• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
  • 0031 (0)850 - 656263
Menu
Op werkdagen voor 13:00 besteld, dezelfde dag verzonden

Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Alle Kippenhokken

Een kippenhok online kopen

Een kippenhok is heel belangrijk wanneer je kippen wilt gaan houden. Om die reden is het kiezen van een kippenhok niet iets wat je zomaar doet, dit vraagt wat tijd. Om de juiste keuze te kunnen maken moet je met een aantal dingen rekening houden. Te denken aan materiaal keuze, vormen, afmetingen en soorten. Ons assortiment kippenhokken is erg groot en daarom helpen we je graag een handje met deze zoektocht. We informeren je over de verschillende mogelijkheden op het gebied van standaard kippenhokken, kippenhokken groot, luxe kippenhokken, kippenhokken met een ren of zonder ren en natuurlijk de overige benodigdheden voor jouw kippen. Wil je een kippenhok kopen? Lees dan zeker onze tips voor het juiste verblijf!

Een kippenhok uit ons assortiment

Ons assortiment kippenhokken bestaat uit twee categorieën. Zo bieden wij standaard verblijven kippenhokken welke geleverd worden als een bouwpakket. Deze hokken worden geleverd als voorbewerkte panelen en kan eenvoudig met de bijgeleverde handleiding gemonteerd worden. Deze kippenhokken zijn ideaal wanneer je wel ruimte hebt in je tuin maar geen goede doorgang heeft voor het vervoeren van een gemonteerd kippenhok. Hiernaast bieden wij kippenhokken uit eigen productie, deze kippenhokken worden gemonteerd bij jouw thuis geleverd, zodat jouw kippen meteen intrek kunnen nemen in het verblijf. Verder op geven we de verschillen tussen deze verblijven.

Schuilhok voor kippen
We beginnen met de kippenhokken zoals iedereen ze kent. De compacte betaalbare kippenhokken voorzien van een nachtgedeelte met bijhorende zitstokken en een legnest voor de kippeneitjes. Deze kippenhokken zonder ren zijn ideaal voor kippenliefhebbers welke de kippen los laten lopen in de tuin of in een grote dieren ren. Een kip gaat eigenlijk altijd op stok in de nacht en hier moet zij een fijn plekje voor krijgen. Een schuilhok oftewel kippenverblijf zonder ren is verkrijgbaar in meerdere maten, kleuren en opstellingen wat het beste bij jouw past kun je bepalen op de aantal kippen welke je wilt houden, het ras welke je wilt huisvesten en de ruimte welke je jouw kippen kunt bieden. Ben je op zoek naar een goedkoop kippenhok en heb je de mogelijkheid je kippen elders te laten scharreln? Dan is een kippenhok zonder ren een perfecte keuze!

Een kippenhok met aangrenzende ren
Wil jij jouw kippen scharrelruimte bieden maar heb je niet de mogelijkheid jouw kippen los te houden? Dan is een kippenhok met aangrense ren een perfecte keuze. Deze kippenhokken worden geleverd als bouwpakket voorzien van voorbehandelde panelen welke eenvoudig gemonteerd kunnen worden. De kippenhokken met ren zijn voorzien van een nachtverblijf met zitstokken voor de kippen en bieden mogelijkheid om een eitje te leggen in het legnest. Een kippenhok met aangrenzende ren is ideaal voor kinderen, de kinderen kunnen eenvoudig plaats nemen in het hok zonder dat je kans loopt dat er een kip ontsnapt. Binnen de kippenhokken met ren vind je veel verschillende mogelijkheden. Belangrijk is te bepalen welke ruimte je jouw kippen kunt en wilt bieden, hierbij geldt eigenlijk de regel; het kan nooit te groot zijn.

Een kippenren voor scharrelruimte
Het is natuurlijk ook mogeiljk dat je enkel op zoek bent naar een kippenren. Een gedeelte waar jouw kippen heerlijk kunnen scharrelen, in de grond kunnen zoeken naar pieren en waar ze kunnen genieten van de zon. Een kippenren is dan een ideaal item. Onze kippenrennen plaats je eenvoudig aan het verblijf van jouw kippen. Zo kunnen ze zelf toegang nemen tot de ren en bepalen wanneer ze wel of niet buiten willen verblijven. Ook is het mogelijk om zelf een kippenren te laten produceren, meer informatie over onze luxe kippenrennen vind je hieronder.

Luxe kippenhokken
Ook vind je bij ons een categorie luxe kippenhokken, deze worden in onze werkplaats geproduceerd. Deze luxe en grote kippenhokken bieden alle ruimte aan jouw kippen en zijn daarnaast vervaardigd uit geimgrengeerd hout. Dit maakt de verblijven voor kippen onderhoudsvrij en geven ze een lange levensduur. Daarnaast zijn deze verblijven afgewerkt met oog voor detail en is er over elke keuze van opbouw goed nagedacht. Onze kippenhokken uit eigen productie komen in verschillende modellen, grote luxe kippenhokken, kleinere kippenhokken van hoge kwaliteit maar het is zelfs mogelijk om jouw kippenhok helemaal zelf te ontwerpen. Wil jij een kippenhok welke perfect staat in jouw tuin, exact biedt wat jouw kippen nodig heeft en dat ook nog eens in jouw smaak? Neem dan gerust contact met ons op over onze zelfgemaakte kippenhokken.

Waar plaats ik mijn kippenhok in de tuin?

Vaak is er direct een plekje in de tuin waar je voorkeur naar uit gaat om het kippenhok te plaatsen. Toch is het van belang dit goed te overwegen, sommige plekken in de tuin namelijk minder geschikt voor kippen. Denk hierbij aan een stuk tuin welke de gehele dag in de zon staat, kippen kunnen niet goed tegen warmte en moeten hiertegen beschermd worden. Plaats jouw kippenhok daarom nooit recht in de zon maar biedt jouw kippen schaduw gedurende de gehele dag. Ook dien je rekening te houden met vocht en tocht in het hok, heb jij een plekje in de tuin waar het altijd koud aanvoelt door toch? Dan is dit ook voor de kippen geen goede plek om ze te laten verblijven. Plaats daarnaast het hok altijd op een vaste ondergrond, dit is beter voor het hout en de levensduur van het hok. WIl je jouw kippen toch de mogelijkheid geven in het zand te kunnen pikken? Plaats het verblijf dan eventueel op een bandje zodat het verblijf toch van de grond af staat.

Wat heb ik nodig naast een kippenhok?

Natuurlijk is enkel een kippenhok niet voldoende voor het houden van kippen. Er zijn nog een aantal benodigheden welke je zeker moet aanschaffen bij de komst van nieuwe kippen. Denk hierbij aan een voerbak, drinkbak en bodembekking voor jouw kippenhok. Gelukkig koop je bij Huisdierplezier alles onder één dak, ben je op zoek naar benodigdheden voor kippen neem dan zeker een kijkje in onze kippencategorie waar je alles vindt voor jouw kip! Heb je nog vragen over een kippenhok kopen? Of het verzorgen of houden van kippen of wil je adives vragen om de juiste keuze te kunnen maken? Neem dan gerust contact met ons op.

Menu