• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
  • 0031 (0)850 - 656263
Menu
Bestellingen op werkdagen voor 13:00 uur geplaatst dezelfde dag verzonden

Bestellingen op werkdagen voor 13:00 uur geplaatst dezelfde dag verzonden

Frettenkooi

Een frettenkooi kopen bij Huisdierplezier

Ze worden steeds vaker gehouden als huisdier, de fret! Een nieuwsgierig, snel en energiek huisdier welke naast een goede verzorging natuurlijk ook een goede huisvesting moet krijgen. Een frettenkooi stelt een aantal eisen zodat de fret op een comfortabele manier kan verblijven in zijn frettenhuis. Op deze pagina vind je ons assortiment frettenkooien en geven we je advies en uitleg over het aankopen, het aankleden en het schoonhouden van jouw frettenkooi.

Waar moet ik opletten bij het kopen van een kooi voor mijn fret?

Wanneer je een kooi gaat aankopen voor jouw fret is het van belang goed te kijken naar de juiste afmetingen en formaten van de frettenkooi. Het te klein plaatsen van een fret kan nadelige gevolgen hebben. Een fret moet de mogelijkheid hebben de spelen en klimmen in zijn kooi. Op deze manier blijft hij niet alleen gezond maar ook gelukkig in zijn verblijf. Een frettenkooi moet dus groot genoeg zijn voor jouw fret, maar welke afmeting voor een frettenkooi is dan voldoende? Hieronder geven we een opsomming aan benodigde ruimte voor jouw fret:

  • De totale oppervlakte van de frettenkooi moet minimaal 2 vierkante meter zijn voor één fret of een koppel fretten. Wanneer je meerdere fretten wenst samen te plaatsen rekenen we voor elke toegevoegde fret aan de groep een afmeting van 0.5 vierkante meter extra.
  • De hoogte van het verblijf van jouw fret moet voldoende ruimte bieden om te kunnen klimmen en klauteren, een frettenhuis moet dan ook minimaal 60 centimeter hoogte bieden. Wel is het hierbij aan te raden te werken met verdiepingen, een hoog hok heeft geen directe voordelen wanneer de fret niet via verschillende verdiepingen naar boven en beneden kan.
  • Voor het slaapgedeelte van jouw frettenkooi dien je rekening te houden met een slaaphok of gedeelte van minimaal 30 centimeter breed en 40 centimeter lang. Op deze manier heeft jouw fret alle ruimte zijn nachtelijke uurtjes door te brengen in comfort.

Waar kan ik mijn frettenkooi mee aankleden?

Misschien wel het leukste bij het aankopen van een frettenkooi is het indelen van het verblijf. Leuke accessoires zorgen niet alleen voor een leuke uitstraling in de kooi het geeft ook comfort en vermaak aan de fret. Ten eerste kijken we naar de basic inrichting van een frettenkooi.

Frettenkooi water en voer: Het verblijf moet natuurlijk voorzien zijn van een plek om te eten en drinken, dit laatste wordt bij voorkeur aangeboden in een knaagdieren drinkfles. Deze zijn makkelijk schoon te houden en vanaf buiten de kooi te vullen, zo voorkom je dat jouw fret ontsnapt wanneer je hem net voor je werk nog even wilt voorzien van vers drinkwater. Het voer van de fret kan worden aangeboden in een bakje, houd er wel rekening mee dat fretten de bak graag omgooien het beste kun je de voerbak vast zetten in het verblijf. Plaats het voer en drinkwater van jouw fret niet te dicht bij het toilet van de fret, dit wordt niet op prijs gesteld.

Fretten toilet voor betere hygiëne: Zoals hierboven al even aangehaald, fretten zijn goed zindelijk en maken dankbaar gebruik van een toilet in het verblijf. Een fretten toilet kan worden gevuld met bijvoorbeeld kattengrit. Let op het is niet aan te raden gebruik te maken van zaagsel, hooi of stro voor de fret. Gezien de gevoelige luchtwegen van de fret en deze producten vaak veel stof bevatten. Het is ook mogelijk een kittentoilet of kattentoilet te gebruiken voor jouw fret, houd er wel rekening mee dat het toilet een verlaagde instap moet hebben voor voldoende toegang. 

Speeltjes en vermaak voor de fret: Fretten zijn zeer energieke en speelse dieren, ze houden ook van een uitdaging. Het is van belang dat jouw fret voldoende uitdaging krijgt in zijn verblijf, dit kun je creëren door het gebruik van frettenspeelgoed zoals hangmatjes en speelbruggen maar ook leuk kattenspeelgoed is ideaal te gebruiken voor de fret.

Waar plaats ik de frettenkooi?

Voor de juiste plaatsing van de frettenkooi kijken we voornamelijk naar temperatuur en lichtval. Een frettenkooi mag niet in direct zonlicht geplaatst worden. Dit geldt overigens ook voor licht wat door de ramen komen. Zeker in de zomermaanden loopt de temperatuur op deze manier te snel en te hoog op, want niet bevorderlijk is voor de gezondheid van de fret. Een ideale temperatuur voor de omgeving van de frettenkooi is rond de 18 graden. Loopt de temperatuur op boven de 30 graden? Dan is dit zelfs gevaarlijk voor jouw fret.

Hoe houd ik de frettenkooi schoon en proper?

Fretten zijn hygiënische dieren, ze houden ervan om in een schoon verblijf te wonen en zullen dan ook dankbaar gebruik maken van een fretten toilet. Op deze manier is het ook een stuk makkelijker de kooi van de fret schoon te houden. De toilet van jouw fret dien je dagelijks schoon te maken, dit voorkomt niet alleen ongemak bij de fret maar gaat ook geurtjes in huis tegen. Tijdens het schoonmaken neem je ook de plateaus, bakjes en andere oppervlakte mee. De attributen of accessoires in de frettenkooi dien je ook regelmatig schoon te maken. De frettenmatjes, hangmatjes voor fretten, speeltunnels en loopbrugjes gemaakt van stof kunnen vaak in de machine gewassen worden. Op deze manier heb je snel en eenvoudig een schoon verblijf voor jouw fret.

Een frettenverblijf voor jouw fret

Heb jij een fret en ben je op zoek naar een goed verblijf voor jouw lieve huisdier? Bij Huisdierplezier is het ook mogelijk om een verblijf te laten produceren van hout of aluminium. Op deze manier kun jij het perfecte huis samenstellen voor jouw fret of fretten. Ook kun je kijken naar ons basis assortiment frettenkooien, deze zijn uit voorraad leverbaar en kunnen vaak al binnen enkele dagen bij je worden geleverd. Heb je vragen of wens je advies over fretten of de huisvesting van jouw fret? Neem dan zeker eens contact met ons op, wij helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuzes wanneer het gaat over je huisdieren!

Menu