• A-kwaliteit
 • Meer dan 20.000 producten
 • Achteraf betalen mogelijk
Menu
Op werkdagen voor 13:00 uur besteld is vandaag verzonden

Op werkdagen voor 13:00 uur besteld is vandaag verzonden

Kippenhok Dennis Voldux Bruin

Schrijf de eerste review van dit product

€ 924,00
Kippenhok Dennis

Kippenhok Dennis

€ 924,00
Beschrijving

Voldux Kippenhok Dennis

 

Het kippenhok Dennis is een kippenverblijf uit onze eigen productielijn. Deze hoogwaardige dierenverblijven zijn gemaakt van geïmpregneerd hout en worden tot in detail uitgewerkt in onze eigen werkplaats. Het kippenhok Dennis is perfect te gebruiken als schuil of nachthok in een open kippenren of gemengde dieren ren. De Dennis is opgebouwd op een stevig onderstel welke veiligheid en warmte biedt voor de dieren en ook een klassieke uitstraling geeft aan het verblijf. Het dak is bedekt met dakleer en is afgewerkt met een sierlijst waardoor het verblijf beschikt over een goede afwatering. Dit hok voorzien van een heuse veranda, een plekje waar jouw kippen kunnen genieten van het zonnetje of juist kunnen schuilen voor de regen. De veranda beschikt over twee trappen waarover de kippen de ren in kunnen lopen. Via de doorgang kunnen de dieren eenvoudig het nachthok betreden. Dit nachthok heeft een afmeting van 100 x 100 cm en is voorzien van een zitstok en legnest voor de kippen. Door het gebruik van duurzame materialen is dit kippenhok volledig onderhoudsvrij. Geen jaarlijks terugkerende lak of beits beurt, dit verblijf vraagt geen onderhoud naast een schoonmaakbeurt. Het kippenverblijf Dennis kan eveneens gebruik worden voor andere diersoorten en is naast een comfortabel plekje voor jouw huisdieren een aanwinst voor de tuin. Omdat uw verblijf volledig gemonteerd wordt geleverd, gebruiken wij een eigen koerierdienst. Uw verblijf zal binnen 6 werkdagen na de besteldatum worden geleverd. U wordt op tijd ingelicht door onze klantenservice op welke datum en tijdstip u het verblijf kunt verwachten. Op moment van aflevering is het van noodzaak dat er hulp aanwezig is. Dit komt omdat de verblijven zwaar van gewicht zijn, wat niet door alleen onze koerier verplaatst kan worden. Het verblijf wordt verplaatst door middel van karretjes. Indien het verblijf verhard zonder obstakels naar achter verplaats kan worden zal onze koerier hierbij ondersteunen, houd rekening met eventuele toegangspoorten, controleer daarom de afmetingen op voorhand.

 

Pluspunten

 • Ruim en luxe kippenhok perfect voor in een kippen ren of gemengde dieren ren
 • Door het grote nachthok geschikt voor meerdere kippen
 • Het kippenhok is duurzaam, onderhoudsvrij en heeft een levensduur van zeker 15 jaar
 • Handgemaakt kippenhok wordt gemonteerd thuisbezorgd door eigen koerier
 • Dit kippenverblijf is onderhoudsvrij en vraagt geen jaarlijkse lak of beits laag

Bekijk ook onze andere kippenhokken!

 

Huisdierplezier | Online dierenwinkel

Als online dierenwinkel kunnen wij voorzien in alle behoeften van huisdieren. Als je vragen hebt over wat jouw diertje nodig heeft, of waar je het beste voor kan kiezen, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij zijn beoordeeld met een 8.8!

 

Specificaties:
 • Buitenmaat incl.dak (BxDxH): 202 x 117 x 162 cm
 • Buitenwerkse grondmaten (BxD): 193 x 91 cm
 • Afmetingen nachtverblijf (BxD): 100 x 100 cm
 • Hoofdmateriaal: Geïmpregneerd Hout
 • Aantal verdiepingen: 1 verdieping
 • Kleur.: Bruin
Keuzehulp Kippenhok

Bij het uitzoeken van een kippenhok is het belangrijk dat je kijkt naar wat het kippenhok te bieden heeft. Er zijn namelijk een aantal minimale eisen die kippen hebben aan hun nieuwe verblijf. Hieronder worden ze benoemd zodat de keuze voor jou misschien wat makkelijker is.

Kippenhok Guus XL Flamingo

Wat moet een kippenhok allemaal hebben?

-          Een afsluitbaar nachthok

-          Een legnest

-          Een zitstok

-          Een Buitenren

Nachthok
Zorg ervoor dat het nachthok een goede ventilatie heeft en een deurtje die het nachthok af kan sluiten. Door de kippen ’s nachts op te kunnen sluiten in het nachthok bescherm je ze tegen roofdieren. Ook is het beter als het nachthok weinig naden en kieren heeft in verband met bloedluis. Natuurlijk is het ook handig als het nachthok makkelijk toegankelijk is om het schoon te kunnen maken.

Legnest
Kippen leggen eieren en ze leggen deze het liefste op een rustige donkere plek. Daarom is het belangrijk dat er een legnest aanwezig is in het nachthok. Er wordt geadviseerd om per drie kippen één legnest te hebben.

Zitstok
Kippen gaan ’s nachts op stok, daarvoor hebben ze dus ook een zitstok nodig in het nachthok. Per kip moet je ongeveer 20 tot 30 cm aan zitstok berekenen.

Buitenren
Kippen houden van scharrelen. Zorg er dus voor dat ze altijd de mogelijkheid om dit te doen doormiddel van het plaatsen van een fijne buitenren.

Dierenverblijf Jelle Voldux

De grootte van het kippenhok

De afmetingen van het kippenhok zijn heel belangrijk. Kippen hebben namelijk ruimte nodig, niet alleen in het nachthok maar ook in de kippenren. Hoe meer ruimte je de kippen biedt, hoe beter.

De minimale oppervlakte per krielkip is:
Nachthok: 0,25 m2
Buitenren: 0,50 m2

De minimale oppervlakte per gewone kip is:
Nachthok: 0,5 m2
Buitenren: 1 m2

Natuurlijk heb je ook hele kleine kippenrassen die misschien wat minder ruimte nodig hebben maar ook hele grote kippenrassen die juist veel meer ruimte nodig hebben dan hier wordt aangegeven.

Een kippenhok op maat

Heb je geen passend kippenhok kunnen vinden voor jouw kippen? Dan is het bij Huisdierplezier ook nog mogelijk om te kiezen voor een maatwerk kippenhok. Deze worden gemaakt van geïmpregneerd hout en zijn onderhoudsvrij zodat jij en jouw kippen er jarenlang plezier van kunnen hebben. Heb jij al een idee in je hoofd over hoe jij jouw kippenhok graag wil en wil je weten wat hier de kosten van zijn? Neem dan contact met ons op.

Kippenhok XL Hooiberg Floor Voldux

Beoordelingen
 • Handgemaakt luxe kippenhok
 • Gemaakt van geimpregneerd hout
 • Voorzien van een veranda 
 • Ruim binnenverblijf en luxe afwerking
 • Perfect hok voor in de kippenren
Menu