• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Knaagdierhuisje

Een knaagdierhuisje kopen voor jouw knager

In ons assortiment voor knaagdieren vind je ook leuke schuilhuisjes, slaaphuisjes en andere items waar jouw knaagdier naar hartenlust in kan rusten, slapen of schuilen. Onder andere schuilhuisjes van hout maar ook andere materialen zoals kunststof knaagdierhuisjes koop je makkelijk en snel online bij Huisdierplezier. Vind je het lastig een goede keuze te maken op basis van afmeting, uiterlijk of materiaalkeuze? Lees dan zeker even verder, we adviseren je graag met onze kennis en ervaring bij de huisvesting van jouw knagertje.

Cavia, Glad Haar, Zwart-Crème-Agouti, Knaagdier

Wat is het nut van een schuilhok in de kooi?

Veel beginnende knaagdierhouders zien niet direct het nut van een schuilhok in een knaagdierenverblijf. Tenslotte zitten ze in de hamsterkooi, caviakooi of andere knaagdierenkooi toch al afgesloten en beschut? Maar dit is niet het geval. Een goed verblijf voor een knaagdier is voorzien van minstens 1 maar het liefste meerdere mogelijkheden voor jouw knager om te kunnen rusten op een veilig plekje. Het geborgen gevoel wat een schuilhokje voor hamsters, cavia’s of andere knaagdieren geeft zorgt ervoor dat jouw huisdier zich kan terugtrekken. Op drukke momenten of ten tijde van spanning zal een knaagdier zich snel willen verstoppen, dit komt omdat ze van nature prooidieren zijn. Een schuilhok of andere schuilgelegenheid in het verblijf is dan ook een must. Ook wanneer er geen gevaar dreigt van buitenaf doe je jouw knager een plezier met een leuk hamsterhuisje, caviahokje of slaaptunneltje.

De mogelijkheden in ons assortiment knaagdierhuisjes

Wanneer je op zoek gaat naar een goed huisje voor jouw hamster, cavia, chinchilla, muis, rat of andere knager zie je voornamelijk verschillen in materialen en uiterlijk. Het uiterlijk is natuurlijk iets wat je naar eigen smaak kunt indelen, hou jij van felle kleuren en zachte stoffen of gaat jouw voorkeur uit naar een leuk houten schuilhuisje? De keuze in verschillende modellen en opties zijn eindeloos. Wat betreft de materialen geven we je graag wat extra informatie. Op deze manier kun je bekijken welk soort slaaphuisje het beste past bij jouw knager:

Houten knaagdierhuisjes – De meest voorkomende schuilhokjes voor knaagdieren zijn gemaakt van hout. De keuze hierin is voor de hand liggend, dit materiaal is natuurlijk en veilig voor jouw huisdier én zorgt naast een schuilgelegenheid direct knaaguitdaging. Dit laatste kun je dus ook als nadeel zien, houten knaagdierhuisjes worden wel aan geknaagd door jouw huisdier. Overigens is dit geen probleem voor jouw knaagdier, ze zullen dit alleen maar uitdagend vinden.

Kunststof knaagdierhuisjes – Ook kunststof is een veel gekozen materiaal voor knaagdierhuisjes. Dit omdat het materiaal zeer handig in gebruik is en makkelijk schoon te maken is. Een kunststof huisje kun je eenvoudig schoonmaken met een borstel en water.

Knaagdierhuisjes van stof – Steeds vaker wordt er gebruik gemaakt van stoffen knaagdierhuisjes in knaagdierverblijven. De voornaamste reden hiervoor is comfort voor jouw huisdier! Een stoffen knaagdierhuisje geeft een warm gevoel, is vaak eenvoudig schoon te maken door middel van een handwas en soms zelfs geschikt voor machine was. Knaagdierhuisjes van stof komen in vele maten en vormen, zo vind je in ons assortiment huisjes van stof maar ook leuke hangmatjes en tunneltjes van stof welke vaak gebruikt worden voor onder andere fretten en chinchilla’s.

Hamster, Kokosnoot, Slaap, Nest, Rest, Dierlijke

Welke maat knaagdierhuisje voor mijn huisdier

De meest voorkomende knaagdieren welke als huisdier worden gehouden zijn: de hamster, muis, rat, cavia, woestijnratje, chinchilla, degoe en zelfs de eekhoorn zien we steeds vaker. Niet alleen het uiterlijk van deze knaagdieren loopt sterk uiteen, ook de grootte van de dieren zijn verschillend. Hierdoor koop je dus niet hetzelfde hokje voor een cavia als voor een hamster. Graag geven we een aantal richtlijnen per meest gehouden knaagdier soort;

Knaagdierhuisje voor hamster: Binnen de categorie hamster zien we in grote lijnen twee veel gehouden soorten hamsters; de dwerghamster en de goudhamster. Gezien afmeting is er een groot verschil tussen beide. Voor een dwerghamster zijn knaagdierhuisjes vanaf 9 centimeter geschikt terwijl je voor een goudhamster dient te kijken voor een knaagdierhuisje vanaf 20 centimeter.

Knaagdierhuisje voor muis:
De afmeting van een geschikt muizenhuisje is minimaal 10 centimeter voor jouw muisjes. Een muis is klein, maar leeft het beste in een groep of koppel. Hierdoor wordt de maat van een muizenhuisje wat groter geadviseerd. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen meerdere kleine muizenhuisjes te plaatsen in het verblijf.

Knaagdierhuisje voor rat:
Ook voor de rat gaan we voor een groter schuilhok omdat deze dieren bij voorkeur per koppel of groep gehouden worden. Een knaagdierhuisje voor ratten is geschikt vanaf ongeveer 20/25 centimeter.

Knaagdierhuisje voor cavia:
Voor cavia’s adviseren we een schuilmogelijkheden van minimaal 25/30 centimeter, houd hierbij ook rekening met de hoogte van het hokje. Dit geldt echter niet voor grotere cavia’s of wanneer jouw cavia’s met meerdere in een verblijf wonen. Kies dan voor een groter en ruimer schuilhok.

Waar plaats ik het knaagdierhuisje in de kooi?

Een slaaphok plaats je het liefste tegen een hoek van de knaagdierkooi. Op deze manier ‘bescherm’ je het huisje en bied je jouw knaagdier het geborgen plekje wat hij zoekt. Daarnaast is het per diersoort verschillend op welke hoogte je het hokje het beste kunt plaatsen. De meeste knaagdieren geven de voorkeur aan een schuilplek op hoogte, dit geeft een veiliger gevoel. Plaats het slaaphuisje niet in de buurt van het toilet wanneer deze wordt gebruikt in de kooi. Zo kun je het schone gedeelte makkelijk afscheiden van de toiletruimte in een knaagdierkooi.

Een schuilhok of slaaphok kopen

De knaagdierhuisjes in ons assortiment zijn uit voorraad leverbaar en kunnen vaak al binnen enkele dagen bij je worden geleverd. Heb je vragen of wens je advies over de huisvesting van jouw knaagdier? Neem dan zeker eens contact met ons op, wij helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuzes wanneer het gaat over je huisdieren!