• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Knaagdiersnack

Heerlijke snacks voor jouw knaagdier

Niet alleen wij mensen houden van een heerlijke snack zo nu en dan. Ook onze huisdieren stellen het op prijs af en toe verwend te worden met een lekkere dierensnack. Maar wat voor snacks zijn er nu goed, gezond én lekker voor jouw knaagdier? Hoe kun je jouw hamster, cavia, chinchilla, tamme rat of andere knager op een verantwoorde manier laten snacken en genieten van een heerlijk tussendoortje? Op deze pagina bespreken we de verschillende snacks binnen ons assortiment maar ook heerlijke verse snacks worden bekeken en besproken. Wil jij weten hoe je jouw knaagdier kunt verwennen met een heerlijke knaagdiersnack? Lees dan zeker verder.

Keuken, Begroting, Koken, Oven, Kachel, Culinaire

Verschillende soorten snacks voor knaagdieren

Voor we bekijken welke mogelijkheden er zijn op snackgebied voor knaagdieren even een biologisch lesje over het lichaam van jouw kleine knager. Knaagdieren zijn herbivoren , dit wil zeggen dat ze enkel leven van planten, delen van planten, vruchten, wortels, bloemen en zaden. In plantaardige cellen komt een stof voor welke cellulose genoemd wordt. Deze stof is slecht verteerbaar, hierdoor blijf het voedsel dus langer in de darmen. Dit is de reden dat knaagdieren een lang spijverteringskanaal hebben. Dit betekend dus ook dat het voedsel langer in de darmen blijft en hiermee is het belangrijk dat jij jouw knaagdier voorziet van gezonde en veilige snacks.

Knaagdier snack van geschikt knaaghout Nummer één knaagdier snack is een snack welke gemaakt is van natuurlijke materialen. Deze veilige manier van snacken is niet alleen gezond maar ook vermakelijk voor jouw knaagdier. Denk bijvoorbeeld aan knaaghout voor hamsters, cavia’s en andere knaagdieren. Knaagdierhout is naast een gezonde verwennerij ook een snack welke jouw knaagdier lekker bezig houdt in zijn verblijf. Veilige houtsoorten welke gebruikt kunnen worden als knaagsnack zijn onder andere wilgen en takken van fruitbomen. (let op gebruik geen takken van steenvruchten zoals pruimentakken, walnoten etc. deze takken zijn niet geschikt voor kleine knagers!)

Knaagsnack gemaakt van hooi en grassen Een perfect alternatief of ter afwisseling van knaaghout vind je in ons assortiment ook knaagsnacks welke gemaakt zijn van hooi en grassen. We hoeven natuurlijk niet meer te vertellen dat hooi een belangrijk onderdeel is voor het dieet van jouw kleine knager. Maar wist je dat er ook leuke, uitdagende en lekkere knaagdiersnacks bestaan gemaakt van hooi en grassen? Deze verantwoorde manier van snacken zorgt er tevens voor dat jouw knager meer hooi en grassen eet, welke noodzakelijk zijn voor een goede spijsvertering van deze planteneters.

Knaagdiersnacks van granen en toevoegingen Minder verantwoordelijk maar wel lekker. Een knaagdiersnack welke gemaakt is van granen is niet het meest gezond maar wanneer je dit beperkt tot een kleine hoeveelheid kun je jouw knaagdier ook ooit verwennen met een granensnack. Deze zien we terug in ons assortiment in knaagstokjes en knaagkoekjes voor knaagdieren.

Verse groente en fruit knaagsnacks Groenvoer is een onderdeel van een knaagdier dieet welke nog wel eens wordt vergeten. Terwijl deze ingrediënten niet alleen lekker maar ook nog eens gezond zijn voor jouw huisdier. Wel dien je dit rustig op te bouwen, kun je jouw knaagdier niet direct alle veilige soorten tegelijk aanbieden en is het van belang dat je alles met mate geeft. Geef daarom altijd een klein portie van één nieuw gekozen snack tegelijk, bekijk hierna goed hoe jouw huisdier op reageert. Te veel groente of fruit kan resulteren in gasvorming of diarree. Bouw groente en fruit rustig op en controleer de ontlasting, wijkt de ontlasting af na het eten van een nieuw geïntroduceerde snack? Dan is het aan te raden deze snacksoort uit het dieet te halen. Enkele veilige en gezonde groentesnacks welke je kunt introduceren bij jouw knager zijn: Andijvie, Witlof en Wortelloof. Ook fruit is geschikt, geef echter niet te veel fruit. In fruit zitten veel suikers welke niet goed zijn voor jouw huisdier. Enkele geschikte fruitsoorten zijn: Aardbei, Appel, Banaan en meloen. Let hierbij goed op pitjes, deze moeten verwijderd worden voor het aangeboden wordt.

Rat, Huisdieren, Eten

Heb je nog vragen of zoek je informatie?

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen over jouw knaagdier? Ben je benieuwd welke snack het beste past bij jouw huisdier of heb je vragen over de verzorging van jouw kleine knager? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuze en kunnen je helpen met tips en advies. Huisdierplezier is een online dierenwinkel, waar dieren voorop staan! 

Menu