• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Kippenhok met ren

Kippenhok met ren

Het assortiment kippenverblijven is enorm, van schuilhokken voor kippen tot ruime kippenhokken met uitloopren en van bouwpakketten tot luxe kippenverblijven. Een kippenhok met ren is een uitstekende keuze als het gaat om de huisvesting van jouw kippen. Net als ieder ander dier verdient een kip ook een goede leefomgeving. Kippen staan erom bekend dat ze houden van scharrelen, deze ruimte moeten ze dan ook krijgen in het verblijf. Wanneer je kiest voor een kippenhok met aangrensende ren voor jouw kippen is dit niet alleen fijner voor de kip, maar is deze meteen beschermt tegen roofdieren van bovenaf. Ben je op zoek naar een veilig en fijn onderkomen voor jouw kippen dan is een kippenhok met buitenren dan ook een goede keuze!

Scène met meisje en kippen op witte achtergrond | Premium Vector

Juiste kippenhok met ren kiezen

Een kippenhok met ren is er in verschillende uitvoeringen. De grootte van het kippenhok is het belangrijkste. Wanneer er veel kippen op elkaar zitten kunnen zij zich niet goed bewegen en zal er ruzie tussen de kippen ontstaan. De kippen zullen dan elkaars veer gaan uitpikken. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat jouw ren met kippenhok is gemaakt van de juiste materialen. Hout is hierin een goede keuze, je kunt er zelfs voor kiezen om het hok elk jaar te voorzien van een ander kleurtje! Om je te adviseren over wat een kippenhok allemaal moet bevatten en waar je rekening mee dient te houden zetten we alles even op een rijtje: 

Afmeting kippenhok per kip: Iedere kip heeft ongeveer 25 vierkante centimeter nodig. Echter wanneer je veel kippen samen plaatst is het beter om een groter kippenhok te nemen. Daarnaast is het van belang dat je bekijkt hoeveel ruimte er in het legnest is voor de kippen. Per legnest worden 3 kippen berekend, de meeste kippenhokken met ren beschikken over 1 of 2 legnesten. Je zou in een kippenhok met voldoende ruimte en 1 legnest dus 3 kleine kippen kunnen houden. Heb je een groter ras kip? Dan is het aan te raden de kippen te voorzien van een ruimte ren, met bijvoorbeeld een enkel nachthok en legnest.

Een kippenhok met vaste kippenren: De ren moet doorgaans een afmeting hebben van 5 vierkante meter. De hoogte mag hetzelfde zijn, maar een hogere ren is beter en makkelijker, omdat je er dan zelf ook in kunt staan. Daarnaast geldt natuurlijk ook de regel, hoe groter hoe beter. Kippen houden van ruimte en scharrelen een ruime kippenren geeft deze mogelijkheid. Ook dien je rekening te houden met de schoonmaak natuurlijk, want ook de ren moet af en toe schoon worden gemaakt van ontlasting enzovoorts. Het is dan ook aan te raden een kippenhok met ren te nemen welke voorzien is van een deurtje. Zo kun jij makkelijk in de ren komen om deze schoon te maken.

Materiaal van een kippenhok met ren: De kippenhokken welke wij aanbieden zijn gemaakt van hout. Deze hokken zijn voorzien van een basis beschermlaag en kunnen het best periodiek voorzien worden van een nieuwe beschermlaag. Dit om de duurzaamheid en levensduur van het hok te verlengen. Een goed kippenhok is voorzien van gaas en moet de mogelijkheid hebben om afgesloten te worden. Dit bijvoorbeeld tegen roofdieren. 

De inrichting van jouw kippenhok met ren

Een kippenhok met uitloopren is een omgeving waar de kippen ongestoord moeten kunnen leven. Zij leggen hier eieren en rusten hier. Daarom zijn er een aantal kippen benodigdheden nodig. Het belangrijkste zijn de zitstokken. Kippen gebruiken deze graag om te rusten. Een slaapstok moet over het algemeen een lengte van 30 centimeter hebben. Een legnest is ook onmisbaar. De voerbak en drinkbak moeten dichtbij de legnesten geplaatst worden. Leg ook wat bodembedekking in het hok en zand in de ren. Het zand zorgt ervoor dat de kippen zich vrij kunnen maken van bijvoorbeeld insecten.

Henhouse met leggen eieren achtergrond | Gratis Vector

Plaatsing van een kippenhok

Wanneer je het hok van jouw kippen gaat plaatsen is het belangrijk rekening te houden met een aantal dingen. Ten eerste de zon, plaats het kippenhok of ren nooit recht in de zon. In de zomermaanden lopen de temperaturen in het hok snel op en dit is niet goed voor de kippen. Een kip kan niet goed tegen warmte en dient hiervoor beschermd te worden. Hiernaast is het belangrijk dat het hok met kippenren zo goed mogelijk toch en vocht vrij wordt geplaatst, zodat de kippen altijd een goede schuilmogelijkheid hebben in het hok. Plaats de ingang van het hok niet naar de zonkant of regenkant, hiermee voorkom je regen in het hok. Het beste kun je jouw kippenhok plaatsen op bandjes of tegels, dit zodat er geen vocht het hok in kan trekken tijdens regenachtige maanden. Ook dien je rekening te houden met planten en bomen rondom het kippenhok, giftige planten en bomen kunnen natuurlijk beter in de omgeving van de kippen geplaatst worden. 

Kippenhok met ren bestellen

Een kippenhok met ren kopen doe je makkelijk en snel bij Huisdierplezier.nl. Wij bieden veel verschillende modellen, zodat er altijd een geschikte bij zit. Zoals je inmiddels weet raden wij het aanschaffen van een kippenhok met uitloopren aan. Dit omdat de kippen dan zowel los kan kopen als gebruik kan maken van een nachthok. Om deze reden bieden wij een kippenhok met ren aan voor de hoogste kwaliteit, maar tegen een lage prijs. Ook hebben wij een aantal eigen producten, indien gewenst kunnen wij deze helemaal op maat maken naar jouw wensen. Bekijk ook zeker even ons luxe kippenhokken!  Ideaal toch?

Menu