• A-kwaliteit
 • Meer dan 20.000 producten
 • Achteraf betalen mogelijk
Menu
Op werkdagen voor 13:00 uur besteld is vandaag verzonden

Op werkdagen voor 13:00 uur besteld is vandaag verzonden

€ 1.164,00
Kippenhok Sam

Kippenhok Sam

€ 1.164,00
Beschrijving

Voldux Kippenhok Sam

 

Dit ruim opgezette kippenhok is naast praktisch in gebruik een aanwinst voor de tuin én de kippen. Dit kippenverblijf is geproduceerd in eigen huis en hierdoor tot in detail afgewerkt met het gebruik van degelijke, duurzame en onderhoudsvrije materialen. Het luxe kippenhok is gemaakt van geïmpregneerd hout waardoor het verblijf vrij is van jaarlijkse lakbeurten. Voor het hang en sluit werk is gekozen voor robuuste rvs scharnieren en een handig schuifslot. Het nachtverblijf van dit verblijf is zeer ruim met een afmeting van 124 x 82 cm en is voorzien van een deur aan de voorzijde. Hierdoor is het makkelijk in het hok te komen en eieren te rapen. Het nachthok beschikt over een zitstok en ruimte om een leg bak te plaatsen voor de kippen. De tevens aan de voorzijde gesitueerde raampjes beschikken over plexiglas waardoor er meer licht in het hok binnenkomt maar het niet binnen kan regenen. Voor een goede afwatering is zowel het dak van het nachthok als die van de ren bedekt met dakleer. Dit zorgt naast een droog nachthok dus ook voor droge ruimte in de uitloop ren. Naast een dak beschikt dit grote kippenhok over een deurtje waardoor je snel en makkelijk toegang hebt tot de ren en de dieren. Dit luxe kippenhok heeft een totale grondoppervlakte van 124 x 84 cm en wordt bij je geleverd met onze eigen koerier.   

 

Pluspunten

 • Door de grote kippen ren en het hoge nachthok geschikt voor grote kippenrassen
 • Dit kippenhok heeft een levensduur van zeker 15 jaar en is onderhoudsvrij
 • De kippenvilla is gemaakt van duurzame materialen en tot in detail afgewerkt
 • Dit handgemaakte kippenverblijf wordt in eigen werkplaats geproduceerd
 • Door de grootte van het kippenhok is het mogelijk deze gemonteerd thuis te laten bezorgen

Bekijk ook onze andere kippenhokken!

 

Huisdierplezier | Online dierenwinkel

Als online dierenwinkel kunnen wij voorzien in alle behoeften van huisdieren. Als je vragen hebt over wat jouw diertje nodig heeft, of waar je het beste voor kan kiezen, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij zijn beoordeeld met een 8.8!

 

Specificaties:
 • Buitenmaat incl.dak (BxDxH): 311 x 88 x 203 cm
 • Buitenwerkse grondmaten (BxD): 295 x 82 cm
 • Afmetingen nachtverblijf (BxD): 124 x 82 cm
 • Hoofdmateriaal: Geïmpregneerd Hout
 • Aantal verdiepingen: 1 verdieping
 • Kleur.: Bruin
Keuzehulp Kippenhok

Bij het uitzoeken van een kippenhok is het belangrijk dat je kijkt naar wat het kippenhok te bieden heeft. Er zijn namelijk een aantal minimale eisen die kippen hebben aan hun nieuwe verblijf. Hieronder worden ze benoemd zodat de keuze voor jou misschien wat makkelijker is.

Kippenhok Guus XL Flamingo

Wat moet een kippenhok allemaal hebben?

-          Een afsluitbaar nachthok

-          Een legnest

-          Een zitstok

-          Een Buitenren

Nachthok
Zorg ervoor dat het nachthok een goede ventilatie heeft en een deurtje die het nachthok af kan sluiten. Door de kippen ’s nachts op te kunnen sluiten in het nachthok bescherm je ze tegen roofdieren. Ook is het beter als het nachthok weinig naden en kieren heeft in verband met bloedluis. Natuurlijk is het ook handig als het nachthok makkelijk toegankelijk is om het schoon te kunnen maken.

Legnest
Kippen leggen eieren en ze leggen deze het liefste op een rustige donkere plek. Daarom is het belangrijk dat er een legnest aanwezig is in het nachthok. Er wordt geadviseerd om per drie kippen één legnest te hebben.

Zitstok
Kippen gaan ’s nachts op stok, daarvoor hebben ze dus ook een zitstok nodig in het nachthok. Per kip moet je ongeveer 20 tot 30 cm aan zitstok berekenen.

Buitenren
Kippen houden van scharrelen. Zorg er dus voor dat ze altijd de mogelijkheid om dit te doen doormiddel van het plaatsen van een fijne buitenren.

Dierenverblijf Jelle Voldux

De grootte van het kippenhok

De afmetingen van het kippenhok zijn heel belangrijk. Kippen hebben namelijk ruimte nodig, niet alleen in het nachthok maar ook in de kippenren. Hoe meer ruimte je de kippen biedt, hoe beter.

De minimale oppervlakte per krielkip is:
Nachthok: 0,25 m2
Buitenren: 0,50 m2

De minimale oppervlakte per gewone kip is:
Nachthok: 0,5 m2
Buitenren: 1 m2

Natuurlijk heb je ook hele kleine kippenrassen die misschien wat minder ruimte nodig hebben maar ook hele grote kippenrassen die juist veel meer ruimte nodig hebben dan hier wordt aangegeven.

Een kippenhok op maat

Heb je geen passend kippenhok kunnen vinden voor jouw kippen? Dan is het bij Huisdierplezier ook nog mogelijk om te kiezen voor een maatwerk kippenhok. Deze worden gemaakt van geïmpregneerd hout en zijn onderhoudsvrij zodat jij en jouw kippen er jarenlang plezier van kunnen hebben. Heb jij al een idee in je hoofd over hoe jij jouw kippenhok graag wil en wil je weten wat hier de kosten van zijn? Neem dan contact met ons op.

Kippenhok XL Hooiberg Floor Voldux

Beoordelingen

Dit ruim opgezette kippenhok is naast praktisch in gebruik een aanwinst voor de tuin én de kippen. Dit kippenverblijf is geproduceerd in eigen huis en hierdoor tot in detail afgewerkt met het gebruik van degelijke, duurzame en onderhoudsvrije materialen. Het luxe kippenhok is gemaakt van geïmpregneerd hout waardoor het verblijf vrij is van jaarlijkse lakbeurten. Voor het hang en sluit werk is gekozen voor robuuste rvs scharnieren en een handig schuifslot. Het nachtverblijf van dit verblijf is zeer ruim met een afmeting van 124 x 82 cm en is voorzien van een deur aan de voorzijde. Hierdoor is het makkelijk in het hok te komen en eieren te rapen.

Menu