• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Kippen nachthok

Nachthok voor kippen

Wanneer je kippen wilt gaan houden is het natuurlijk belangrijk dat ze een fijn, geborgen en veilig plekje hebben om te kunnen schuilen en waar ze de nacht door te kunnen brengen. De meeste kippen slapen op stok en het is dan ook belangrijk dat de kippen in de nacht veilig en comfortabel plaats kunnen nemen op de zitstok. Hiernaast zorgt een nachthok voor kippen voor een plek waar die heerlijke eitjes gelegd kunnen worden. Binnen ons assortiment nachthokken voor kippen vind je verschillende nacht of schuilverblijven voor kippen. Graag informeren wij je over de verschillende mogelijkheden om jouw kippen in de nacht en op regenachtige dagen een fijn plekje te bieden in jouw tuin.

Kippenhok Yandan

Waarom een kippen nachthok?

Zoals aangegeven moet er voor de kippen een droge en comfortabele plek zijn in de kippenren of in de tuin. Een plek waar de kippen kunnen schuilen voor de regen, waar ze in de nacht kunnen slapen op stok én een plek waar ze de mogelijkheid hebben een ei te leggen. Een kippen nachthok biedt al deze mogelijkheden in één. Ook op het gebied van veiligheid draagt een goed nachthok bij. Denk bijvoorbeeld aan roofdieren, woon jij in een afgelegen gebied of op een plek waar roofdieren actief zijn? Dan is een goed gesloten en veilig nachthok voor kippen een must. Een bijkomend voordeel; onze nachthokken voor kippen zijn budget vriendelijk. Door het gebruik van een kippenhok in een grote open kippenren kun je een relatief goedkoop kippenhok creëren met veel ruimte voor de kippen. Een kippenhok biedt dus niet alleen comfort maar zorgt ook voor kippen veiligheid én is hiernaast goed voor de portemonnee. Om het perfecte nachthok voor jouw kippen te vinden geven we je hieronder enkele richtlijnen voor het kopen van een kippen nacht of schuilhok.

Waar moet een nachthok voor kippen aan voldoen?

Een goed kippen nachthok moet aan een aantal ‘eisen’ voldoen. Zo dien je rekening te houden met voldoende ruimte voor de aantal kippen welke je wenst te huisvesten. Ook het kippen ras speelt hierin een grote rol, sommige kippenrassen worden een stuk groter op volwassen leeftijd dan andere kippenrassen. Zo hebben grote kippenrassen zoals de Sussex of Brahma kip meer ruimte nodig dan bijvoorbeeld de Zijdehoen. Reken voor de huisvesting van 4 krielkippen een nachthok van ongeveer 1 m2 en voor grote kippen het dubbele, op deze manier biedt je jouw kippen de ruimte welke ze nodig hebben. Ook enkele accessoires in het hok zijn een must, hieronder een overzicht van de punten waar een nachthok voor kippen aan moet voldoen;

Legnest kip. Natuurlijk moet het kippenhok beschikken over een legnest. Een plek waar jouw hennen eitjes kunnen leggen. Per 3 hennen wordt 1 legnest gerekend, een kippenhok met 1 legnest is dus geschikt voor maximaal 3 kippen. Beschikt jouw perfecte kippenhok niet over een legnest? In ons assortiment vind je ook losse legnesten voor kippen, welke in het hok geplaatst kunnen worden.

Zitstok kip. De meeste kippen slapen op stok, dit doen ze om bloedmijt te voorkomen en om niet in hun eigen vuil te hoeven slapen. Een goede stevige zitstok in jouw nachthok is dan ook een must. Per meter zitstok berekenen we ongeveer 5 kippen. Ook moeten de zitstokken de juiste doorsnede hebben voor een goede grip, kies voor een zitstok met een doorsnede van ongeveer 4 tot 5 centimeter. Omdat kippen op een vierkante zitstok meer grip hebben dan op een ronde zitstok adviseren wij de kiezen voor een vierkante kippen zitstok.

Vocht en tochtvrij. Het hok voor jouw kippen moet hiernaast vocht en tochtvrij zijn. Kippen zijn gevoelig voor tocht en vocht en dit moet dan ook zo veel mogelijk worden voorkomen in het nachthok van jouw kippen. Zeker in de wintermaanden is het belangrijk dat jouw kippen ver genoeg van de grond kunnen zitten en het kippenhok op poten voldoende afgeschermd is voor weer en wind. Kies dus voor een kippenhok met goede afwatering en zorg dat het nachthok tocht en vochtvrij is voor de gezondheid van jouw kippen.

Afsluitmogelijkheden. Het is aan te raden te kiezen voor een kippennachthok welke kan worden gesloten indien gewenst. Dit is zeker belangrijk wanneer je woont in een gebied waar roofdieren vrij spel hebben. Wil jij jouw kippen goed beschermen? Kies dan voor een kippen nachthok welke de mogelijkheid biedt om gesloten te worden. Zo kun je er voor kiezen jouw kippenhok in de nacht af te sluiten en jouw kippen te beschermen.

Nachthok accesssoires. Natuurlijk is het ook belangrijk jouw kippenhok op de juiste manier te voorzien van een inrichting. Denk hierbij aan een goede vochtopnemende bodembedekker en een eet en drinkgelegenheid voor de kippen. Zet het kippenhok niet te vol, kies er dan eerder voor gebruik te maken van de kippenren waar de kippen overdag toegang tot hebben. Het eten en drinken gebeurt overdag dus het is geen probleem wanneer dit verplaatst wordt naar de kippenren.

Waar plaats je een nachthok voor kippen?

De plaatsing van jouw kippenhok is wellicht even belangrijk als het soort kippenhok. Het kippenhok wordt bij voorkeur het beste beschut geplaatst. Een plek in de tuin waar weinig wind staat en waar de kippen eventueel beschermd zijn tegen regen. Ook is het belangrijk dat je kiest voor een schaduwrijke plek in de tuin. Kippen kunnen erg slecht tegen warmte, plaats je het kippennachthok op een plek waar in de zomer veel zon komt dan zal de temperatuur in het kippenhok te ver oplopen. Dit is schadelijk voor de gezondheid van jouw kippen. Kies dan ook altijd voor een plek waar voldoende schaduw is in de tuin, of een plek waar je eenvoudig schaduw kunt creëren wanneer dit nodig is.

Dieren, Kuikens, Moeder Kip, De Natuur, Pluimvee, Run

Wat verkoopt Huisdierplezier voor kippen?

Niet alleen voor nachthokken voor kippen kun je terecht in onze Online kippenwinkel. Ons assortiment voor kippen is uiteenlopend, van goedkope kippenhokken tot luxe onderhoudsvrije kippenverblijven, van kleine kippenhokken tot grote kippenrennen en van de leukste kippenaccessoires tot handige hulpmiddelen voor de verzorging van jouw kippen. Huisdierplezier biedt een totaalpakket aan kippenartikelen, zo koop je alles makkelijk en snel op één plek. En het wordt ook nog eens thuisbezorgd, dat is handig toch?

Heb je vragen over een kippen nachthok?

Ben jij op zoek naar een kippen nachthok of ben je aan het oriënteren voor een goed kippenverblijf?  Op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:00 uur staan onze medewerkers graag voor je klaar. Heb jij vragen, wil je advies of ben je op zoek naar de ervaringen van een specialist? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag bij als jouw vragen over kippen.

Menu