• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Knaagdierspeelgoed

Knaagdierspeelgoed kopen bij Huisdierplezier

Knaagdieren zijn energieke dieren, naast eten en slapen spenderen ze de dag het liefste spelend. En niets is leuker dan het natuurlijke speelse gedrag van een hamster te bestuderen, een chinchilla zichzelf te zien wassen of een cavia te zien genieten in zijn verblijf. Wist je bijvoorbeeld dat hamsters in één nacht tot wel 6 kilometer aflegt? Ze rennen het liefste lange afstanden maar dit is in het verblijf van een hamster natuurlijk niet mogelijk. Speciaal hiervoor is er hamsterspeelgoed ontworpen welke de waarheid hierin nabootst. Denk bijvoorbeeld aan een hamsterbal of hamster looprad waar hij zijn energie kwijt kan. Maar ook voor speelgoed voor andere knaagdieren zoals cavia speelgoed of speelgoed voor de rat. Bij Huisdierplezier vind je vele mogelijkheden op het gebied van knaagdierspeeltjes.

Alles voor knaagdieren • Huisdierplezier • Klanttevredenheid: 8.8

Waarom is knaagdierspeelgoed belangrijk?

Zoals ieder huisdier houden ook knaagdieren van vermaak. Natuurlijk geven wij ze dit vermaak wanneer we kunnen. We spelen met de cavia, laten de hamster rondrennen in huis en spelen leuke spellen met de fret. Maar wie vermaakt jouw knaagdier zodra je van huis bent? Gelukkig is de keuze binnen knaagdierspeelgoed eindeloos, zo kun je jouw huisdier ten alle tijden uitdagen en ze verwennen met leuke speeltjes. Binnen ons assortiment vind je dan ook een ruime keuze aan leuk hamsterspeelgoed, caviaspeelgoed, speelgoed voor de rat of muis en zelfs leuke huisjes en speelgoed voor chinchilla's. Lees snel verder en ontdek de mogelijkheden op het gebied van knaagdierspeelgoed in onze online dierenwinkel.

Waar moet je op letten bij het kopen van knaagdierspeelgoed?

Omdat de keuze enorm is binnen speeltjes voor knagers, hebben we een aantal tips waar je op moet letten bij de aanschaf van speelgoed voor jouw hamster, cavia of ander knaagdier. Zo kun je makkelijker een keuze maken, laten we beginnen met het materiaal van knaagdierspeelgoed: Belangrijk is om speelgoed voor jouw huisdier te kopen welke veilig zijn. Veiligheid staat natuurlijk voorop in jouw dierenverblijf en omdat knaagdieren graag de tandjes in nieuwigheden zetten is het van belang dat het materiaal niet schadelijk is voor jouw hamster, cavia, muis, rat, chinchilla of degoe.

Speelhuisje Billy - 35X21X24Cm Bruin

Houten speelgoed voor knaagdieren: Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor houten speelgoed voor hamsters. Dit materiaal is sterk en kan tegen een stootje, maar is daarnaast ook veilig voor de hamster wanneer hij zijn tandjes gaat gebruiken. Hout geeft daarnaast een robuuste uitstraling in het hamsterverblijf. Ook voor andere knaagdieren zoals cavia's is er veel houten speelgoed op de markt. Ook voor de inrichting van het verblijf van jouw cavia vind je binnen ons assortiment een ruim aanbod aan cavia schuilhuisjes en cavia speeltjes.

Knaagdierspeelgoed Wip Buis

Kunststof speelgoed voor knaagdierenDe voornaamste reden voor het gebruik van kunststof materialen in de hamster of caviakooi is hygiëne. Knaagdierspeelgoed van kunststof is eenvoudig schoon te maken en te houden. Dit speelgoed is licht van gewicht waardoor het makkelijk hanteerbaar is. Echter is het voor de cavia of hamster niet mogelijk om dit speelgoed te verschuiven daar hoef je jezelf niet druk om te maken. Hamsterspeelgoed en caviaspeelgoed van kunststof is perfect voor de grove knagers onder ons.

Konijnenspeelgoed Legou wortel

Knaagdierspeelgoed van touw en papierOok touw en papier wordt vaak gebruik voor hamsterspeelgoed of knaagdierspeelgoed. Dit omdat het sterk en wendbaar is, je kunt er vaak verschillende vormen van maken en dit maakt het extra uitdagend voor de hamster. Hiernaast geeft ook touw een robuuste uitstraling in de verblijf van jouw cavia of hamster.

Knaagdierspeelgoed Tunnel Clavio

Knaagdierspeelgoed van stof: Steeds vaker wordt er gebruik gemaakt van stof in het dierenverblijf van een knaagdier. Mede door de leuke uitstraling welke deze accessoires voor knaagdieren hebben. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke hangmat voor jouw rat, voor in de rattenkooi of een speeltunnel voor de cavia. Wel dien je rekening te houden dat speelgoed van stof af en toe een wasbeurt vragen. Gelukkig zijn deze knaagdierspeeltjes vaak geschikt voor de wasmachine.

Konijnenspeelgoed Bal zeegras

Hamsterspeelgoed van zeegras: Zeegras is een natuurlijk product wat niet schadelijk is voor jouw huisdier wanneer hij af en toe een hapje pakt van het speelgoed. Zeegras wordt vaak gekleurd waardoor dit knaagdierspeelgoed een vrolijke kleur heeft wat de hamsterkooi, degoe kooi of chinchillakooi gezellig aankleed, ook leuk om te gebruiken in de knaagdierren voor extra uitdaging.

Knaagdierspeelgoed voor verschillende knagers.

Naast de juiste materiaal keuze voor knaagdierspeeltjes is het natuurlijk van belang te bekijken wat de juiste afmeting is voor jouw hamsterspeelgoed. Zo heb je speelgoed voor goudhamsters, speelgoed speciaal voor dwerghamsters maar ook speelgoed wat geschikt is om het super snelle en energie karkater van de Roborovski hamster tevreden te stellen. Ook binnen ons assortiment vind je speeltjes voor cavia's, speelgoed voor chinchilla's, aankleding voor jouw knaagdierenkooi of een mooie accessoire voor jouw muis of rat. Omdat de afmeting van het speelgoed voor knaagdier dus afhankelijk is van het soort en of ras van jouw dier geven we richtlijnen over de meest voorkomende knaagdieren in Nederland:

Golden Hamster Images | Free Vectors, Stock Photos & PSD

Syrische hamster / Goudhamster: De Syrische hamsters, ook wel goudhamster genoemd is de meest voorkomende hamstersoort in Nederland. Deze hamster heeft een lengte van ongeveer 15 tot 18 centimeter en een gewicht wat tussen de 120 en 180 gram ligt. De goudhamsters is een middelgrootte hamstersoort, hier dien je het speelgoed voor de hamster op af te stellen. Een goudhamster heeft een looprad nodig van minimaal 28 tot 30 centimeter. Ben je op zoek naar een hamsterhuisje, hamstertunnel of speeltuin voor een goudhamsters? Ga dan voor speelgoed welke een ruimere ingang heeft en waar jouw hamster ook in kan staan.

Welke hamster past bij mij?

Russische dwerghamster: De Russische dwerghamsters is met zijn 8 centimeter een stuk kleiner dan de goudhamster. Deze kleine vriend heeft een gewicht van ongeveer 40 a 50 gram en het is dus mogelijk om een kleiner looprad aan te schaffen voor jouw dwerghamster. Een looprad van 15 tot 22 centimeter is geschikt voor een Russische dwerghamster. Het meeste speelgoed voor hamsters is geschikt voor Russische dwerghamsters door zijn kleine afmeting en lage gewicht. Dit geldt overigens voor alle dwerghamsters, zo ook de Campbelli dwerghamster welke een lengte van ongeveer 10 centimeter heeft op volwassen leeftijd.

Close-up beeld van schattig klein meisje met een hamster | Gratis Foto

Cavia: Ook cavia's zijn gebaat bij leuk caviaspeelgoed. De cavia is een knaagdier welke een lengte van 20 tot 25 centimeter behaald. Deze vaak gehouden huisdieren kunnen een gewicht bereiken van ruim 1 kilo. Hierdoor is het speelgoed voor cavia's wat groter, steviger en robuuster dan het meeste knaagdierspeelgoed. Cavia speeltjes zijn verkrijgbaar in hout en kunststof. Ook maak je jouw cavia gegarandeerd blij met een fijn schuilhuis voor cavia's welke groot genoeg is dat jouw cavia hier na het spelen heerlijk in kan rusten.

De verschillende soorten speelgoed voor knaagdieren

Nu we weten waar we op moeten letten bij de aanschaf van knaagdierspeeltjes kunnen we gaan kijken wat de mogelijkheden zijn binnen speelgoed voor knaagdieren uit onze knaagdierwinkel;

Loopwiel Bogie - 19.5 cm

Een looprad : Een onmisbaar item in het verblijf van de hamster is natuurlijk een looprad. Zoals aangegeven leggen hamsters kilometers af in een hamsterrad en naast het feit dat ze dit leuk vinden draagt het bij aan een goede gezondheid voor jouw hamster. Een hamsterverblijf moet daarom tot een looprad beschikken. Je kunt kiezen voor een houten looprad, een kunststof looprad of een metaal looprad. Een metaal looprad wordt echter afgeraden omdat jouw hamster met zijn pootjes kan komen vast te zitten. Dit is dan ook de reden dat wij hebben gekozen geen metalen radjes aan te bieden voor hamsters. Nummer één hamsterspeelgoed is dan ook het looprad voor de hamster.

Cavia speelgoed : Cavia's zijn wat groter dan hamsters, hier dien je dan ook rekening mee te houden bij de aanschaf van caviaspeelgoed. Leuke hooiruifjes, cavia speelballen en schuilhuisjes voor cavia's zijn goede ideeën om jouw cavia te voorzien van leuk caviaspeelgoed. Hiernaast kun je natuurlijk op creatieve wijze spelenderwijs voeren bij cavia's. DIt maakt het niet alleen leuker voor jou maar ook voor de cavia. Vul eens een groente bal met heerlijke veilige groente of laat jouw cavia werken voor zijn voer door middel van een groenteruif.

Een hamsterbal: Wil je jouw hamster graag nog meer beweging bieden? Vind je het leuk als jouw hamster in de kamer kan rondrennen maar ben je bang dat hij ergens onder kruipt waar je hem niet meer onder uit kunt krijgen of ben je zelfs bang dat hij wegloopt? Dan is een hamsterbal een uitkomst. Een hamsterbal maakt het mogelijk om jouw hamster lekker te laten rennen in de kamer. De hamsterballen welke wij verkopen zijn transparant zodat je jouw hamster goed kunt zien tijdens het sporten!

Knaaagdieraccessoire Huis Fantasia Paddenstoel

Schuilhuisjes : Omdat hamsters maar ook cavia's, muizen, chinchilla's, degoes en vele knaagdieren prooidieren zijn zullen ze ten alle tijden proberen veilig te zijn in de kooi. Dit wil dan ook zeggen dat ze bijvoorbeeld nooit zo maar ergens in de kooi gaan slapen. Hiervoor zoeken ze een veilig en geborgen plekje. Een hamsterhuisje, caviaspeelhuis of schuilhuisje voor knaagdieren is dan eigenlijk ook een must voor elk knaagdierenverblijf. Biedt jouw hamster een leuk huisje aan en kleed hiermee ook nog eens de kooi mooi aan. Of laat jouw cavia spelen met een leuke speelbal voor knaagdieren en vermaak de dieren ook tijdens jouw afwezigheid.

Knaagdierspeelgoed bestellen

Wanneer je hamsterspeelgoed, caviaspeelgoed of ander knaagdierspeelgoed wil kopen doe je dat bij Huisdierplezier. Hier koop je niet alleen de leukste soorten speelgoed, maar maak je ook nog eens gebruik van een uitstekende service. Wij willen namelijk niet alleen het beste voor jouw huisdier, maar ook voor jou! Zo ben je bij ons zeker van een snelle levering en kun je ook bij ons achteraf betalen. Heb je vragen, ben je op zoek naar tips voor het juiste knaagdiersnack, een mooie en handige hooiruif voor knaagdieren, hamsterspeelgoed voor jouw dwerghamster, goudhamster of wil je advies over speeltjes voor jouw cavia? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, onze medewerkers staan altijd voor je klaar.

Huisdierplezier biedt méér voor jouw lieve huisdier!

Alle benodigdheden met betrekking tot huisvesting en het vermaak voor jouw knaagdier koop je bij Huisdierplezier, een online dierenwinkel met kennis van huisdieren! Lees ook eens onze informatieve blogs waar je leuke en leerzame informatie kunt vinden over knaagdieren zoals hamster, cavia's en andere kleine knaagdieren. Doe kennis op of lees leuke weetjes:

Blog: Welke hamster past bij mij?
Blog: Het nut van dierenspeelgoed
Blog: Een cavia en konijn samen?
Blog: Een fret als huisdier, wat moet je weten?
Blog: Verschillende soorten cavia's
Blog: De dwerghamster!
Blog: Verveling tegen gaan bij je knager

Menu