bij voorkeur kies je voor een kunststof transport box. Dit omdat het naast hygiënisch voor jouw knaagdier ook eenvoudig schoon te maken is na gebruik. Een draagmandje voor knaagdieren koop je natuurlijk op het formaat van jouw huisdier. Zo heb je voor het vervoeren van een hamster natuurlijk geen grote bench nodig, maar daarnaast kun je een hamster box niet gebruik voor het vervoeren van een cavia. Jouw huisdier moet comfortabel kunnen zitten en liggen in de box zodat deze comfortabel aan de reis kan beginnen. Kies een transport box welke hiernaast voldoende ventilatie biedt aan het dier. Ook is het fijn te kiezen voor een box waar je jouw knaagdier goed in kunt zien. Op deze manier kun je jouw vriend onderweg goed in de gaten houden. Voor kleine knaagdieren is het aan te raden een box te nemen welke van bovenaf te openen is, op deze manier heb je altijd goede toegang tot jouw huisdier ook wanneer deze bang is en zich terugtrekt in de box.

Invulling van een vervoersmiddel voor knagers

Wanneer je de perfecte transportbox hebt gevonden voor jouw knaagdier kun je deze comfortabel inrichten voor jouw huisdier. Je kunt bijvoorbeeld kiezen de bodem te bedekken met een fleece kleedje, kranten of bodembedekking uit de knaagdierkooi. Op deze manier zorg je dat ervoor dat eventuele urine niet uit de bench loopt of de vacht van jouw huisdier bevuilt. Ook kun je het lievelingsknuffeltje of speeltje van jouw knager in de box leggen zodat jouw knaagdier zich wat meer thuis voelt. Veel dieren eten en drinken niet of nauwelijks onderweg, dit komt door de spanning van de rit. Echter is het wel slim om voedsel en water mee te nemen onderweg. Het kan natuurlijk gebeuren dat je onderweg in de file terecht komt, je bent dan in ieder geval voorbereid om jouw huisdier te kunnen verzorgen onderweg.

Cavia, Dierlijke, Madeliefje, Weide, Het Voorjaar

Plaatsing van een transportbox in de auto

Om jouw knaagdier op een veilige manier te vervoeren is het dus aan te raden gebruik te maken van een goede transportbox. Daarnaast is het ook van belang dat je de box voor jouw huisdier op een veilige plek in de auto plaatst. De transportbox op schoot nemen is geen veilige manier om je huisdier te vervoeren. Het beste kun je deze plaatsen in de gordel of vast zetten tussen de bank. Op deze manier kan de box niet gaan schuiven tijdens het rijden wat veiliger is voor jouw huisdier. Let ook op tocht in de auto, plaats de transportbox niet voor de verwarming of airco dit is niet gezond voor jouw knager. Ook openstaande ramen kunnen tocht en wind veroorzaken in de auto, dit kun je het beste voorkomen. Houd hiernaast rekening met geluid zoals de speakers van je auto, zet de muziek liever wat zachter zodat jouw knaagdier wat meer rust ervaart. Een autorit is voor veel huisdieren een hele uitdaging, stel jouw huisdier regelmatig om zijn of haar gemak en maak de autorit zo comfortabel mogelijk door goed voorbereid op pad te gaan.

Heb je nog vragen of zoek je informatie?

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen over jouw knaagdier? Ben je benieuwd welke transportbox het beste past bij jouw huisdier of heb je vragen over de verzorging van jouw kleine knager? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuze en kunnen je helpen met tips en advies. Huisdierplezier is een online dierenwinkel, waar dieren voorop staan! 

Menu