• A-kwaliteit
 • Meer dan 20.000 producten
 • Achteraf betalen mogelijk
Menu
Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Kippenhok XL Hooiberg Floor Voldux Bruin

Schrijf de eerste review van dit product

€ 1.344,00
Kippenhok XL Hooiberg Floor

Kippenhok XL Hooiberg Floor

€ 1.344,00
Beschrijving

Voldux Kippenhok XL Hooiberg Floor

 

Kippenhok Floor is één van de luxe onderhoudsvrije verblijven uit onze hooiberg voor kippen collectie. Dit handgemaakt verblijf voor kippen beschikt over een prachtig nachthok in de stijl van een klassieke hooiberg. Deze hooiberg welke is gemaakt van geïmpregneerd hout is voorzien van een stevig, vast maar verhoogd dak. Dit maakt het mogelijk om het hooi van jouw dieren op te slaan onder het dak. Het nachthok welke is gebouwd op een stevige watervaste bodemplaat heeft een afmeting van 97 x 97 cm hierdoor biedt hij ruimte aan meerdere kippen. Het nachthok is eenvoudig te bereiken door middel van de voordeur. Deze deur is voorzien van een plexiglas raam dit geeft niet alleen een leuke uitstraling, hierdoor kun je jouw dieren ook goed zien zonder het verblijf te openen. Het deurtje is af te sluiten met een schuifslot en is bevestigd met stevige en grove scharnieren. Door middel van de trap kunnen de kippen toegang krijgen tot de grote kippenren welke tevens doorloopt onder het nachthok. Hierdoor krijgen de kippen meer ruimte om te scharrelen. De ruime uitloopren beschikt over een deur waar je zelf eenvoudig toegang kunt krijgen tot de ren. Dit maakt het zeer makkelijk contact te krijgen met de kippen op een veilige manier en zonder ontsnappingsgevaar. Deze grote kippenhooiberg heeft een totale vloeroppervlakte van 4 m2 waardoor hij voldoende ruimte biedt voor de huisvesting van meerdere kippen.

 

Pluspunten

 • Handgemaakt kippenhok in de stijl van een hooiberg
 • De hooiberg voor kippen beschikt over een ruime scharrelruimte
 • Kippenverblijf gemaakt van onderhoudsvrij geïmpregneerd hout
 • Dit verblijf wordt gemonteerd thuis bij je afgeleverd door onze eigen koerier
 • Sterk, duurzaam én onderhoudsvrij kippenhok met lange levensduur

Bekijk ook onze andere kippenhokken!

 

Huisdierplezier | Online dierenwinkel

Als online dierenwinkel kunnen wij voorzien in alle behoeften van huisdieren. Als je vragen hebt over wat jouw diertje nodig heeft, of waar je het beste voor kan kiezen, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij zijn beoordeeld met een 8.8!

 

Specificaties:
 • Buitenmaat incl.dak (BxDxH): 411 x 125 x 225 cm
 • Buitenwerkse grondmaten (BxD): 697 x 97 cm
 • Afmetingen nachtverblijf (BxD): 97 x 97 cm
 • Hoofdmateriaal: Geïmpregneerd Hout
 • Aantal verdiepingen: 2 verdiepingen
 • Kleur: Bruin
Keuzehulp Kippenhok

Bij het uitzoeken van een kippenhok is het belangrijk dat je kijkt naar wat het kippenhok te bieden heeft. Er zijn namelijk een aantal minimale eisen die kippen hebben aan hun nieuwe verblijf. Hieronder worden ze benoemd zodat de keuze voor jou misschien wat makkelijker is.

Kippenhok Guus XL Flamingo

Wat moet een kippenhok allemaal hebben?

-          Een afsluitbaar nachthok

-          Een legnest

-          Een zitstok

-          Een Buitenren

Nachthok
Zorg ervoor dat het nachthok een goede ventilatie heeft en een deurtje die het nachthok af kan sluiten. Door de kippen ’s nachts op te kunnen sluiten in het nachthok bescherm je ze tegen roofdieren. Ook is het beter als het nachthok weinig naden en kieren heeft in verband met bloedluis. Natuurlijk is het ook handig als het nachthok makkelijk toegankelijk is om het schoon te kunnen maken.

Legnest
Kippen leggen eieren en ze leggen deze het liefste op een rustige donkere plek. Daarom is het belangrijk dat er een legnest aanwezig is in het nachthok. Er wordt geadviseerd om per drie kippen één legnest te hebben.

Zitstok
Kippen gaan ’s nachts op stok, daarvoor hebben ze dus ook een zitstok nodig in het nachthok. Per kip moet je ongeveer 20 tot 30 cm aan zitstok berekenen.

Buitenren
Kippen houden van scharrelen. Zorg er dus voor dat ze altijd de mogelijkheid om dit te doen doormiddel van het plaatsen van een fijne buitenren.

Dierenverblijf Jelle Voldux

De grootte van het kippenhok

De afmetingen van het kippenhok zijn heel belangrijk. Kippen hebben namelijk ruimte nodig, niet alleen in het nachthok maar ook in de kippenren. Hoe meer ruimte je de kippen biedt, hoe beter.

De minimale oppervlakte per krielkip is:
Nachthok: 0,25 m2
Buitenren: 0,50 m2

De minimale oppervlakte per gewone kip is:
Nachthok: 0,5 m2
Buitenren: 1 m2

Natuurlijk heb je ook hele kleine kippenrassen die misschien wat minder ruimte nodig hebben maar ook hele grote kippenrassen die juist veel meer ruimte nodig hebben dan hier wordt aangegeven.

Een kippenhok op maat

Heb je geen passend kippenhok kunnen vinden voor jouw kippen? Dan is het bij Huisdierplezier ook nog mogelijk om te kiezen voor een maatwerk kippenhok. Deze worden gemaakt van geïmpregneerd hout en zijn onderhoudsvrij zodat jij en jouw kippen er jarenlang plezier van kunnen hebben. Heb jij al een idee in je hoofd over hoe jij jouw kippenhok graag wil en wil je weten wat hier de kosten van zijn? Neem dan contact met ons op.

Kippenhok XL Hooiberg Floor Voldux

Beoordelingen

Kippenhok Floor is één van de luxe onderhoudsvrije verblijven uit onze hooiberg voor kippen collectie. Dit handgemaakt verblijf voor kippen beschikt over een prachtig nachthok in de stijl van een klassieke hooiberg. Deze kippenhooiberg welke is gemaakt van geïmpregneerd hout is voorzien van een stevig, vast maar verhoogd dak. Dit maakt het mogelijk om het hooi van jouw dieren op te slaan onder het dak. 

Menu