• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Kippenhok Hooiberg

Kippenhok hooiberg

Het aanbod kippenhokken bij Huisdierplezier is enorm, van compacte schuilhokken voor kippen tot complete kippenverblijven met grote kippenren en van kippenhokken zonder ren tot losse kippenrennen. Wanneer je kippen wilt gaan houden in jouw achtertuin is het belangrijk dat je jouw toekomstige kippen kunt onderbrengen in een veilig, comfortabel en groot kippenhok. Maar heb je al eens nagedacht over een eigen kippenhok hooiberg? Naast een fijn verblijf voor de kippen biedt een kippenhok met hooiberg namelijk meer voordelen.

Jouw eigen mini hooiberg in de tuin!

Ze worden steeds populairder, kippenhokken welke gebouwd zijn en de functie hebben van een hooischuur kippenhok. Deze prachtige verblijven bieden comfort aan jouw kippen en zorgen voor veiligheid in jouw kippenren. Een goed nachthok is een must wanneer je kippen wilt gaan houden, het geeft een geborgen plekje aan de kippen waar ze kunnen rusten op stok in de nacht, hun eitjes kunnen leggen en waar ze een plekje hebben om te eten en te drinken. Maar een hooiberg kippenhok biedt meer dan alleen comfort voor de kippen. Een kippenhok hooiberg geeft een prachtige uitstraling in jouw kippenren en is een aanwinst voor iedere tuin. Hiernaast kan hij natuurlijk ook gebruikt worden voor de opslag van hooi en stro voor de kippen, wel zo makkelijk!

Het materiaal van jouw hooiberg kippenhok

Een kippenhok of kippenverblijf kopen kan een flinke investering zijn, wij begrijpen dit als geen ander. Toch willen we je bewust maken van een goede aankoop van een kippenhok. De gouden regel; goedkoop is duurkoop is hierin een belangrijk punt. Onze kippenhok hooischuren zijn gemaakt in eigen werkplaats. Deze prachtige verblijven worden met de hand gemaakt door ervaren timmermannen en worden tot in details uitgewerkt tot een duurzaam en hoogwaardig kippenverblijf.

Houtsoorten kippenhooiberg In onze werkplaats wordt gebruikt gemaakt van verschillende houtsoorten waardoor het mogelijk is jouw mini hooiberg kippenhok te laten uitvoeren in jouw favoriete materialen. De keuze voor jouw mini kippenhok hooiberg bestaat uit zowel geïmpregneerd hout als Douglas hout. Deze hoogwaardige materialen zijn onderhoudsvrij, duurzaam en bieden een levensduur van zeker 10 tot 15 jaar. Dit in tegenstelling tot kippenhok bouwpakketten welke een jaarlijkse onderhoudsbeurt vragen en hiernaast een kortere levensduur bieden.

Afwerking kippenhooiberg Ook voor de afwerking van jouw kippenhooischuur is het belangrijk te kiezen voor hoogwaardige materialen. Onder de afwerking van een kippen hooiberg verstaan we onder andere hang en sluitwerk. De sloten en scharnieren van jouw kippenhok moeten er voor zorgen dat jouw kippen veilig en comfortabel in de hooischuur kunnen verblijven. De hooibergen uit onze eigen productie lijn zijn afgewerkt met hoogwaardige materialen. Grove scharnieren, goede sloten en een perfecte gaasafdichting van jouw kippenhooiberg is een bijkomend voordeel bij de aanschaf van een handgemaakte hooiberg van Huisdierplezier.

Onze kippen hooiberg collectie

In onze collectie kippenhok hooibergen zijn verschillende modellen kippenhokken opgenomen welke de mogelijkheid bieden voor hooiopslag. Deze hooibergen zijn ontworpen met het oog op comfort voor de kippen maar zijn hiernaast ook praktisch in gebruik én hebben een goede prijs-kwaliteit verhouding. Hieronder zie je verschillende modellen welke wij hebben speciaal hebben ontworpen voor kippenliefhebbers;

Kippenhok hooiberg Fem

Kippen hooiberg van geïmpregneerd hout Onze collectie kippen hooischuren van geïmpregneerd hout biedt drie modellen. We beginnen met het basis model welke bestaat uit een kippenhok met hooizolder. Dit kippenhok kan perfect gebruikt worden in een kippenren waar de dieren los lopen maar wel een schuil en nachthok tot de beschikking moeten hebben. Wil je jouw kippen hooiberg uitbreiden? In deze collectie zijn ook hooibergen met kippenrennen te verkrijgen. Op deze manier ben je zeker van veiligheid en bescherm je jouw kippen optimaal. tegen bijvoorbeeld roofdieren. Het grootste model kippenhooiberg heeft een grondoppervlakte van ruim 7m2, hiermee koop je dus direct voldoende veilige en afgeschermde scharrelruimte voor jouw kippen.

 

Kippenhok hooiberg Teun

Kippen hooiberg van Douglas en Potdeksel delen Het is ook mogelijk jouw kippenhok uit te laten voeren in Douglas hout. Deze duurzame houtsoort heeft een rustieke en stijlvolle uitstraling. In onze werkplaats wordt dit Douglas hout gecombineerd met zwarte potdeksel delen. Dit geeft een hoogwaardige uitstraling aan het verblijf en maakt het kippenhok een eye catcher in jouw kippenren. In de serie kippenhooibergen van Douglas hout vind je tevens verschillende modellen. Zo kun je kiezen voor een losse mini hooiberg maar is het ook mogelijk deze uit te breiden met een of zelfs twee kippenrennen. Op deze manier creëer je een groot totaalverblijf voor jouw kippen.

Hooischuur op maat laten maken

Onze kippenhokken met hooiopslag zijn voorzien van ruime afmetingen. De nachthokken van deze verblijven bieden ruimte aan meerdere kippen en zelfs grote kippenrassen hebben voldoende ruimte voor een comfortabele nacht. We begrijpen natuurlijk dat het niet voor iedereen mogelijk is een dergelijk groot kippenhok kwijt te kunnen in de tuin, het is daarom ook mogelijk jouw hooischuur op maat te laten maken. Hierdoor kunnen we exact aan jouw wensen voldoen. Wil jij een kippenhok met hooiberg in klein formaat of wil je juist groter dan de kippenhokken uit onze collectie? Wij denken graag mee in jouw ideeën en wensen, neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor jouw perfecte kippen hooiberg.

Alle kippenbenodigdheden in een online winkel

Niet alleen voor de aankoop van een kippen hooiberg kun je bij Huisdierplezier terecht. Onze kippenwinkel biedt een aanbod kippenspullen waar elke kippenliefhebber naar hartenlust kan shoppen. Zo vind je bij ons ook andere kippenhokken, kippendrinkemmers, voeremmers voor kippen en natuurlijk legnesten om jouw kippen een fijn plekje te kunnen bieden voor het leggen van verse eitjes. Heb jij vragen over de huisvesting van kippen, wil je kippen houden en ben je op zoek naar advies of wil je graag meer informatie ontvangen over onze maatwerk mogelijkheden voor jouw kippenhok? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, onze medewerkers zijn op werkdagen bereikbaar om jouw te helpen met het maken van de juiste keuze wanneer het aankomt op de huisvesting van jouw kippen.

 

 

Menu