• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Drinkfles / Voerbak

Een voerbak en drinkfles voor in jouw knaagdier!

Bij de komst van een nieuw huisdier komen enkele voorbereidingen kijken. Of het nu gaat om een hond, kat of knaagdier elk huisdier heeft een aantal dingen nodig om comfortabel, veilig en fijn bij je te kunnen komen wonen. Wanneer we kijken naar een knaagdier denken we natuurlijk al snel aan een knaagdierkooi met allerlei knaagdieraccessoires maar heb je al nagedacht over een eet en drinkgelegenheid in het verblijf? Op deze pagina vind je voerbakjes, drinkbakjes en drinkflessen voor knaagdieren. Graag informeren we je over de verschillende mogelijkheden binnen ons assortiment voor knaagdieren.

Cavia, Huisdieren, Voedsel, Tuin, Zomer, Paula, Coxi

Wat zijn de verschillende mogelijkheden?

Voor elk huisdier gelden andere mogelijkheden. Natuurlijk wordt dit voornamelijk afgestemd op de grootte van jouw knaagdier maar ook de gewoontes van jouw huisdier zijn belangrijk wanneer je op zoek gaat naar een voer en drinkbak. Niet elk huisdier vind het prettig te drinken uit een drinkfles en niet elke knager kan netjes om gaan met een eetbakje. Hieronder geven we de mogelijkheden zodat je kunt bekijken welke eigenschappen het beste aansluiten bij het gedrag en de behoeftes van jouw hamster, cavia, chinchilla, rat, muis of fret.

Kunststof eetbakje voor knaagdieren De meest voorkomende en gebruikte manier voor het aanbieden van voeding aan een knager is een kunststof eetbakje. In verhouding eet een knaagdier vrij weinig hardvoer waardoor het overbodig is te kiezen voor een grote voerbak. Een klein kunststof bakje is hierin meer dan voldoende en geeft jouw knager een handige manier om te eten. Toch zijn niet alle knaagdieren gebaat bij een kunststof eetbakje. Sommige dieren gooien namelijk met de eetbak, met een rommel in de knaagdierenkooi als gevolg. In dit geval kun je beter kiezen voor een zwaardere bak voor voer of een eetbakje welke je vast kunt zetten.

Keramieken eetbakje voor knaagdieren Zoals hierboven aangegeven kunnen sommige knaagdieren minder goed om gaan met een licht eetbakje. In dit geval kun je beter kiezen voor een zwaardere variant, waarmee niet geduwd en gegooid kan worden. Kies in dit geval voor een eetbakje van keramiek. Voerbakjes van keramiek zijn zwaarder en kunnen eenvoudig worden schoongemaakt in de vaatwasser of met de hand.

Metalen eetbakjes en drinkbakjes met ophangmogelijkheid Ook in ons assortiment vind je de voerbakjes van metaal welke kunnen worden opgehangen in de kooi. Op deze manier kunnen de dieren het voerbakje niet omstoten, blijft de inhoud langer schoon en blijft het bakje langer vrij van vuil en vieze pootjes. Let er natuurlijk wel op dat jouw knaagdier goed bij de bakjes kan, hang ze niet te hoog waardoor jouw kleine huisdier te veel moeite moet doen om tot het voer en water te komen.

Classic drinkfles voor knaagdieren De meest klassieke manier voor het aanbieden van water aan een knager is de classic drinkfles. De reden hiervoor is vrij eenvoudig, een drinkfles is praktisch in gebruik. Door het gebruik van een drinkfles kun je goed zien hoeveel jouw knager drinkt en hoeveel water jouw huisdier nog heeft door de doorzichtige fles. Ook blijft het water van jouw huisdier langer schoon door het gebruik van een drinkfles en kun je de fles van buiten de kooi vullen waardoor er geen ontsnappingsgevaar ontstaat.

Glazen drinkfles voor knaagdieren Als opvolger van de classic kunststof drinkfles vind je in ons assortiment ook glazen flessen voor knaagdieren. Deze flessen zijn van hoge kwaliteit, hebben een langer drinktuitje en zijn makkelijker schoon te houden dan de kunststof variant. Wel is het van belang dat deze fles nooit in de zon hangt, het water wordt dan heet waardoor de fles kan barsten. Houd hier dan ook rekening mee bij het ophangen van de fles in jouw knaagdierverblijf.

Leuke tip voor het aanbieden van voeding Omdat knaagdieren in de natuur de gehele dag of nacht op zoek zijn naar het vinden van voedsel kun je het voedsel ook verstoppen. Op deze manier moet jouw kleine speurneus op zoek naar voedsel in zijn verblijf. Dit stimuleert het natuurlijke gedrag van jouw hamster, cavia of andere knager maar daarnaast zorgt het ook voor vermaak in het verblijf. Let hierbij wel op het soort voedsel, verstop geen verse groente of fruit. Dit kan nadelige gevolgen hebben in het verblijf wanneer jouw huisdier het voedsel niet opeet. Kies bij het verstoppen van voeding enkel voor hardvoer of voeding welke niet kan rotten.

Hamster, White, Cute, Huisdier, Dierlijke, Bont

Waar plaats je een eetbakje en drinkfles in het verblijf?

Na het aankopen van een drinkfles, eetbakje of voerbakje voor jouw knaagdier komt de vraag; waar plaats ik deze in het verblijf? Het beste kun je een voerbak en drinkbakje plaatsen op een schone plek in het verblijf. Dit kun je dus doen op een plateau, of op een plekje waar de kans op vuil in de water en voerbak klein is. Ook is het belangrijk dat je het voerbakje en drinkbakje van jouw knager goed schoon houdt. Een drinkfles bevestig je eenvoudig aan het traliewerk van een knaagdierverblijf. Let hierbij op de hoogte van het drinktuitje, hang deze niet te hoog waardoor jouw knager te veel moeite moet doen om te drinken. Dit kan er namelijk voor zorgen dat jouw knaagdier niet meer of bijna niet meer drinkt. 

Heb je nog vragen of zoek je informatie?

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen over jouw knaagdier? Ben je benieuwd welke eetbak of drinkfles het beste past bij jouw huisdier of heb je vragen over de verzorging van jouw kleine knager? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuze en kunnen je helpen met tips en advies. Huisdierplezier is een online dierenwinkel, waar dieren voorop staan! 

Menu