• A-kwaliteit
 • Meer dan 20.000 producten
 • Achteraf betalen mogelijk
Menu
Op werkdagen voor 13:00 uur besteld is vandaag verzonden

Op werkdagen voor 13:00 uur besteld is vandaag verzonden

Kippenhok Linda Voldux Bruin

Schrijf de eerste review van dit product

€ 429,99
Kippenhok Linda

Kippenhok Linda

€ 429,99
Beschrijving

Voldux Kippenhok Linda


Het onderhoudsvrije kippenhok Linda is een prachtige aanwinst voor je tuin én voor je kippen! Dit verblijf is geproduceerd uit duurzame materialen welke behandeld zijn voor buitgebruik. Zo is het hok gebouwd op een basis van een stevig frame en voorzien van een bodem van betonplex welke goed bestand is tegen vocht. Het kippenhok is bewerkt met onderhoudsvrije rabat delen welke onder druk behandeld zijn en dus geen terugkerend onderhoud vragen. Door het gebruik van dakleder heeft dit verblijf een goede afwatering bij regen waardoor de kippen lekker droog zitten op regenachtige dagen. Naast het open te klappen dak is dit hok voorzien van een grote deur aan de zijde waardoor er altijd goede toegang is tot de dieren en natuurlijk de eitjes. Voor dit laatste zijn er tevens twee legnesten geplaatst welke plek biedt aan meerdere kippen. Dit verblijf wordt compleet in elkaar bezorgd, de levertijd is gemiddeld 3 weken. Dit kippenhok is de perfecte keuze wanneer je op zoek bent naar een onderhoudsvrij kippenhok voor in de kippenren.  Is kippenhok Linda niet exact wat je zoekt? Wij produceren met plezier jouw droomverblijf, neem contact op voor meer informatie over maatwerk.


Pluspunten

 • Kippenhok van duurzame en hoogwaardige materialen
 • Onderhoudsvrij kippenhok met een levensduur tot 15 jaar
 • Kippenhok met open te klappen dak en grote deur aan een zijde voor goede toegang
 • Gemaakt in eigen werkplaats door gespecialiseerde vakmannen
 • Kippenhok wat compleet in elkaar thuis bezorgt wordt

Bekijk ook onze andere kippenhokken zonder ren!

Huisdierplezier | Online dierenwinkel

Als online dierenwinkel kunnen wij voorzien in alle behoeften van huisdieren. Als je vragen hebt over wat jouw diertje nodig heeft, of waar je het beste voor kan kiezen, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij zijn beoordeeld met een 8.8!

Specificaties:
 • Buitenmaat incl.dak (BxDxH): 113,5 x 93,5 x 121 cm
 • Hoofdmateriaal: Geïmpregneerd Hout
 • Aantal verdiepingen: 1 verdieping
 • Kleur.: Bruin
Keuzehulp Kippenhok

Bij het uitzoeken van een kippenhok is het belangrijk dat je kijkt naar wat het kippenhok te bieden heeft. Er zijn namelijk een aantal minimale eisen die kippen hebben aan hun nieuwe verblijf. Hieronder worden ze benoemd zodat de keuze voor jou misschien wat makkelijker is.

Kippenhok Guus XL Flamingo

Wat moet een kippenhok allemaal hebben?

-          Een afsluitbaar nachthok

-          Een legnest

-          Een zitstok

-          Een Buitenren

Nachthok
Zorg ervoor dat het nachthok een goede ventilatie heeft en een deurtje die het nachthok af kan sluiten. Door de kippen ’s nachts op te kunnen sluiten in het nachthok bescherm je ze tegen roofdieren. Ook is het beter als het nachthok weinig naden en kieren heeft in verband met bloedluis. Natuurlijk is het ook handig als het nachthok makkelijk toegankelijk is om het schoon te kunnen maken.

Legnest
Kippen leggen eieren en ze leggen deze het liefste op een rustige donkere plek. Daarom is het belangrijk dat er een legnest aanwezig is in het nachthok. Er wordt geadviseerd om per drie kippen één legnest te hebben.

Zitstok
Kippen gaan ’s nachts op stok, daarvoor hebben ze dus ook een zitstok nodig in het nachthok. Per kip moet je ongeveer 20 tot 30 cm aan zitstok berekenen.

Buitenren
Kippen houden van scharrelen. Zorg er dus voor dat ze altijd de mogelijkheid om dit te doen doormiddel van het plaatsen van een fijne buitenren.

Dierenverblijf Jelle Voldux

De grootte van het kippenhok

De afmetingen van het kippenhok zijn heel belangrijk. Kippen hebben namelijk ruimte nodig, niet alleen in het nachthok maar ook in de kippenren. Hoe meer ruimte je de kippen biedt, hoe beter.

De minimale oppervlakte per krielkip is:
Nachthok: 0,25 m2
Buitenren: 0,50 m2

De minimale oppervlakte per gewone kip is:
Nachthok: 0,5 m2
Buitenren: 1 m2

Natuurlijk heb je ook hele kleine kippenrassen die misschien wat minder ruimte nodig hebben maar ook hele grote kippenrassen die juist veel meer ruimte nodig hebben dan hier wordt aangegeven.

Een kippenhok op maat

Heb je geen passend kippenhok kunnen vinden voor jouw kippen? Dan is het bij Huisdierplezier ook nog mogelijk om te kiezen voor een maatwerk kippenhok. Deze worden gemaakt van geïmpregneerd hout en zijn onderhoudsvrij zodat jij en jouw kippen er jarenlang plezier van kunnen hebben. Heb jij al een idee in je hoofd over hoe jij jouw kippenhok graag wil en wil je weten wat hier de kosten van zijn? Neem dan contact met ons op.

Kippenhok XL Hooiberg Floor Voldux

Beoordelingen
Menu