• A-kwaliteit
 • Meer dan 20.000 producten
 • Achteraf betalen mogelijk
Menu
Op werkdagen voor 13:00 uur besteld is vandaag verzonden

Op werkdagen voor 13:00 uur besteld is vandaag verzonden

Kippenhok Saar Voldux Bruin

Schrijf de eerste review van dit product

€ 745,00
Kippenhok Saar

Kippenhok Saar

€ 745,00
Beschrijving

Voldux Kippenhok Saar

 

Kippenhok Saar is onderdeel van onze collectie handgemaakte kippenhokken, welke geproduceerd worden in eigen werkplaats. Dit ruime verblijf voor kippen is perfect te gebruiken als nachthok of schuilhok in een grote dieren ren. Het verblijf heeft een afmeting van 157 x 88 x 203 cm waardoor deze ruimte biedt aan meerdere kippen of grotere kippenrassen. Het nachthok is voorzien van een watervaste bodemplaat welke optrekkend vocht tegen gaat en warmte en comfort biedt in de wintermaanden. In het nachthok is ruimte voor een zitstok en legnest voor de kippen. Aan de voorzijde van het schuilhok bevindt zich een deur welke voorzien is van een schuifslot en goede toegang biedt tot het verblijf en jouw kippen. Hiernaast beschikt de voorzijde van het kippenhok over twee plexiglas ramen, deze zorgen voor voldoende licht in het nachthok maar houden tegelijkertijd regen buiten. Voor het dak is er gekozen voor een lichte overstek en een dakleer dakbedekking, dit zorgt voor een goede afwatering en houdt vocht en regen buiten het hok en weg van jouw dieren. De trap welke uitkomt in het nachthok biedt goede toegang tot de dieren ren waarin dit kippenhok perfect geplaatst kan worden. Het kippenverblijf Saar is gemaakt door onze eigen timmermannen hierdoor is het ook mogelijk het verblijf naar eigen wensen samen te stellen. Tevens is dit hok uit te breiden met vaste en afgesloten kippenrennen voor meer afgesloten scharrelruimte.

 

Pluspunten

 • Groot én hoog nachthok voor grote kippenrassen of meerdere kippen
 • Deze kippenvilla is gemaakt van duurzame materialen en heeft een levensduur van zeker 15 jaar
 • Onderhoudsvrij luxe kippenhok van geïmpregneerd hout
 • Dit verblijf is handgemaakt in eigen werkplaats en wordt bij je thuis bezorgd
 • Dit kippenhok is perfect voor in een grote kippenren als slaap en schuilplek

Bekijk ook onze andere kippenhokken!

 

Huisdierplezier | Online dierenwinkel

Als online dierenwinkel kunnen wij voorzien in alle behoeften van huisdieren. Als je vragen hebt over wat jouw diertje nodig heeft, of waar je het beste voor kan kiezen, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij zijn beoordeeld met een 8.8!

 

Specificaties:
 • Buitenmaat incl.dak (BxDxH): 157 x 88 x 203 cm
 • Buitenwerkse grondmaten (BxD): 124 x 82 cm
 • Afmetingen nachtverblijf (BxD): 124 x 82 cm
 • Hoofdmateriaal: Geïmpregneerd Hout
 • Aantal verdiepingen: 1 verdieping
 • Kleur.: Bruin
Keuzehulp Kippenhok

Bij het uitzoeken van een kippenhok is het belangrijk dat je kijkt naar wat het kippenhok te bieden heeft. Er zijn namelijk een aantal minimale eisen die kippen hebben aan hun nieuwe verblijf. Hieronder worden ze benoemd zodat de keuze voor jou misschien wat makkelijker is.

Kippenhok Guus XL Flamingo

Wat moet een kippenhok allemaal hebben?

-          Een afsluitbaar nachthok

-          Een legnest

-          Een zitstok

-          Een Buitenren

Nachthok
Zorg ervoor dat het nachthok een goede ventilatie heeft en een deurtje die het nachthok af kan sluiten. Door de kippen ’s nachts op te kunnen sluiten in het nachthok bescherm je ze tegen roofdieren. Ook is het beter als het nachthok weinig naden en kieren heeft in verband met bloedluis. Natuurlijk is het ook handig als het nachthok makkelijk toegankelijk is om het schoon te kunnen maken.

Legnest
Kippen leggen eieren en ze leggen deze het liefste op een rustige donkere plek. Daarom is het belangrijk dat er een legnest aanwezig is in het nachthok. Er wordt geadviseerd om per drie kippen één legnest te hebben.

Zitstok
Kippen gaan ’s nachts op stok, daarvoor hebben ze dus ook een zitstok nodig in het nachthok. Per kip moet je ongeveer 20 tot 30 cm aan zitstok berekenen.

Buitenren
Kippen houden van scharrelen. Zorg er dus voor dat ze altijd de mogelijkheid om dit te doen doormiddel van het plaatsen van een fijne buitenren.

Dierenverblijf Jelle Voldux

De grootte van het kippenhok

De afmetingen van het kippenhok zijn heel belangrijk. Kippen hebben namelijk ruimte nodig, niet alleen in het nachthok maar ook in de kippenren. Hoe meer ruimte je de kippen biedt, hoe beter.

De minimale oppervlakte per krielkip is:
Nachthok: 0,25 m2
Buitenren: 0,50 m2

De minimale oppervlakte per gewone kip is:
Nachthok: 0,5 m2
Buitenren: 1 m2

Natuurlijk heb je ook hele kleine kippenrassen die misschien wat minder ruimte nodig hebben maar ook hele grote kippenrassen die juist veel meer ruimte nodig hebben dan hier wordt aangegeven.

Een kippenhok op maat

Heb je geen passend kippenhok kunnen vinden voor jouw kippen? Dan is het bij Huisdierplezier ook nog mogelijk om te kiezen voor een maatwerk kippenhok. Deze worden gemaakt van geïmpregneerd hout en zijn onderhoudsvrij zodat jij en jouw kippen er jarenlang plezier van kunnen hebben. Heb jij al een idee in je hoofd over hoe jij jouw kippenhok graag wil en wil je weten wat hier de kosten van zijn? Neem dan contact met ons op.

Kippenhok XL Hooiberg Floor Voldux

Beoordelingen

Kippenhok Saar is onderdeel van onze collectie handgemaakte kippenhokken, welke geproduceerd worden in eigen werkplaats. Dit ruime verblijf voor kippen is perfect te gebruiken als nachthok of schuilhok in een grote dieren ren. Het verblijf heeft een afmeting van 157 x 88 x 203cm waardoor deze ruimte biedt aan meerdere kippen of grotere kippenrassen.

Menu