• A-kwaliteit
 • Meer dan 20.000 producten
 • Achteraf betalen mogelijk
Menu
Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Kippenhok XXL Hooiberg Fien Voldux Bruin

Schrijf de eerste review van dit product

€ 1.744,00
Kippenhok XXL Hooiberg Fien

Kippenhok XXL Hooiberg Fien

€ 1.744,00
Beschrijving

Voldux Kippenhok XXL Hooiberg Fien

 

Het kippenhok Fien is een zeer ruim kippenverblijf welke enorm veel ruimte en comfort biedt aan jouw kippen én eveneens praktisch is in gebruik. Dit extra grote kippenhok met luxe kippenrennen is opgebouwd als klassieke hooiberg waardoor hij niet alleen comfortabel is voor jouw huisdieren maar ook een aanwinst is voor de tuin. Het grote kippenhok is gemaakte van geïmpregneerd hout, dit zorgt ervoor dat het verblijf een levensduur heeft van minimaal 15 jaar én geen hout onderhoud vraagt zoals standaard kippenhokken in de markt. Het ruime nachthok heeft een afmeting van 97 x 97 cm en is voorzien van een watervaste betonplex bodemplaat. Eveneens in het nachthok bevindt zich en een deur met leuk plexiglas raampje aan de voorzijde. Deze is eenvoudig te openen door middel van een schuifslot en is gesitueerd op ideale werkhoogte. Het nachthok beschikt over een vast, verhoogd en met dakleer bekleed dak welke door middel van stevige staanders ruimte biedt voor de opslag van hooibalen. Via de trap in het nachthok bereik je de ruime kippenrennen welke vast aan het nachthok zijn bevestigd voor veiligheid en meer uitloopruimte. De xl kippen uitlooprennen lopen door onder het nachthok waardoor de volledige oppervlakte kan worden benut. Beide rennen zijn voorzien van een deurtje waardoor je zelf eenvoudig toegang kunt krijgen tot de ren en jouw dieren. De hooiberg Fien is een prachtig groot verblijf welke met een vloeroppervlakte van 7m2 enorm veel ruimte biedt aan jouw kippen.

 

Pluspunten

 • XXL kippenhok in de vorm van een klassieke hooiberg
 • De hooiberg en 2 grote uitloop rennen zijn gemaakt van geïmpregneerd hout
 • Dit kippenhok biedt veel ruimte en comfort aan meerdere kippen
 • Het verblijf is onderhoudsvrij en heeft een levensduur van zeker 15 jaar
 • Dit kippenverblijf wordt deels gemonteerd geleverd door eigen koerier

Bekijk ook onze andere kippenhokken!

 

Huisdierplezier | Online dierenwinkel

Als online dierenwinkel kunnen wij voorzien in alle behoeften van huisdieren. Als je vragen hebt over wat jouw diertje nodig heeft, of waar je het beste voor kan kiezen, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij zijn beoordeeld met een 8.8!

 

Specificaties:
 • Buitenmaat incl.dak (BxDxH): 697 x 125 x 225 cm
 • Buitenwerkse grondmaten (BxD): 697 x 97 cm
 • Afmetingen nachtverblijf (BxD): 97 x 97 cm
 • Hoofdmateriaal: Geïmpregneerd Hout
 • Aantal verdiepingen: 2 verdiepingen
 • Kleur: Bruin
Keuzehulp Kippenhok

Bij het uitzoeken van een kippenhok is het belangrijk dat je kijkt naar wat het kippenhok te bieden heeft. Er zijn namelijk een aantal minimale eisen die kippen hebben aan hun nieuwe verblijf. Hieronder worden ze benoemd zodat de keuze voor jou misschien wat makkelijker is.

Kippenhok Guus XL Flamingo

Wat moet een kippenhok allemaal hebben?

-          Een afsluitbaar nachthok

-          Een legnest

-          Een zitstok

-          Een Buitenren

Nachthok
Zorg ervoor dat het nachthok een goede ventilatie heeft en een deurtje die het nachthok af kan sluiten. Door de kippen ’s nachts op te kunnen sluiten in het nachthok bescherm je ze tegen roofdieren. Ook is het beter als het nachthok weinig naden en kieren heeft in verband met bloedluis. Natuurlijk is het ook handig als het nachthok makkelijk toegankelijk is om het schoon te kunnen maken.

Legnest
Kippen leggen eieren en ze leggen deze het liefste op een rustige donkere plek. Daarom is het belangrijk dat er een legnest aanwezig is in het nachthok. Er wordt geadviseerd om per drie kippen één legnest te hebben.

Zitstok
Kippen gaan ’s nachts op stok, daarvoor hebben ze dus ook een zitstok nodig in het nachthok. Per kip moet je ongeveer 20 tot 30 cm aan zitstok berekenen.

Buitenren
Kippen houden van scharrelen. Zorg er dus voor dat ze altijd de mogelijkheid om dit te doen doormiddel van het plaatsen van een fijne buitenren.

Dierenverblijf Jelle Voldux

De grootte van het kippenhok

De afmetingen van het kippenhok zijn heel belangrijk. Kippen hebben namelijk ruimte nodig, niet alleen in het nachthok maar ook in de kippenren. Hoe meer ruimte je de kippen biedt, hoe beter.

De minimale oppervlakte per krielkip is:
Nachthok: 0,25 m2
Buitenren: 0,50 m2

De minimale oppervlakte per gewone kip is:
Nachthok: 0,5 m2
Buitenren: 1 m2

Natuurlijk heb je ook hele kleine kippenrassen die misschien wat minder ruimte nodig hebben maar ook hele grote kippenrassen die juist veel meer ruimte nodig hebben dan hier wordt aangegeven.

Een kippenhok op maat

Heb je geen passend kippenhok kunnen vinden voor jouw kippen? Dan is het bij Huisdierplezier ook nog mogelijk om te kiezen voor een maatwerk kippenhok. Deze worden gemaakt van geïmpregneerd hout en zijn onderhoudsvrij zodat jij en jouw kippen er jarenlang plezier van kunnen hebben. Heb jij al een idee in je hoofd over hoe jij jouw kippenhok graag wil en wil je weten wat hier de kosten van zijn? Neem dan contact met ons op.

Kippenhok XL Hooiberg Floor Voldux

Beoordelingen

Het kippenhok Fien is een zeer ruim kippenverblijf welke enorm veel ruimte en comfort biedt aan jouw kippen én eveneens praktisch is in gebruik. Dit extra grote kippenhok met luxe kippenrennen is opgebouwd als klassieke hooiberg waardoor hij niet alleen comfortabel is voor jouw huisdieren maar ook een aanwinst is voor de tuin. 

Menu