• A-kwaliteit
 • Meer dan 20.000 producten
 • Achteraf betalen mogelijk
Menu
Op werkdagen voor 13:00 uur besteld is vandaag verzonden

Op werkdagen voor 13:00 uur besteld is vandaag verzonden

Kippenhok Soof Voldux Bruin

Schrijf de eerste review van dit product

€ 1.514,00
Kippenhok Soof

Kippenhok Soof

€ 1.514,00
Beschrijving

Voldux Kippenhok Soof

 

Het grote kippenhok Soof is een aanwinst voor jouw kippen en zeer praktisch in gebruik. Dit verblijf biedt enorm veel ruimte in zowel de riante kippenrennen als het nachthok en is geschikt voor de huisvesting van meerdere kippen. Het ruime verblijf is gemaakt van hoogwaardige materialen waardoor deze naast comfort ook een lange levensduur biedt. Hiernaast is hij volledig onderhoudsvrij en vraagt het hout geen jaarlijkse verf of lakbeurt. Het nachthok van het verblijf voor kippen Soof heeft een afmeting van 124 x 82 cm. Deze is eenvoudig te bereiken door middel van de deur welke aan de voorzijde van het verblijf is gemaakt. Doordat het nachthok ruim van de grond is gemaakt blijft deze langer vrij van optrekkend vocht en kou waardoor de kippen in de wintermaanden kunnen profiteren van meer warmte en comfort.  De deur van het nachthok is voorzien van een grove scharnieren en een schuifslot waardoor deze goed is af te sluiten.  In de voorzijde van het hok bevinden zich tevens twee raampjes welke met plexiglas zijn afgewerkt, hierdoor komt er voldoende licht in het nachthok maar blijft regen buiten. Via het trapje in het nachthok kunnen de kippen zelf toegang krijgen tot de scharrelruimte. De totale grond oppervlakte van beide kippenrennen is 466 x 82 cm dit betekend dus veel scharrelruimte voor de kippen. De uitlooprennen zijn overdekt, hierdoor kunnen de dieren zelfs tijdens regenachtige dagen genieten van de ruimte. De rennen zijn eveneens voorzien van een ruime deur waardoor je zelf ook eenvoudig toegang kunt krijgen tot de ren én jouw kippen.

 

Pluspunten

 • Groot kippenhok met vaste én overdekte XXL scharrelruimte
 • De hoogwaardige kippenvilla is geschikt voor meerdere kippen
 • Dit verblijf is onderhoudsvrij en heeft een levensduur van zeker 15 jaar
 • Een handgemaakte kippenhok met ruime uitloop van geïmpregneerd hout
 • Kippenhok Soof wordt door onze eigen koerier gemonteerd bij je geleverd

Bekijk ook onze andere kippenhokken!

 

Huisdierplezier | Online dierenwinkel

Als online dierenwinkel kunnen wij voorzien in alle behoeften van huisdieren. Als je vragen hebt over wat jouw diertje nodig heeft, of waar je het beste voor kan kiezen, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij zijn beoordeeld met een 8.8!

 

Specificaties:
 • Buitenmaat incl.dak (BxDxH): 466 x 88 x 203 cm
 • Buitenwerkse grondmaten (BxD): 466 x 82 cm
 • Afmetingen nachtverblijf (BxD): 124 x 82 cm
 • Hoofdmateriaal: Geïmpregneerd Hout
 • Aantal verdiepingen: 2 verdiepingen
 • Kleur.: Bruin
Keuzehulp Kippenhok

Bij het uitzoeken van een kippenhok is het belangrijk dat je kijkt naar wat het kippenhok te bieden heeft. Er zijn namelijk een aantal minimale eisen die kippen hebben aan hun nieuwe verblijf. Hieronder worden ze benoemd zodat de keuze voor jou misschien wat makkelijker is.

Kippenhok Guus XL Flamingo

Wat moet een kippenhok allemaal hebben?

-          Een afsluitbaar nachthok

-          Een legnest

-          Een zitstok

-          Een Buitenren

Nachthok
Zorg ervoor dat het nachthok een goede ventilatie heeft en een deurtje die het nachthok af kan sluiten. Door de kippen ’s nachts op te kunnen sluiten in het nachthok bescherm je ze tegen roofdieren. Ook is het beter als het nachthok weinig naden en kieren heeft in verband met bloedluis. Natuurlijk is het ook handig als het nachthok makkelijk toegankelijk is om het schoon te kunnen maken.

Legnest
Kippen leggen eieren en ze leggen deze het liefste op een rustige donkere plek. Daarom is het belangrijk dat er een legnest aanwezig is in het nachthok. Er wordt geadviseerd om per drie kippen één legnest te hebben.

Zitstok
Kippen gaan ’s nachts op stok, daarvoor hebben ze dus ook een zitstok nodig in het nachthok. Per kip moet je ongeveer 20 tot 30 cm aan zitstok berekenen.

Buitenren
Kippen houden van scharrelen. Zorg er dus voor dat ze altijd de mogelijkheid om dit te doen doormiddel van het plaatsen van een fijne buitenren.

Dierenverblijf Jelle Voldux

De grootte van het kippenhok

De afmetingen van het kippenhok zijn heel belangrijk. Kippen hebben namelijk ruimte nodig, niet alleen in het nachthok maar ook in de kippenren. Hoe meer ruimte je de kippen biedt, hoe beter.

De minimale oppervlakte per krielkip is:
Nachthok: 0,25 m2
Buitenren: 0,50 m2

De minimale oppervlakte per gewone kip is:
Nachthok: 0,5 m2
Buitenren: 1 m2

Natuurlijk heb je ook hele kleine kippenrassen die misschien wat minder ruimte nodig hebben maar ook hele grote kippenrassen die juist veel meer ruimte nodig hebben dan hier wordt aangegeven.

Een kippenhok op maat

Heb je geen passend kippenhok kunnen vinden voor jouw kippen? Dan is het bij Huisdierplezier ook nog mogelijk om te kiezen voor een maatwerk kippenhok. Deze worden gemaakt van geïmpregneerd hout en zijn onderhoudsvrij zodat jij en jouw kippen er jarenlang plezier van kunnen hebben. Heb jij al een idee in je hoofd over hoe jij jouw kippenhok graag wil en wil je weten wat hier de kosten van zijn? Neem dan contact met ons op.

Kippenhok XL Hooiberg Floor Voldux

Beoordelingen

Het grote kippenhok Soof met dubbele overdekte kippenrennen is een aanwinst voor jouw kippen en zeer praktisch in gebruik. Dit verblijf biedt enorm veel ruimte in zowel de riante kippenrennen als het nachthok en is geschikt voor de huisvesting van meerdere kippen. Het ruime verblijf is gemaakt van hoogwaardige materialen waardoor deze naast comfort ook een lange levensduur biedt.

Menu