• A-kwaliteit
 • Meer dan 20.000 producten
 • Achteraf betalen mogelijk
Menu
Op werkdagen voor 13:00 uur besteld is vandaag verzonden

Op werkdagen voor 13:00 uur besteld is vandaag verzonden

Voldux Kippenhok Toon 336 x 128 x 193 cm Voldux Bruin

Schrijf de eerste review van dit product

Kies een optie

* Verplichte velden

Voldux Kippenhok Toon

Voldux Kippenhok Toon

Vanaf € 1.294,00

Vanaf € 1.294,00

Beschrijving

Voldux Voldux Kippenhok Toon


Kippenhok Toon is onderdeel van de Voldux collectie, duurzame en hoogwaardige dierenverblijven. Het handgemaakte kippenhok is onderhoudsvrij door het gebruik van onder druk geïmpregneerd hout en biedt een levensduur van 10-15 jaar. Het luxe kippenhok is zeer ruim en is voorzien van een tocht en vochtvrij nachthok waar de kippen de nacht kunnen doorbrengen. Tevens is het kippenhok voorzien van een legnest welke eenvoudig van buiten het verblijf af te openen is, hierdoor kun je altijd makkelijk bij de eitjes komen en voorkom je dat de kippen de eitjes stuk trappen in het verblijf. Het nachthok is eenvoudig te bereiken voor de kippen door middel van de doorgang maar kan ook goed worden bereikt voor de schoonmaak, het nachthok is namelijk voorzien van een grote toegangsdeur welke vanaf de ren te bereiken is. De kippenren is hiernaast voorzien van een deur waardoor je eenvoudig in het hok kunt stappen. Dit luxe kippenhok is afgewerkt met een gesloten dak bedekt met dakleer, wat zorgt voor een goede afwatering in het hok en de kippen zowel in de zomer als op regenachtige dagen een fijne scharrelruimte biedt. Omdat uw verblijf in panelen wordt geleverd, gebruiken wij een eigen koerierdienst. Uw verblijf zal binnen 6 werkdagen na de besteldatum worden geleverd. U wordt op tijd ingelicht door onze klantenservice op welke datum en tijdstip u het verblijf kunt verwachten. Op moment van aflevering is het van noodzaak dat er hulp aanwezig is. Dit komt omdat de verblijven zwaar van gewicht zijn, wat niet door alleen onze koerier verplaatst kan worden. Het verblijf wordt verplaatst door middel van karretjes. Indien het verblijf verhard zonder obstakels naar achter verplaats kan worden zal onze koerier hierbij ondersteunen, houd rekening met eventuele toegangspoorten, controleer daarom de afmetingen op voorhand. Een aanwinst voor de tuin én voor de kippen.


Pluspunten

 • Handgemaakt hoogwaardig en ruim kippenhok voor meerdere kippen
 • Dit verblijf is voorzien van een ruim nachthok mét legnest
 • Het kippenhok is onderhoudsvrij en heeft een levensduur van 10 - 15 jaar
 • Door de hoge ren en ruimte deur is het kippenhok eenvoudig te betreden
 • Het nachthok wordt gemonteerd geleverd, de ren in panelen en is erg eenvoudig te monteren

Bekijk ook onze andere kippenhokken met ren!

Huisdierplezier | Online dierenwinkel

Als online dierenwinkel kunnen wij voorzien in alle behoeften van huisdieren. Als je vragen hebt over wat jouw diertje nodig heeft, of waar je het beste voor kan kiezen, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij zijn beoordeeld met een 8.8!

Specificaties:
 • Afmeting: 336 x 128 x 193 cm
 • Buitenmaat incl.dak (BxDxH): 335 x 120 x 190 cm
 • Buitenwerkse grondmaten (BxD): 300 x 120 cm
 • Afmetingen nachtverblijf (BxD): 80 x 120 cm
 • Showroom: Te bezichtigen in showroom
 • Afmeting gaas: 19x19x1, 45mm
 • Fabrieksgarantie : 5 jaar
 • Hoofdmateriaal: Geïmpregneerd Hout
 • Aantal verdiepingen: 1 verdieping
 • Kleur.: Bruin
Keuzehulp Kippenhok

Bij het uitzoeken van een kippenhok is het belangrijk dat je kijkt naar wat het kippenhok te bieden heeft. Er zijn namelijk een aantal minimale eisen die kippen hebben aan hun nieuwe verblijf. Hieronder worden ze benoemd zodat de keuze voor jou misschien wat makkelijker is.

Kippenhok Guus XL Flamingo

Wat moet een kippenhok allemaal hebben?

-          Een afsluitbaar nachthok

-          Een legnest

-          Een zitstok

-          Een Buitenren

Nachthok
Zorg ervoor dat het nachthok een goede ventilatie heeft en een deurtje die het nachthok af kan sluiten. Door de kippen ’s nachts op te kunnen sluiten in het nachthok bescherm je ze tegen roofdieren. Ook is het beter als het nachthok weinig naden en kieren heeft in verband met bloedluis. Natuurlijk is het ook handig als het nachthok makkelijk toegankelijk is om het schoon te kunnen maken.

Legnest
Kippen leggen eieren en ze leggen deze het liefste op een rustige donkere plek. Daarom is het belangrijk dat er een legnest aanwezig is in het nachthok. Er wordt geadviseerd om per drie kippen één legnest te hebben.

Zitstok
Kippen gaan ’s nachts op stok, daarvoor hebben ze dus ook een zitstok nodig in het nachthok. Per kip moet je ongeveer 20 tot 30 cm aan zitstok berekenen.

Buitenren
Kippen houden van scharrelen. Zorg er dus voor dat ze altijd de mogelijkheid om dit te doen doormiddel van het plaatsen van een fijne buitenren.

Dierenverblijf Jelle Voldux

De grootte van het kippenhok

De afmetingen van het kippenhok zijn heel belangrijk. Kippen hebben namelijk ruimte nodig, niet alleen in het nachthok maar ook in de kippenren. Hoe meer ruimte je de kippen biedt, hoe beter.

De minimale oppervlakte per krielkip is:
Nachthok: 0,25 m2
Buitenren: 0,50 m2

De minimale oppervlakte per gewone kip is:
Nachthok: 0,5 m2
Buitenren: 1 m2

Natuurlijk heb je ook hele kleine kippenrassen die misschien wat minder ruimte nodig hebben maar ook hele grote kippenrassen die juist veel meer ruimte nodig hebben dan hier wordt aangegeven.

Een kippenhok op maat

Heb je geen passend kippenhok kunnen vinden voor jouw kippen? Dan is het bij Huisdierplezier ook nog mogelijk om te kiezen voor een maatwerk kippenhok. Deze worden gemaakt van geïmpregneerd hout en zijn onderhoudsvrij zodat jij en jouw kippen er jarenlang plezier van kunnen hebben. Heb jij al een idee in je hoofd over hoe jij jouw kippenhok graag wil en wil je weten wat hier de kosten van zijn? Neem dan contact met ons op.

Kippenhok XL Hooiberg Floor Voldux

Beoordelingen

Kippenhok Toon is onderdeel van de Voldux collectie, duurzame en hoogwaardige dierenverblijven. Het handgemaakte kippenhok is onderhoudsvrij door het gebruik van onder druk geïmpregneerd hout en biedt een levensduur van 10-15 jaar. Het luxe kippenhok is zeer ruim en is voorzien van een tocht en vochtvrij nachthok waar de kippen de nacht kunnen doorbrengen. Tevens is het kippenhok voorzien van een legnest welke eenvoudig van buiten het verblijf af te openen is, hierdoor kun je altijd makkelijk bij de eitjes komen en voorkom je dat de kippen de eitjes stuk trappen in het verblijf. Het nachthok is eenvoudig te bereiken voor de kippen door middel van de doorgang maar kan ook goed worden bereikt voor de schoonmaak, het nachthok is namelijk voorzien van een grote toegangsdeur welke vanaf de ren te bereiken is. De kippenren is hiernaast voorzien van een deur waardoor je eenvoudig in het hok kunt stappen. Dit luxe kippenhok is afgewerkt met een gesloten dak bedekt met dakleer, wat zorgt voor een goede afwatering in het hok en de kippen zowel in de zomer als op regenachtige dagen een fijne scharrelruimte biedt. Een aanwinst voor de tuin én voor de kippen.

Menu