• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Trees - 10
Pluspunten
"Heel vriendelijke persoon die leverde,en vroeger geleverd dan geplant heel tevreden , doe zo voort ..."
  • 0031 (0)850 - 656263
Menu

Caviakooi

Caviakooi

Een caviakooi is de ideale leefomgeving voor uw cavia. Hier kan hij de hele dag in rondlopen en kan hij zich lekker verstoppen tussen het warme stro. Dat is allemaal mogelijk dankzij de caviakooi. Wilt u weten waar u op moet letten als het gaat om een caviakooi? Lees dan snel verder!

Het kopen van een caviakooi

Bij het kopen van een caviakooi is de grootte van de kooi zeer belangrijk. Hoe groter, hoe beter, dat geldt voor ieder dier. Cavia’s hebben genoeg leefruimte nodig en dat is vaak meer dan u denkt. De minimale afmetingen van een caviakooi zijn daarom 80x50 centimeter. Houdt u twee cavia’s tegelijk? Dan is het niet meer dan logisch dan dat de kooi groter moet zijn. Let er op dat de onderbak en de tralies zijn gemaakt van een stevig materiaal. Aan de tralies wordt namelijk veel geknaagd en zo voorkomt u dat deze helemaal doorgebeten worden.

Het inrichten van een caviakooi

Wanneer u een caviakooi heeft gekocht is deze natuurlijk nog niet leefbaar voor uw cavia. Er moeten allerlei producten aangeschaft worden die het uw cavia zo comfortabel mogelijk maken. Producten waar u aan kunt denken zijn:

  • Bodembedekking: Er zijn verschillende soorten bodembedekkingen verkrijgbaar die de caviakooi schoon en fris houden.
  • Drinkbakje en voerbakje: Natuurlijk zijn deze ook nodig in de caviakooi, cavia’s hebben nu eenmaal ook behoefte aan voedsel en water. In ons assortiment vindt u verschillende soorten.
  • Caviavoer: Denk niet alleen aan de basisvoeding, maar ook aan allerlei heerlijke snacks. Smullen maar!
  • Cavia speelgoed: Een cavia zal een heleboel plezier beleven aan het speelgoed wat in zijn caviakooi zal liggen. Daarnaast zal hij of zij van de tralies afblijven!
  • En allerlei andere cavia accessoires! Denk bijvoorbeeld aan verzorgingsspullen of een slaaphok. Een slaaphok is overigens zeer essentieel voor een cavia, ze verschuilen zich graag.

Een caviakooi van Huidierplezier.be

Een caviakooi koopt u bij Huisdierplezier.nl! Bestel deze eenvoudig bij ons online en betaal direct, of u kunt ervoor kiezen om uw bestelling achteraf te betalen. Wij verzenden ook op zaterdag, zodat u uw caviakooi snel in huis kunt verwachten. Niet goed? Dan krijgt u bij ons gewoon uw geld terug. We bieden niet alleen uw huisdier producten van A kwaliteit, maar ook u een uitstekende service!