• A-kwaliteit
 • Meer dan 20.000 producten
 • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Kippenhok RicoPetstar

€ 399,99
 • SSL Veilig winkelen betalen
 • Retourneren binnen 14 dagen!
Kippenhok Rico

Kippenhok Rico

€ 399,99
Beschrijving

Kippenhok Rico

 

Kippenhok Rico Het kippenhok Rico is een prachtig verblijf voor kippen. De uitschuifbare lade en een (licht) afsluitbaar nachthok maakt dit kippenhok erg gebruiksvriendelijk. Uitschuifbare zinken mestlade, voor eenvoudige schoonmaak Nachthok van buitenaf af te sluiten voor de konijnen Makkelijk toegankelijk Dak kan volledig open worden geklapt.  Het kippenhok is geschikt voor meerdere kippen. Zij hebben een ruime ren en nachthok tot hun beschikking. Voor de nacht kunt u het verblijf met gemak van buitenafsluiten door de uitschuifbare hendel. Ook beschikt het hok over een toegangsdeur voor de ren. Het in elkaar zitten is niet moeilijk door de kant en klare panelen. Het kippenverblijf is behandeld met beits wat niet schadelijk is voor dieren. Wij adviseren het beitsen van het verblijf periodiek te herhalen. Afmetingen: Totale breedte: 210cm Diepte: 90cm Hoogte: &nbsp\133cm

 

Pluspunten

 • Zeer ruim kippenverblijf met ruim nachthok
 • Zowel het nachtverblijf als de ren is overdekt, zo zitten jouw dieren altijd droog
 • Het nachtverblijf is door middel van een hendel af te sluiten van de ren
 • Het nachthok is voorzien van meerdere deurtjes en raamkozijntjes
 • Voorzien van uitschuifbare mestlade voor optimale hygiene

Bekijk ook onze andere benodigheden voor kippen!

 

Huisdierplezier | Online dierenwinkel

Als online dierenwinkel kunnen wij voorzien in alle behoeften van huisdieren. Als je vragen hebt over wat jouw huisdier nodig heeft, of waar je het beste voor kan kiezen, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij zijn beoordeeld met een 8.8!

Specificaties:
 • Kleur: Grijs
 • Hoofdmateriaal: Hout
 • Buitenmaat incl.dak (BxDxH): 210 x 90 x 133 cm
 • Materiaal: Hout
Keuzehulp Kippenhok

Bij het uitzoeken van een kippenhok is het belangrijk dat je kijkt naar wat het kippenhok te bieden heeft. Er zijn namelijk een aantal minimale eisen die kippen hebben aan hun nieuwe verblijf. Hieronder worden ze benoemd zodat de keuze voor jou misschien wat makkelijker is.

Kippenhok Guus XL Flamingo

Wat moet een kippenhok allemaal hebben?

-          Een afsluitbaar nachthok

-          Een legnest

-          Een zitstok

-          Een Buitenren

Nachthok
Zorg ervoor dat het nachthok een goede ventilatie heeft en een deurtje die het nachthok af kan sluiten. Door de kippen ’s nachts op te kunnen sluiten in het nachthok bescherm je ze tegen roofdieren. Ook is het beter als het nachthok weinig naden en kieren heeft in verband met bloedluis. Natuurlijk is het ook handig als het nachthok makkelijk toegankelijk is om het schoon te kunnen maken.

Legnest
Kippen leggen eieren en ze leggen deze het liefste op een rustige donkere plek. Daarom is het belangrijk dat er een legnest aanwezig is in het nachthok. Er wordt geadviseerd om per drie kippen één legnest te hebben.

Zitstok
Kippen gaan ’s nachts op stok, daarvoor hebben ze dus ook een zitstok nodig in het nachthok. Per kip moet je ongeveer 20 tot 30 cm aan zitstok berekenen.

Buitenren
Kippen houden van scharrelen. Zorg er dus voor dat ze altijd de mogelijkheid om dit te doen doormiddel van het plaatsen van een fijne buitenren.

Dierenverblijf Jelle Voldux

De grootte van het kippenhok

De afmetingen van het kippenhok zijn heel belangrijk. Kippen hebben namelijk ruimte nodig, niet alleen in het nachthok maar ook in de kippenren. Hoe meer ruimte je de kippen biedt, hoe beter.

De minimale oppervlakte per krielkip is:
Nachthok: 0,25 m2
Buitenren: 0,50 m2

De minimale oppervlakte per gewone kip is:
Nachthok: 0,5 m2
Buitenren: 1 m2

Natuurlijk heb je ook hele kleine kippenrassen die misschien wat minder ruimte nodig hebben maar ook hele grote kippenrassen die juist veel meer ruimte nodig hebben dan hier wordt aangegeven.

Een kippenhok op maat

Heb je geen passend kippenhok kunnen vinden voor jouw kippen? Dan is het bij Huisdierplezier ook nog mogelijk om te kiezen voor een maatwerk kippenhok. Deze worden gemaakt van geïmpregneerd hout en zijn onderhoudsvrij zodat jij en jouw kippen er jarenlang plezier van kunnen hebben. Heb jij al een idee in je hoofd over hoe jij jouw kippenhok graag wil en wil je weten wat hier de kosten van zijn? Neem dan contact met ons op.

Kippenhok XL Hooiberg Floor Voldux

Beoordelingen

Gemiddelde beoordeling

  Laatste review(s)

 • Prachtig

  "Dit kippenhok ziet erg prachtig uit en werkt echt heel makkelijk"
  Geplaatst door: Dominique
 • Geweldig

  "Ontzettend mooi kippenhok. Makkelijk in elkaar te zetten. "
  Geplaatst door: Jacqueline
Kippenhok Rico
Menu