• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Kippenhok zonder ren

Kippenhok zonder ren kopen

Ben je op zoek naar een nacht kippenhok voor jouw kippen? Een kippenhok zonder ren waar jouw kippen de nacht kunnen doorbrengen, op stok kunnen zitten en waar ze die heerlijke eitjes achter kunnen laten voor je? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Huisdierplezier biedt een groot assortiment kippenhokken met ren, kippenhokken zonder ren en zelfs eigen productie kippenverblijven. Wanneer jouw kippen rond scharrelen in de tuin of in een eigen kippenren dan is een kippenhok zonder ren ideaal. Deze kippenhokken, ook wel nacht kippenhok of schuilhokken voor kippen genoemd zijn ideaal om jouw kippen een plekje te geven waar ze zich kunnen terugtrekken.

Kippenhok Happy Hen

Waar wordt een kippenhok zonder ren voor gebruikt?

Zoals iedereen wel weet houden kippen enorm van scharrelen. Ze kunnen de gehele dag bezig zijn met het pikken in de grond, het eten van insecten en het woelen in het zand. Dit laatste doen ze overigens om zichzelf te wassen en te ontzien van beestjes in de vacht. Een kip is dan ook zeker gebaat bij een goed nachthok waar zij zich kan terugtrekken samen met de andere hennen of haan. Scharrelen jouw kippen lekker los rond in de tuin? Dan is een kippenhok zonder ren een ideaal verblijf voor jouw kippen. Een groot kippenhok zonder ren wordt ook wel nachthok of schuilhok voor kippen genoemd. Deze hokken voor kippen bestaan uit een nacht gedeelte waar jouw kippen op stok kunnen en beschikken hiernaast over een legnest waar de kip zijn eieren kan leggen. Vaak zijn de legnesten van kippenhokken zonder ren voorzien van een apart open te klappen dakje, zo kun je makkelijk de eitjes rapen in de ochtend.

Hoeveel kippen passen er in mijn kippenhok?

Ten eerste is het natuurlijk van belang te bepalen wat voor ras kippen je wilt gaan houden. Vanzelfsprekend is het verblijf voor een kriel kip niet zo groot als die van een groot ras maar we kunnen hierin wel enkele richtlijnen geven. Een krielkip moet ongeveer 0.25 m2 nachthok tot zijn beschikking hebben. Daarnaast rekenen we per kip een zitstok met een lengte van ongeveer 20 - 30 cm. Legnesten worden gedeeld door kippen, dit wil zeggen dat er meerdere hennen gebruikt maken van een nest. Een legnest is in principe voldoende voor 3 hennen, mits dit natuurlijk goed gaat onderling. Daarnaast is het van groot belang hoe groot de scharrelruimte is voor jouw kippen. Heb je een groot kippenschuilhok maar een kleine ren dan kun je beter wat minder kippen nemen dan wanneer de scharrelruimte groter is.

Materiaal van een kippenhok zonder ren

Ook op het gebied van materiaal heb je verschillende keuze's. De meeste kippenhokken zijn gemaakt van eenmalig behandeld hout. Deze kippenhokken worden geleverd in een bouw pakket en zijn door middel van de handleiding eenvoudig te monteren. Deze kippenhokken zonder ren zijn voorzien van een basis laag verf of beits en dienen periodiek voorzien te worden van een nieuwe beschermlaag. Ook in ons assortiment vind je kippenhokken welke geen onderhoud vragen, deze hokken worden geproduceerd in onze eigen werkplaats en zijn vervaardigd uit geïmpregneerde houtsoorten. Zo heb je niet alleen direct een onderhoudsvrij hok, omdat we deze zelf maken kan het hok ook volledig naar jouw wensen worden gemaakt! Informeer dan ook zeker even wanneer je op zoek bent naar een specifiek verblijf naar de mogelijkheden welke wij je kunnen bieden.

Kip, Pluimvee, Rump, Mikpunt, Vrije Uitloop, Vee, Vogel

Het inrichten van mijn kippen nachthok

De meeste kippenhokken zonder ren worden gebruikt in combinatie met een dierenweide of ruime dieren ren. Hierdoor word het nachthok voor kippen anders gebruikt dan wanneer de ren aangrenzend is aan het verblijf. Attributen zoals voerbakken en drinkbakken worden bij voorkeur in de ren geplaatst. Zo houd je eventueel ongedierte ook langer bij het nachthok en dus je kippen vandaan. Wel is het van belang dat je een goede bodembedekker gebruikt in het hok, zo blijft het hok langer schoon en kunnen de kippen langer genieten van een fris verblijf.

Een kippenhok zonder ren kopen?

 ofWil je een kippenhok zonder ren kopen, een schuilhok voor de nacht en heb je na het lezen van deze pagina nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder om je wegwijs te maken in ons ruim assortiment aan kippenhokken. Naast kippenhokken vind je in ons assortiment ook veel benodigdheden voor jouw kippen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld eetbakken of voersilo's, maar ook drinkbakken, drinksilo's, Bodembedekking en hok accessoires voor kippen vind je in onze webshop. 

Menu