• A-kwaliteit
 • Meer dan 20.000 producten
 • Achteraf betalen mogelijk
Menu
Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Kippenhok hooiberg Fem Voldux Bruin

Schrijf de eerste review van dit product

€ 924,00
Kippenhok hooiberg Fem

Kippenhok hooiberg Fem

€ 924,00
Beschrijving

Kippenhok hooiberg Fem


Deze prachtige handgemaakte mini hooiberg is perfect te gebruiken als veilige thuisbasis en schuilhok voor kippen. Het kippenhok Fem welke is opgebouwd als klassieke hooiberg is gemaakt van geïmpregneerd hout, een houtsoort welke naast onderhoudsvrij ook zeer duurzaam is. Dit betekend dat het verblijf geen jaarlijks terugkerende laklaag vraagt maar een levensduur biedt van minimaal 15 jaar zonder onderhoud. Het dak van dit kippenhok is bedekt met dakleer wat zorgt voor een goede afwatering op het verblijf. Hiernaast is er door het gebruik van grove balken en een verhoogd dak een plekje gecreëerd voor hooiopslag, dit geeft niet alleen een leuk effect aan het verblijf het is ook nog eens handig want op deze manier heb je het hooi voor jouw dieren altijd bij de hand. Dit hooibergverblijf is perfect voor in de kippenren en kan eenvoudig worden betreden door de kippen via de trap. Het nachthok heeft een ruime opstelling met een afmeting van 97 x 97 cm en is voorzien van een watervaste betonplex bodemplaat. In het nachtverblijf bevindt zich een zitstok en is voldoende ruimte voor het plaatsen van een legbak voor de kippen. Voor de schoonmaak en goede toegang tot de kippen én eitjes is de hooiberg voorzien van een deur aan de voorzijde welke op een fijne werkhoogte is gesitueerd.  De deur is af te sluiten met een schuifslot en is voorzien van een plexiglas raam waardoor je de kippen ook kunt zien zonder het hok te openen. Naast een praktisch, groot en duurzaam kippenhok is dit verblijf een echte aanwinst voor de tuin én voor de kippen.


Pluspunten

 • Kippen hooiberg handgemaakt van geïmpregneerd onderhoudsvrij hout
 • Een prachtig kippenhok met een levensduur van zeker 15 jaar
 • Perfecte hooiberg voor in een grote dieren ren als nachthok voor de kippen
 • Dit kippenhok beschikt over een eigen droge hooiopslag onder het dak
 • Deze hooiberg voor kippen wordt gemonteerd thuisbezorgd

Bekijk ook onze andere Kippenhokken met hooibergen!

 

Huisdierplezier | Online dierenwinkel

Als online dierenwinkel kunnen wij voorzien in alle behoeften van huisdieren. Als je vragen hebt over wat jouw huisdier nodig heeft, of waar je het beste voor kan kiezen, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij zijn beoordeeld met een 8.8!

Specificaties:
 • Buitenmaat incl.dak (BxDxH): 125 x 125 x 225 cm
 • Buitenwerkse grondmaten (BxD): 97 x 97 cm
 • Afmetingen nachtverblijf (BxD): 97 x 97 cm
 • Hoofdmateriaal: Geïmpregneerd Hout
 • Aantal verdiepingen: 1 verdieping
 • Kleur: Bruin
Keuzehulp Kippenhok

Bij het uitzoeken van een kippenhok is het belangrijk dat je kijkt naar wat het kippenhok te bieden heeft. Er zijn namelijk een aantal minimale eisen die kippen hebben aan hun nieuwe verblijf. Hieronder worden ze benoemd zodat de keuze voor jou misschien wat makkelijker is.

Kippenhok Guus XL Flamingo

Wat moet een kippenhok allemaal hebben?

-          Een afsluitbaar nachthok

-          Een legnest

-          Een zitstok

-          Een Buitenren

Nachthok
Zorg ervoor dat het nachthok een goede ventilatie heeft en een deurtje die het nachthok af kan sluiten. Door de kippen ’s nachts op te kunnen sluiten in het nachthok bescherm je ze tegen roofdieren. Ook is het beter als het nachthok weinig naden en kieren heeft in verband met bloedluis. Natuurlijk is het ook handig als het nachthok makkelijk toegankelijk is om het schoon te kunnen maken.

Legnest
Kippen leggen eieren en ze leggen deze het liefste op een rustige donkere plek. Daarom is het belangrijk dat er een legnest aanwezig is in het nachthok. Er wordt geadviseerd om per drie kippen één legnest te hebben.

Zitstok
Kippen gaan ’s nachts op stok, daarvoor hebben ze dus ook een zitstok nodig in het nachthok. Per kip moet je ongeveer 20 tot 30 cm aan zitstok berekenen.

Buitenren
Kippen houden van scharrelen. Zorg er dus voor dat ze altijd de mogelijkheid om dit te doen doormiddel van het plaatsen van een fijne buitenren.

Dierenverblijf Jelle Voldux

De grootte van het kippenhok

De afmetingen van het kippenhok zijn heel belangrijk. Kippen hebben namelijk ruimte nodig, niet alleen in het nachthok maar ook in de kippenren. Hoe meer ruimte je de kippen biedt, hoe beter.

De minimale oppervlakte per krielkip is:
Nachthok: 0,25 m2
Buitenren: 0,50 m2

De minimale oppervlakte per gewone kip is:
Nachthok: 0,5 m2
Buitenren: 1 m2

Natuurlijk heb je ook hele kleine kippenrassen die misschien wat minder ruimte nodig hebben maar ook hele grote kippenrassen die juist veel meer ruimte nodig hebben dan hier wordt aangegeven.

Een kippenhok op maat

Heb je geen passend kippenhok kunnen vinden voor jouw kippen? Dan is het bij Huisdierplezier ook nog mogelijk om te kiezen voor een maatwerk kippenhok. Deze worden gemaakt van geïmpregneerd hout en zijn onderhoudsvrij zodat jij en jouw kippen er jarenlang plezier van kunnen hebben. Heb jij al een idee in je hoofd over hoe jij jouw kippenhok graag wil en wil je weten wat hier de kosten van zijn? Neem dan contact met ons op.

Kippenhok XL Hooiberg Floor Voldux

Beoordelingen
 • Mooie kwaliteits hooiberg voor kippen
 • Luxe kippenhok met hooiopslag
 • Gemaakt van geimpregneerd hout
 • Hoogwaardige en stijlvolle afwerking
 • Ruim binnenhok voor kippen
Menu