• A-kwaliteit
 • Meer dan 20.000 producten
 • Achteraf betalen mogelijk
Trees - 10
Pluspunten
"Heel vriendelijke persoon die leverde,en vroeger geleverd dan geplant heel tevreden , doe zo voort ..."
 • 0031 (0)850 - 656263
Menu

Update 3-4-2020 Online bestellen blijft mogelijk!

Jouw bestelling wordt ondanks de corona crisis dezelfde dag verzonden
Indien besteld op werkdagen voor 13:00 uur.

Update 3-4-2020 Online bestellen blijft mogelijk!

Ondanks de corona crisis worden onze pakketten op 
werkdagen voor 13:00 besteld dezelfde dag verzonden

Knaagdierspeelgoed

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Hamsterspeelgoed kopen bij Huisdierplezier

Hamsters zijn energieke dieren, naast eten en slapen spenderen ze de dag het liefste spelend. En niets is leuker dan het natuurlijke speelse gedrag van een hamster te bestuderen. Wist je bijvoorbeeld dat hamsters in één nacht tot wel 6 kilometer aflegt? Ze rennen het liefste lange afstanden maar dit is in het verblijf van een hamster natuurlijk niet mogelijk, speciaal hiervoor is er hamsterspeelgoed ontworpen welke de waarheid hierin nabootst. Denk bijvoorbeeld aan een hamsterbal of hamster looprad waar hij zijn energie kwijt kan.

Van nature zijn hamsters prooidieren, dit is dan ook de reden dat een hamster zich graag terugtrekt in een schuilplekje waar hij zich geborgen en veilig voelt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een leuk hamster huisje of een hamster tunnel. Gelukkig is de keuze binnen hamsterspeelgoed eindeloos, zo kun je jouw hamster ten alle tijden uitdagen en ze verwennen met leuke hamster speeltjes. Binnen ons assortiment vind je dan ook een ruime keuze aan leuk hamsterspeelgoed.

Waar moet je op letten bij het kopen van hamsterspeelgoed?

Omdat de keuze enorm is binnen hamsterspeelgoed, hebben we een aantal tips waar je op moet letten bij de aanschaf van speelgoed voor jouw hamster. Zo kun je makkelijker een keuze maken, laten we beginnen met het materiaal van hamsterspeelgoed: Belangrijkis om speelgoed voor hamsters te kopen welke veilig zijn voor jouw hamster. Veiligheid staat natuurlijk voorop in jouw hamsterverblijf en omdat hamster graag de tandjes in nieuwigheden zetten is het van belang dat het materiaal niet schadelijk is voor jouw hamster.

Houten speelgoed voor hamsters: Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor houten speelgoed voor hamsters. Dit materiaal is sterk en kan tegen een stootje, maar is daarnaast ook veilig voor de hamster wanneer hij zijn tandjes gaat gebruiken. Hout geeft daarnaast een robuuste uitstraling in het hamsterverblijf.

Kunststof speelgoed voor hamsters: De voornaamste reden voor het gebruik van kunststof materialen in de hamsterkooi is hygiëne. Hamsterspeelgoed van kunststof is eenvoudig schoon te maken en te houden. Dit speelgoed is licht van gewicht waardoor het makkelijk hanteerbaar is. Echter is het voor de hamster niet mogelijk om dit speelgoed te verschuiven daar hoef je jezelf niet druk om te maken.

Hamsterspeelgoed van touw: Ook touw wordt vaak gebruik voor hamsterspeelgoed. Dit omdat het sterk en wendbaar is, je kunt er vaak verschillende vormen van maken en dit maakt het extra uitdagend voor de hamster. Hiernaast geeft ook touw een robuuste uitstraling in de hamsterkooi.

Hamsterspeelgoed van zeegras: Zeegras is een natuurlijk product wat niet schadelijk is voor jouw hamster wanneer hij af en toe een hapje pakt van het speelgoed. Zeegras wordt vaak gekleurd waardoor dit speelgoed een vrolijke kleur heeft wat de hamsterkooi gezellig aankleed.

Naast de juiste materiaal keuze voor hamsterspeeltjes is het natuurlijk van belang te bekijken wat de juiste afmeting is voor jouw hamsterspeelgoed. Zo heb je speelgoed voor goudhamsters, speelgoed speciaal voor dwerghamsters maar ook speelgoed wat geschikt is om het super snelle en energie karkater van de Roborovski hamster tevreden te stellen. Omdat de afmeting van het speelgoed voor hamsters dus afhankelijk is van het ras van jouw hamster geven we richtlijnen over de verschillende 2 meest voorkomende hamsters in Nederland:

Syrische hamster / Goudhamster: De Syrische hamsters, ook wel goudhamster genoemd is de meest voorkomende hamstersoort in Nederland. Deze hamster heeft een lengte van ongeveer 15 tot 18 centimeter en een gewicht wat tussen de 120 en 180 gram ligt. De goudhamsters is een middelgrootte hamstersoort, hier dien je het speelgoed voor de hamster op af te stellen. Een goudhamster heeft een looprad nodig van minimaal 28 tot 30 centimeter. Ben je op zoek naar een hamsterhuisje, hamstertunnel of speeltuin voor een goudhamsters? Ga dan voor speelgoed welke een ruimere ingang heeft en waar jouw hamster ook in kan staan.

Russische dwerghamster: De Russische dwerghamsters is met zijn 8 centimeter een stuk kleiner dan de goudhamster. Deze kleine vriend heeft een gewicht van ongeveer 40 a 50 gram en het is dus mogelijk om een kleiner looprad aan te schaffen voor jouw dwerghamster. Een looprad van 15 tot 22 centimeter is geschikt voor een Russische dwerghamster. Het meeste speelgoed voor hamsters is geschikt voor Russische dwerghamsters door zijn kleine afmeting en lage gewicht. Dit geldt overigens voor alle dwerghamsters, zo ook de Campbelli dwerghamster welke een lengte van ongeveer 10 centimeter heeft op volwassen leeftijd.

De verschillende soorten hamsterspeelgoed

Nu we weten waar we op moeten letten bij de aanschaf van hamsterspeeltjes kunnen we gaan kijken wat de mogelijkheden zijn binnen speelgoed voor hamstertjes;

 1. Een looprad : Een onmisbaar item in het verblijf van de hamster is natuurlijk een looprad. Zoals aangegeven leggen hamsters kilometers af in een hamsterrad en naast het feit dat ze dit leuk vinden draagt het bij aan een goede gezondheid voor jouw hamster. Een hamsterverblijf moet daarom tot een looprad beschikken. Je kunt kiezen voor een houten looprad, een kunststof looprad of een metaal looprad. Een metaal looprad wordt echter afgeraden omdat jouw hamster met zijn pootjes kan komen vast te zitten. Dit is dan ook de reden dat wij hebben gekozen geen metalen radjes aan te bieden voor hamsters.
 2. Een hamsterbal: Wil je jouw hamster graag nog meer beweging bieden? Vind je het leuk als jouw hamster in de kamer kan rondrennen maar ben je bang dat hij ergens onder kruipt waar je hem niet meer onder uit kunt krijgen of ben je zelfs bang dat hij wegloopt? Dan is een hamsterbal een uitkomst. Een hamsterbal maakt het mogelijk om jouw hamster lekker te laten rennen in de kamer. De hamsterballen welke wij verkopen zijn transparant zodat je jouw hamster goed kunt zien tijdens het sporten!
 3. Een hamsterhuisje: Omdat hamsters prooidieren zijn zullen ze ten alle tijden proberen veilig te zijn in de kooi. Dit wil dan ook zeggen dat ze bijvoorbeeld nooit zo maar ergens in de kooi gaan slapen. Hiervoor zoeken ze een veilig en geborgen plekje. Een hamsterhuisje is dan eigenlijk ook een must voor elk hamsterverblijf. Biedt jouw hamster een leuk huisje aan en kleed hiermee ook nog eens de kooi mooi aan.

Hamsterspeelgoed bestellen

Wanneer je hamsterspeelgoed wil kopen doe je dat bij Huisdierplezier.be. Hier koop je niet alleen de leukste soorten speelgoed, maar maak je ook nog eens gebruik van een uitstekende service. Wij willen namelijk niet alleen het beste voor jouw huisdier, maar ook voor jou! Zo ben je bij ons zeker van een snelle levering en kun je ook bij ons achteraf betalen. Heb je vragen, ben je op zoek naar tips voor het juiste hamsterspeelgoed voor jouw dwerghamster of wil je advies over speeltjes voor jouw goudhamster? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, onze medewerkers staan altijd voor je klaar. Alle benodigdheden voor jouw huisdier koop je bij Huisdierplezier, een online dierenwinkel met kennis van huisdieren!

 

Menu