• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Hooiruifje

Een hooiruifje voor jouw knaagdier!

Een van de belangrijkste onderdelen van een knaagdieren dieet is hooi en grassen. Voor een goede stoelgang maar ook voor voldoende slijtage op de tanden is het aanbieden van hooi voor vrijwel elk knaagdier een must. Sommige knaagdieren weigeren hooi te eten, het is dan slim om het hooi op verschillende manieren aan te bieden zodat het interessant wordt voor jouw huisdier om het te eten. Daarnaast zal jouw knager vies hooi laten liggen, hooi waar hij of zij de behoeftes op heeft gedaan is natuurlijk verre van lekker om te eten. Een hooiruif kan je hierbij helpen. 

Cavia, Jong Dier, Huisdier, Nager, Knaagdier, Bruin

Wat is het voordeel van een hooiruifje?

Wanneer je hooi aanbiedt aan jouw knaagdier moet dit vers, kruidig en lekker zijn natuurlijk! Hooi wat los in het hok ligt wordt vervuild door vieze poten en wordt al snel onder gekeuteld in het hok. Wanneer je het hooi in een hooiruifje aanbiedt is deze kans een stuk kleiner, dit maakt de knaagdierenverzorging een stukje makkelijker. Door het gebruik van het hooiruifje ga je dus ook het vervuilen van hooi tegen wat je uiteindelijk bespaart in je portomonee. Daarnaast kun je er voor zorgen dat het hooi op een plek hangt in het hok waar jouw knaagdier er makkelijk bij kan dit zorgt voor meer eten en nodigt ook uit voor jouw huisdier. 

Welk hooiruifje is geschikt voor mijn knager?

Hooiruiven vind je in vele maten, vormen en gemaakt van verschillende materialen. Het belangrijkste is dat het hooiruifje veilig, makkelijk toegangelijk en eenvoudig op te hangen of te plaatsen is. DIt laatste is natuurlijk belangrijk wanneer je de hooiruif in het hok wenst te hangen of plaatsen. Bekijk goed welke ruimte van het hok geschikt is voor het ophangen van een hooiruif, denk hierbij bijvoorbeeld aan slag regen nat hooi wordt namelijk niet snel gegeten. Wil je het hooiruifje aan het tralie werk bevestigen dan is een hooikorf met ophangmogelijkheden een optie voor jullie. Deze hooiruifjes kun je eenvoudig ophangen aan het tralie werk en vanaf boven vullen met hooi en knaagdiersnacks. Deze hooiruiven worden het meeste gebruikt in konijnenhokken voor zowel binnen als buiten. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een hooiruifje met een leuke uitstraling welke het hok een ander sfeertje geeft. Kijk bijvoorbeeld eens bij onze hooikarren, deze bolderkarren gemaakt van hout kun je vullen met hooi en lekkere snacks voor jouw kleine knager. Of onze groente korven waar je een heerlijke stukje groente kan aanbieden. Gegarandeerd succes! 

 Cavia Huis, Cavia Porcellus, Cavia, Caviidae

Tips voor het gebruik van een hooiruifje!

Gebruik een hooiruifje welke toegangelijk is voor jouw knager. Muizen klimmen met gemak bovenop de hooiruif maar voor een cavia is dit al een stuk lastiger. Het hooi wordt bij voorkeur aangeboden op ooghoogte van jouw huisdier. Je kunt er ook voor kiezen bijvoorbeeld het hooiruifje boven het toilet van jouw knaagdier te hangen. Op deze manier stimuleer je zindelijkheid. 

Een hooiruifje kopen bij Huisdierplezier

Wil jij graag gebruik gaan maken van een hooiruifje in jouw verblijf maar weet je niet precies hoe je dit moet aanpakken? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuze en kunnen je helpen met tips voor het gebruik van een hooiruifje. Huisdierplezier is een online dierenwinkel, waar dieren voorop staan! 

Menu