• A-kwaliteit
 • Meer dan 20.000 producten
 • Achteraf betalen mogelijk
Menu
Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Kippenhok XL Hooiberg Tom Voldux Zwart

Schrijf de eerste review van dit product

€ 1.784,00
Kippenhok XL Hooiberg Tom

Kippenhok XL Hooiberg Tom

€ 1.784,00
Beschrijving

Kippenhok XL Hooiberg Tom


Jouw eigen hooiberg in de tuin of in de dieren ren, wie wil dat nu niet? Deze prachtige verschijning is niet alleen een lust voor het oog, hij zorgt ook voor een goede en praktische huisvesting voor jouw kippen. De kippenhooiberg welke is opgebouwd met een stevig houten douglas frame is voorzien van een comfortabel nachthok met een afmeting van 97x 97 cmHet nachthok welke afgewerkt is met zwarte potdekseldelen beschikt daarbij over een grote deur aan de voorzijde. Deze deur welke af te sluiten is met een schuifslot is tevens voorzien van een plexiglas raam. Dit zorgt niet alleen voor licht in het verblijf, hij maakt het ook mogelijk de kippen te zien zonder het verblijf te openen. In het nachthok bevinden zich een zitstok en legnest voor de kippen. Door middel van de trap welke via het nachthok te bereiken is kunnen de kippen zelf toegang nemen tot de vaste en volledig gesloten kippenren. Deze ren welke een fijne werkhoogte heeft loopt volledig door tot onder het nachtverblijf waarvoor deze een totale oppervlakte biedt van 397 x 97 cm. Hierdoor ontstaat meer ruimte voor de kippen om scharrelen. De praktische deur in de ren verleend hiernaast goede toegang en geeft je eveneens de mogelijk om tijd door te brengen met jouw kippen op een veilige manier in het verblijf.


Pluspunten

 • Duurzaam kippenhok handgemaakt van mooie en duurzame materialen
 • Gemaakt in eigen werkplaats waardoor ook maatwerk mogelijk is
 • De Douglas hooiberg voor kippen is perfect voor de huisvesting van meerdere kippen
 • Dit verblijf is volledig onderhoudsvrij en heeft een levensduur van zeker 15 jaar
 • Dit extra grote kippenhok kan gemonteerd thuis worden bezorgd

Bekijk ook onze andere Kippenhokken met hooibergen!

 

Huisdierplezier | Online dierenwinkel

Als online dierenwinkel kunnen wij voorzien in alle behoeften van huisdieren. Als je vragen hebt over wat jouw huisdier nodig heeft, of waar je het beste voor kan kiezen, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij zijn beoordeeld met een 8.8!

Specificaties:
 • Buitenmaat incl.dak (BxDxH): 411 x 125 x 225 cm
 • Buitenwerkse grondmaten (BxD): 397 x 97 cm
 • Afmetingen nachtverblijf (BxD): 97 x 97 cm
 • Hoofdmateriaal: Douglas
 • Aantal verdiepingen: 2 verdiepingen
 • Kleur: Zwart
Keuzehulp Kippenhok

Bij het uitzoeken van een kippenhok is het belangrijk dat je kijkt naar wat het kippenhok te bieden heeft. Er zijn namelijk een aantal minimale eisen die kippen hebben aan hun nieuwe verblijf. Hieronder worden ze benoemd zodat de keuze voor jou misschien wat makkelijker is.

Kippenhok Guus XL Flamingo

Wat moet een kippenhok allemaal hebben?

-          Een afsluitbaar nachthok

-          Een legnest

-          Een zitstok

-          Een Buitenren

Nachthok
Zorg ervoor dat het nachthok een goede ventilatie heeft en een deurtje die het nachthok af kan sluiten. Door de kippen ’s nachts op te kunnen sluiten in het nachthok bescherm je ze tegen roofdieren. Ook is het beter als het nachthok weinig naden en kieren heeft in verband met bloedluis. Natuurlijk is het ook handig als het nachthok makkelijk toegankelijk is om het schoon te kunnen maken.

Legnest
Kippen leggen eieren en ze leggen deze het liefste op een rustige donkere plek. Daarom is het belangrijk dat er een legnest aanwezig is in het nachthok. Er wordt geadviseerd om per drie kippen één legnest te hebben.

Zitstok
Kippen gaan ’s nachts op stok, daarvoor hebben ze dus ook een zitstok nodig in het nachthok. Per kip moet je ongeveer 20 tot 30 cm aan zitstok berekenen.

Buitenren
Kippen houden van scharrelen. Zorg er dus voor dat ze altijd de mogelijkheid om dit te doen doormiddel van het plaatsen van een fijne buitenren.

Dierenverblijf Jelle Voldux

De grootte van het kippenhok

De afmetingen van het kippenhok zijn heel belangrijk. Kippen hebben namelijk ruimte nodig, niet alleen in het nachthok maar ook in de kippenren. Hoe meer ruimte je de kippen biedt, hoe beter.

De minimale oppervlakte per krielkip is:
Nachthok: 0,25 m2
Buitenren: 0,50 m2

De minimale oppervlakte per gewone kip is:
Nachthok: 0,5 m2
Buitenren: 1 m2

Natuurlijk heb je ook hele kleine kippenrassen die misschien wat minder ruimte nodig hebben maar ook hele grote kippenrassen die juist veel meer ruimte nodig hebben dan hier wordt aangegeven.

Een kippenhok op maat

Heb je geen passend kippenhok kunnen vinden voor jouw kippen? Dan is het bij Huisdierplezier ook nog mogelijk om te kiezen voor een maatwerk kippenhok. Deze worden gemaakt van geïmpregneerd hout en zijn onderhoudsvrij zodat jij en jouw kippen er jarenlang plezier van kunnen hebben. Heb jij al een idee in je hoofd over hoe jij jouw kippenhok graag wil en wil je weten wat hier de kosten van zijn? Neem dan contact met ons op.

Kippenhok XL Hooiberg Floor Voldux

Beoordelingen

Jouw eigen hooiberg in de tuin of in de dieren ren, wie wil dat nu niet? Deze prachtige verschijning is niet alleen een lust voor het oog, hij zorgt ook voor een goede en praktische huisvesting voor jouw kippen. De kippenhooiberg welke is opgebouwd met een stevig houten douglas frame is voorzien van een comfortabel nachthok met een afmeting van 97x 97 cmHet nachthok welke afgewerkt is met zwarte potdekseldelen beschikt daarbij over een grote deur aan de voorzijde. Deze deur welke af te sluiten is met een schuifslot is tevens voorzien van een plexiglas raam. Dit zorgt niet alleen voor licht in het verblijf, hij maakt het ook mogelijk de konijnen te zien zonder het verblijf te openen. In het nachthok bevinden zich een zitstok en legnest voor de kippen. Door middel van de trap welke via het nachthok te bereiken is kunnen de kippen zelf toegang nemen tot de vaste en volledig gesloten kippenren. Deze ren welke een fijne werkhoogte heeft loopt volledig door tot onder het nachtverblijf waarvoor deze een totale oppervlakte biedt van 397 x 97 cm. 

Menu