• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Muizenkooi

Een muizenkooi kopen bij Huisdierplezier

Muizen zijn actieve kleine knaagdieren welke vrij tam gemaakt kunnen worden. Dit is de reden dat veel mensen er voor kiezen muizen te houden als huisdieren. Wist je dat muizen echt ontzettend slim zijn? Je kunt een muis van alles leren en daarnaast is het natuurlijke gedrag van een muis plezant om naar te kijken. Om jouw tamme muizen een goede basis te bieden is het van belang dat je een goed verblijf kunt bieden. Op deze pagina vind je de verschillende mogelijkheden omtrent huisvesting van tamme muizen.

Mastomys, Muizen, Knaagdieren, Cute, Close-Up

Waar moet ik opletten bij het kopen van een kooi voor mijn muis?

Wanneer je een kooi koopt voor jouw muizen is het van belang goed te kijken naar de juiste afmetingen, tralieafstanden en formaten van de muizenkooi. Een muis is relatief klein maar dit wil niet zeggen dat een klein muizenkooitje voldoende is voor een goede huisvesting. Hieronder geven we een opsomming aan benodigde ruimte voor jouw muizen én eisen voor een muizenkooi:

  • De totale afmeting van de muizenkooiwelke een thuis biedt aan ongeveer twee muizen is minimaal 40 a 50 x 30 centimeter. Op deze manier geef je een basis verblijf, groter is altijd beter!
  • Een muizenverblijf is bij voorkeur voorzien van een diepe onderbak, op deze manier kun je een dikke laag bodembedekking aanbieden waar jouw muizen naar hartenlust kunnen graven en spelen.
  • De tralieafstand van een muizenverblijf mag niet breder zijn dan 1 centimeter, op deze manier heb je namelijk kan dat jonge en kleine muizen kunnen ontsnappen uit het verblijf.
  • Een belangrijk onderdeel van het verblijf is een looprad voor muizen. Een muis legt graag grote afstanden af tijdens nachtelijke uurtjes. Door een rad voor muizen te plaatsen heeft jouw muis deze mogelijkheid ook in zijn verblijf.

De inrichting van een muizenverblijf

Misschien wel het leukste bij het aankopen van een muizenkooi is het indelen van het verblijf. Leuke accessoires zorgen niet alleen voor een leuke uitstraling in de kooi het geeft ook comfort en vermaak aan de muizen. Muizen zijn energieke en nieuwsgierige dieren, ze hebben afleiding en uitdaging nodig in het verblijf. Muizenspeelgoed is dan ook een belangrijk onderdeel van een goede muizenkooi. Laten we de mogelijkheden eens bekijken.Ten eerste kijken we naar de basic inrichting van een muizenverblijf.

Muizenkooi water en voerIn de kooi van jouw muizen moet natuurlijk een drink en eetgelegenheid komen. Muizen drinken eenvoudig uit een flesje. Het is dan ook aan te raden jouw muizen te voorzien van water door middel van een knaagdierfles. Deze flessen zijn vanaf buiten het verblijf te verversen en in tegenstelling tot een waterbakje blijft het water langer schoon en fris. Het voer voor jouw muizen kun je aanbieden in een bakje, op deze manier weten de muizen het voer altijd te vinden en houd je het hok langer schoon. Een natuurlijke manier van voeren is het verstoppen of strooien van het voer in de kooi. Op deze manier moet jouw muis op zoek naar zijn voedsel wat bevorderlijk is voor de uitdaging en het instinct van jouw huisdier.

Schuil en slaapgelegenheid : Het is aan te raden in de kooi van jouw muis voldoende schuil en rust plekken te maken. Op deze manier kan jouw muis zich terugtrekken tijdens het slapen of op spannende momenten. Heb je meerdere muizen in de kooi dan is het advies meerdere huisjes te plaatsen. Zeker wanner er ooit onenigheid is in de groep is het verstandig meerdere mogelijkheden te bieden voor alle muizen. Kies bij voorkeur een huisje welke eenvoudig schoon te maken is, muizen kunnen de schuilplek bevuilen en zo kun je deze weer makkelijk fris en schoon maken.  

Speeltjes en vermaak voor de muisZoals al aangegeven zijn muizen energieke dieren welke houden van een uitdaging. Voldoende speelgoed en vermaak in de muizenkooi is dan ook een must. In ons assortiment knaagdierspeelgoed voor muizen vind je verschillende soorten speelgoed voor muizen. Denk hierbij aan een leuk hangmatje voor in het verblijf, ladders voor uitdagende parcours in de kooi en leuke accessoires voor in de muizenkooi. Bekijk bij het aankopen van muizenspeelgoed goed naar de mogelijkheden op gebied van afmeting in de kooi. Veel speelgoed voor jouw muis is ideaal maar de muis moet wel ruimte overhouden in het verblijf. Je kunt dan beter wat vaker afwisselen voor speelgoed, om het interessant te houden voor jouw huisdier.

Mastomys, Muizen, Boom Tunnel, Samen, Zeker, Warmte

Waar plaats ik de muizenkooi?

Plaats de kooi van jouw muis of muizen nooit in de directe zon. Ook zon welke via het raam binnen komt kan in de zomermaanden zorgen voor een oververhitte kooi. Dit is naast onprettig ook slecht voor de gezondheid van jouw muizen. Naast een schaduw plekje voor de kooi kies je ook een plek waar geen tocht staat, tocht is iets waar jouw kleine knager absoluut niet tegen kan. Plaats de kooi op een rustige plek in huis en niet direct naast de tv of muziekmeubel. Ook dien je rekening te houden met andere huisdieren wanneer deze aanwezig zijn, bescherm jouw muizen en plaats de kooi op een plek waar jouw kat of hond geen directe toegang heeft..

Een muizenkooi voor jouw muizen

De muizenkooien in ons assortiment zijn uit voorraad leverbaar en kunnen vaak al binnen enkele dagen bij je worden geleverd. Heb je vragen of wens je advies over muizen als huisdieren of de huisvesting van jouw muis? Neem dan zeker eens contact met ons op, wij helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuzes wanneer het gaat over je huisdieren!

 

Menu