• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Huisvesting Benodigdheden

Benodigdheden huisvesting van knaagdieren

Wanneer je een knaagdier neemt als huisdier komen er naast heel veel plezier een aantal praktische zaken kijken. De huisvesting van een knaagdier is namelijk een breed begrip. Naast het feit dat er veel verschillende knaagdieren zijn hebben zij ook verschillende behoeftes wanneer het gaat over de huisvesting. Denk hierbij niet alleen aan het verblijf maar ook de invulling hiervan is van belang en afwijkend bij elke soort knaagdier. Denk bijvoorbeeld aan een schuilhuisje voor jouw knaagdier, deze hoeft natuurlijk niet zo groot te zijn voor een hamster maar voor een cavia weldegelijk. Hierdoor zien we veel verschillen binnen de benodigd voor huisvesting van knaagdieren. In deze categorie vinden we alle spullen welke je nodig hebt om jouw knaagdier een fijn onderkomen te bieden.

Hamster, Dier, Knaagdier, Schattig

Wat heeft mijn knaagdier nodig?

Natuurlijk begint de basis van een goede huisvesting bij een knaagdierenverblijf. Een mooi verblijf passend bij jouw huisdier. In de categorie huisvesting vind je alle mogelijkheden met betrekking tot huisjes en verblijven voor jouw knaagdier. Maar natuurlijk dient het verblijf ook voorzien te worden van verschillende attributen. In deze categorie vind je daarom alles wat je nodig hebt voor het invullen en aankleden van jouw knaagdierenverblijf. Om het makkelijk te maken voor iedereen geven we een overzicht van de benodigde spullen voor jouw knaagdier.

Een hamster als huisdier, wat heb ik nodig? De basis begint bij een goede hamsterkooi, een ruim verblijf waar jouw hamster zich helemaal in kan uitleven. Hiernaast hebben we een groot aantal producten geselecteerd waarmee je de hamsterkooi kunt aankleden. Te beginnen met een goede bodembedekker, hamsters houden van graven en je zou de hamster dan ook zeker blij maken met een dikke laag bodembedekking waar hij of zij prachtige gangenstelsel in kan graven. Naast het graven houden hamsters ervan om te rennen! Een hamster kan kilometers rennen en dit is dan ook zeer goed voor de gezondheid van jouw hamster. Om de hamster de mogelijkheid te geven te rennen is een looprad in het verblijf een must. Enkele hamsterkooien hebben standaard een looprad maar deze zijn natuurlijk ook los verkrijgbaar. Verder maak je gebruik van een hamstervoerbakje en een drinkflesje voor de dagelijkse behoefte. Natuurlijk doe je er daarnaast goed aan om jouw hamster te voorzien van leuk speelgoed, zo ga je verveling tegen en kan jouw hamster zich lekker vermaken in het hamsterverblijf.

Hamster voerbakje en drinkfles | Hamster schuilhuisje | Hamster looprad | Hamsterspeelgoed

Een cavia als huisdier, wat heb ik nodig? De meeste cavia kooien worden kaal geleverd, dit wil zeggen dat je enkel de basis koopt voor de huisvesting van jouw cavia. Maar hiernaast dien je natuurlijk rekening te houden met enkele extra accessoires voor in de cavia kooi. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan een voerbakje en drinkflesje maar vergeet ook vooral de hooiruif niet. Cavia’s eten graag hooi en wanneer je dit aanbiedt in een hooiruif zal het hooi lekker lang vers en schoon blijven. Naast de basisbehoefte doe je er goed aan voldoende knaagspeelgoed aan te bieden, zo kan jouw cavia zijn natuurlijke behoeftes om te knagen uitvoeren. Ons assortiment aan knaagdierspeelgoed is enorm, het is dus absoluut leuk voor de cavia om regelmatig te wisselen van caviaspeelgoed in de kooi, zo blijf het uitdagend! Als laatste maar zeker niet onbelangrijk is; een soortgenoot! Cavia’s zijn echte groepsdieren en je doet er dan ook goed aan om een cavia niet alleen te plaatsen.

Cavia voerbakje en drinkfles | Cavia hooiruif | Caviaspeelgoed

Een Gerbil als huisdier, wat heb ik nodig? Voor de huisvesting van een gerbil doe je er goed aan een verblijf te nemen welke voorzien is van een onderbak. Gerbils houden namelijk van graven en kunnen wel eens een rommeltje maken van de bodembedekking. Naast een goed gerbil verblijf dien je natuurlijk een voerbakje en drinkflesje aan te schaffen voor de gerbil waar hij of zij kan genieten van de dagelijkse maaltijden. Gerbils zijn net als hamsters dieren welke er van houden om zich terug te kunnen trekken. Een fijn nachthuisje of schuilhuisje is dan ook een must in een gerbilkooi. Ook kun je jouw gerbil enorm blij maken met knaagdierspeelgoed en een zandbakje, voorzien van bijvoorbeeld chinchilla zand zo houdt jouw gerbil zijn vacht in goede conditie. Ook voor de Gerbil geldt; een soortgenoot is een must! Let wel op dat je niet zo maar elke gerbil samen kunt plaatsen, lees je hier dan ook goed over in.

Gerbil voerbakje en drinkfles | Knaagdierspeelgoed | Gerbil Schuilhuisje

Een Chinchilla als huisdier, wat heb ik nodig? Ook voor de huisvesting van Chinchilla’s kun je bij ons terecht. Naast een mooie ruimte chinchilla kooi vind je bij ons verschillende benodigdheden. Te beginnen met een goede bodembekking welke een hoog absorptie vermogen heeft, zoals hennepvezel. Ook zijn chinchilla’s dieren welke zichzelf schoonmaken door het gebruik van zand, bied jouw chinchilla daarom ook een fijn zandbakje met chinchilla zand zodat ze zelf hun vacht optimaal kunnen houden. Hiernaast dien je natuurlijk te denken aan een voerbakje en drinkflesje voor de chinchilla en een fijn plekje waar de chinchilla zich kan terugtrekken in de vorm van eens schuilhuisje of nachthokje voor chinchilla’s.

Chinchilla voerbakje en drinkfles | Schuilhuisje voor chinchilla’s  | Knaagdierspeelgoed

Een rat of muis als huisdier, wat heb ik nodig? Voor de huisvesting van muizen en ratten is het van belang dat je bewust een keuze maakt in het verblijf. Zo heeft een muis een kooi nodig welke een tralieafstand heeft van maximaal 9 mm, omdat ze anders kunnen ontsnappen. Voor zowel ratten als muizen dien je natuurlijk verschillende benodigdheden aan te schaffen. Denk hierbij aan een goede absorberende bodembedekker om geuren zo veel mogelijk tegen te gaan. Maar ook een drink en voerbakje is van belang om de lekkerste maaltijden aan te bieden. Voor de indeling van het hok kun je kiezen voor een leuk schuilhuisje of bijvoorbeeld zelfs een knaagdierhangmat. Dit is niet alleen leuk voor jouw huisdieren maar ziet er ook nog eens heel leuk uit in de kooi!

Muizen en ratten voerbakje en drinkfles | Muizenspeelgoed en kooiattributen

Een fret als huisdier, wat heb ik nodig? De kooi van een fret dient groot genoeg te zijn voor de huisvesting van deze dieren. Een kooi dient zo groot te zijn dat de fret er minimaal in rechtop kan staan. Daarnaast zal je fret het zeer op prijs stellen als hij ook kan graven, een hoge onderbak is dan ook een goede keuze. Voor de indeling kies je voor een goede bodembedekker waar in gegraven kan worden en welke zorgt voor een hoge absorptie. Daarnaast kun je de kooi indelen met leuke accessoires zoals een frettenhangmat en speelgoed voor de fret. Natuurlijk plaats je ook een voerbakje en drinkflesje of drinkbak voor de fret.

Kooiaccessoires fretFretten eetbak en drinkbak | Knaagdierspeelgoed

Zoals je kunt zien komen veel van de benodigde attributen overeen bij de verschillende soorten knaagdieren. Toch bestaan er verschillen, zo koop je voor een hamster een schuilhokje maar voor een fret bijvoorbeeld een leuke hangmat waar hij zich in kan verschuilen en heerlijk kan rusten. Een hamster dient een looprad te hebben welke bij een cavia vervangen kan worden voor leuk knaagdierspeelgoed. Daarom hebben we speciaal voor alle knaagdierbaasjes de mooiste attributen en benodigdheden verzameld. Zo is er altijd een brede keuze aan benodigdheden.

Mastomys, Muizen, Knaagdieren, Cute, Close-Up

Knaagdierhuisvesting benodigdheden online kopen

Bij Huisdierplezier weten we het plezier welke huisdieren met zich meebrengen én wat er nodig is voor een goede verzorging van deze dieren. Heb je vragen, opmerkingen of wil je advies over jouw knaagdier? Neem dan gerust contact met ons op! Huisdierplezier heeft deskundige medewerkers in dienst welke je graag helpen bij het maken van de juiste keuze wanneer het aankomt op jouw huisdieren.

Huisdierplezier biedt méér voor jouw knager

Naast een breed assortiment knaagdierbenodigdheden op het gebied van huisvesting, verzorging én het vermaak van jouw kleine knager biedt Huisdierplezier méér. Zo schrijven we regelmatig leuke en leerzame blogs over huisdieren waaronder natuurlijk knaagdieren. Wil jij meer lezen over kleine knagers, wil jij jezelf voorbereiden op de komst van een nieuw huisdier of vind je het gewoon leuk leerzame blogs te lezen? Neem dan zeker eens een kijkje;

Blog: Een hamster verzorgen
Blog: Een cavia en een konijn samen houden?
Blog: Hoe ga je verveling tegen in de hamsterkooi?
Blog: Verschillende soorten cavia's
Blog: De fret als huisdier waar moet je rekening mee houden?

Menu