• A-kwaliteit
 • Meer dan 20.000 producten
 • Achteraf betalen mogelijk
Menu
Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Kippenhok hooiberg Teun Voldux Zwart

Schrijf de eerste review van dit product

€ 1.184,00
Kippenhok hooiberg Teun

Kippenhok hooiberg Teun

€ 1.184,00
Beschrijving

Voldux Kippenhok hooiberg Teun

 

Het bijzondere kippenhok Teun is opgebouwd als prachtige onderhoudsvrije hooiberg voor in de tuin of kippenren. Deze opvallende verschijning is hierdoor niet alleen comfortabel voor jouw dieren hij geeft jouw kippenren ook een stijlvolle en klassieke uitstraling. De hooiberg is gemaakt van hoogwaardige materialen zo is er gekozen voor een stijlvol douglas houten frame welke met grove balken het dak verhoogd. Hierdoor is het mogelijk dit kippenhok tevens te gebruiken voor de hooiopslag.  De grote hooiberg is afgewerkt met zwarte potdekseldelen wat een chique combinatie geeft met het Douglas houten frame van dit kippenhok. De binnenruimte van de kippenhooiberg heeft een afmeting van 97 x 97 cm hierdoor is deze zeer geschikt voor de huisvesting van meerdere kippen en zelfs grote kippenrassen kunnen comfortabel verblijven in dit onderhoudsvrije hok. Het nachthok beschikt over een deur aan de voorzijde welke door middel van een plexiglas raampje ook licht toelaat in het verblijf. De eenvoudig te bereiken trap geeft jouw kippen de mogelijkheid de buitenruimte zelf te betreden. Deze kippenvilla is hierdoor perfect te gebruiken in een kippenren of op het erf waar de kippen los lopen maar wel voldoende schuil en slaap mogelijkheid moeten hebben voor de nacht. De kippen hooiberg is gemaakt in eigen werkplaats, hierdoor is het ook mogelijk het kippenhok aan te passen naar eigen maatvoering of wensen. Zo is dit verblijf ook verkrijgbaar met één of twee vaste kippenrennen en is zelfs een maatwerk hooiberg mogelijk. Wij denken graag mee in de mogelijkheden, neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

 

Pluspunten

 • Onderhoudsvrij kippenhok met hooiopslag in de vorm van een klassieke hooiberg
 • Gemaakt van mooie en duurzame materialen met een levensduur van zeker 15 jaar
 • Dit verblijf is handgemaakt en tot detail afgewerkt in eigen werkplaats
 • Door het ruime nachtgedeelte is dit hok perfect geschikt in een grote kippenren
 • De combinatie van Douglas en potdeksel geeft de hooiberg een chique uitstraling

Bekijk ook onze andere kippenhokken!

 

Huisdierplezier | Online dierenwinkel

Als online dierenwinkel kunnen wij voorzien in alle behoeften van huisdieren. Als je vragen hebt over wat jouw diertje nodig heeft, of waar je het beste voor kan kiezen, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij zijn beoordeeld met een 8.8!

 

Specificaties:
 • Buitenmaat incl.dak (BxDxH): 125 x 125 x 225 cm
 • Buitenwerkse grondmaten (BxD): 97 x 97 cm
 • Afmetingen nachtverblijf (BxD): 97 x 97 cm
 • Hoofdmateriaal: Douglas
 • Aantal verdiepingen: 1 verdieping
 • Kleur: Zwart
Keuzehulp Kippenhok

Bij het uitzoeken van een kippenhok is het belangrijk dat je kijkt naar wat het kippenhok te bieden heeft. Er zijn namelijk een aantal minimale eisen die kippen hebben aan hun nieuwe verblijf. Hieronder worden ze benoemd zodat de keuze voor jou misschien wat makkelijker is.

Kippenhok Guus XL Flamingo

Wat moet een kippenhok allemaal hebben?

-          Een afsluitbaar nachthok

-          Een legnest

-          Een zitstok

-          Een Buitenren

Nachthok
Zorg ervoor dat het nachthok een goede ventilatie heeft en een deurtje die het nachthok af kan sluiten. Door de kippen ’s nachts op te kunnen sluiten in het nachthok bescherm je ze tegen roofdieren. Ook is het beter als het nachthok weinig naden en kieren heeft in verband met bloedluis. Natuurlijk is het ook handig als het nachthok makkelijk toegankelijk is om het schoon te kunnen maken.

Legnest
Kippen leggen eieren en ze leggen deze het liefste op een rustige donkere plek. Daarom is het belangrijk dat er een legnest aanwezig is in het nachthok. Er wordt geadviseerd om per drie kippen één legnest te hebben.

Zitstok
Kippen gaan ’s nachts op stok, daarvoor hebben ze dus ook een zitstok nodig in het nachthok. Per kip moet je ongeveer 20 tot 30 cm aan zitstok berekenen.

Buitenren
Kippen houden van scharrelen. Zorg er dus voor dat ze altijd de mogelijkheid om dit te doen doormiddel van het plaatsen van een fijne buitenren.

Dierenverblijf Jelle Voldux

De grootte van het kippenhok

De afmetingen van het kippenhok zijn heel belangrijk. Kippen hebben namelijk ruimte nodig, niet alleen in het nachthok maar ook in de kippenren. Hoe meer ruimte je de kippen biedt, hoe beter.

De minimale oppervlakte per krielkip is:
Nachthok: 0,25 m2
Buitenren: 0,50 m2

De minimale oppervlakte per gewone kip is:
Nachthok: 0,5 m2
Buitenren: 1 m2

Natuurlijk heb je ook hele kleine kippenrassen die misschien wat minder ruimte nodig hebben maar ook hele grote kippenrassen die juist veel meer ruimte nodig hebben dan hier wordt aangegeven.

Een kippenhok op maat

Heb je geen passend kippenhok kunnen vinden voor jouw kippen? Dan is het bij Huisdierplezier ook nog mogelijk om te kiezen voor een maatwerk kippenhok. Deze worden gemaakt van geïmpregneerd hout en zijn onderhoudsvrij zodat jij en jouw kippen er jarenlang plezier van kunnen hebben. Heb jij al een idee in je hoofd over hoe jij jouw kippenhok graag wil en wil je weten wat hier de kosten van zijn? Neem dan contact met ons op.

Kippenhok XL Hooiberg Floor Voldux

Beoordelingen

Het bijzondere kippenhok Teun is opgebouwd als prachtige onderhoudsvrije hooiberg voor in de tuin of kippenren. Deze opvallende verschijning is hierdoor niet alleen comfortabel voor jouw dieren hij geeft jouw kippenren ook een stijlvolle en klassieke uitstraling. De hooiberg is gemaakt van hoogwaardige materialen zo is er gekozen voor een stijlvol douglas houten frame welke met grove balken het dak verhoogd. Hierdoor is het mogelijk dit kippenhok tevens te gebruiken voor de hooiopslag.  De grote hooiberg is afgewerkt met zwarte potdekseldelen wat een chique combinatie geeft met het Douglas houten frame van dit kippenhok

Menu