• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Kippenhokken

Op zoek naar een kippenhok?

Je hebt kippen of wilt kippen gaan houden en bent op zoek naar een kippenhok? Het kopen van een kippenhok doe je natuurlijk niet elke dag. Wanneer je op zoek gaat naar een kippenhok wil je jezelf graag verdiepen in de mogelijkheden op het gebied van verschillende kippenhokken. Ga je voor een compact kippenhok voor jouw kleine kippen, of kies je voor een luxe kippenhok waar jouw grote kippen in kunnen verblijven? En welke materialen hebben jouw voorkeur? Kies je voor een Douglas kippenhok, een kippenhok geïmpregneerd hout, een houten kippenhok of vind je het materiaal van het kippenhok minder belangrijk en gaat jouw voorkeur uit naar een goedkoop kippenhok? Op deze pagina bekijken we de verschillende soorten kippenhokken, de mogelijkheden binnen ons assortiment kippenhokken en welk kippenhuis het beste past bij jou en jouw kippen!

Een kippenhok uit ons assortiment

Ons assortiment kippenhokken bestaat uit twee categorieën. Zo bieden wij standaard verblijven kippenhokken welke geleverd worden als een bouwpakket. Deze kippenhuizen worden geleverd als voorbewerkte panelen en kunnen eenvoudig met de bijgeleverde handleiding gemonteerd worden. Een kippenhok bouwpakket is ideaal wanneer je wel ruimte hebt in je tuin maar geen goede doorgang heeft voor het vervoeren van een gemonteerd kippenhok. Hiernaast bieden wij kippenhokken uit eigen productie, deze gemonteerde kippenhokken worden bij jouw thuis geleverd zodat jouw kippen meteen intrek kunnen nemen in het nieuwe kippenhok.

Nachthok kippen ^
We beginnen met een kippenhuis zoals iedereen ze kent. Het compacte kippenhok voorzien van een nachtgedeelte met bijhorende zitstokken en een legnest voor de kippeneitjes. Een nachthok voor kippen is ideaal voor kippenliefhebbers welke de kippen los laten lopen in de tuin of in een grote kippen ren. Een kip gaat eigenlijk altijd op stok in de nacht en hier moet zij een fijn plekje voor krijgen. Een schuilhok oftewel klein kippenhok zonder ren is verkrijgbaar in meerdere maten, kleuren en opstellingen wat het beste bij jouw past kun je bepalen op de aantal kippen welke je wilt houden, het ras welke je wilt huisvesten en de ruimte welke je jouw kippen kunt bieden. Ben je op zoek naar een goedkoop kippenhok en heb je de mogelijkheid je kippen elders te laten scharrelen? Dan is een kippenhok zonder ren een perfecte keuze!Een kippenhok met ren ^
Wil jij jouw kippen scharrelruimte bieden maar heb je niet de mogelijkheid jouw kippen los te houden? Dan is een kippenhok met uitloopren een perfecte keuze. Deze kippenhokken worden geleverd als bouwpakket voorzien van panelen welke eenvoudig gemonteerd kunnen worden. De kippenhokken met ren zijn voorzien van een nachtverblijf met zitstokken voor de kippen en bieden mogelijkheid om een eitje te leggen in het legnest. Een kippenhuis met aangrenzende ren is ideaal voor kinderen, de kinderen kunnen eenvoudig plaats nemen in het hok zonder dat je kans loopt dat er een kip ontsnapt. Binnen de categorie kippenhok met ren vind je veel verschillende mogelijkheden. Belangrijk is te bepalen welke ruimte je jouw kippen kunt en wilt bieden, hierbij geldt eigenlijk de regel; het kan nooit te groot zijn.

Grote kippenhokken ^
Ook vind je bij ons een categorie luxe kippenhokken, deze worden in onze werkplaats geproduceerd. Deze luxe en grote kippenhokken bieden alle ruimte aan jouw kippen en zijn daarnaast vervaardigd uit geïmpregneerd hout. Hiernaast is het mogelijk jouw kippenhok aan te passen naar jouw stijl, zo kun je ook kiezen voor een Douglas kippenhok. Een kippenhuis Douglas geeft een stijlvolle uitstraling en is een echte eye catcher in de tuin. Het gebruik van hoogwaardige materialen maakt de verblijven voor kippen onderhoudsvrij en geven ze een lange levensduur. Daarnaast zijn deze verblijven afgewerkt met oog voor detail en is er over elke keuze van opbouw goed nagedacht. Onze kippenhokken uit eigen productie komen in verschillende modellen, grote luxe kippenhokken, kleinere kippenhokken van hoge kwaliteit maar het is zelfs mogelijk om jouw kippenhok helemaal zelf te ontwerpen. Wil jij een kippenhok welke perfect staat in jouw tuin, exact biedt wat jouw kippen nodig heeft en dat ook nog eens in jouw smaak? Neem dan gerust contact met ons op over onze grote kippenhokken.

Kippenhok Hooiberg 
Onze trots voor het huisvesten van kippen is toch wel de kippenhok hooiberg. Deze handgemaakte kippenhokken zijn van hoge kwaliteit en bieden comfort, veiligheid en plezier aan jouw kippen. In ons assortiment kippenhok hooiberg vind je diverse soorten kippenhokken welke voorzien zijn van een prachtige hooiberg. Een kippenhok met hooiberg is niet alleen een aanwinst voor jouw kippen, hij staat ook nog eens prachtig en stijlvol in de tuin. Binnen de mogelijkheden kippenhokken met hooiberg kun je kiezen voor een kippenhok hooiberg van geïmpregneerd hout of een douglas kippenhok met hooiberg. Een hooischuur kippenhok is een luxe kippenhok voor in de tuin!

Kippenhok op maat ^
Bij Huisdierplezier kun je ook een kippenhok op maat laten maken. Een hangemaakt kippenhuis naar jouw wensen en naar de behoeftes van jouw kippen. Voor onze klanten hebben we prachtige verblijven mogen produceren voor huisdieren waaronder kippenhokken. Deze luxe kippenhokken zijn tot in de puntjes uit gewerkt en kunnen exact op maat worden gemaakt. Een kippenhok op maat wordt met de hand gemaakt met het gebruik van hoogwaardige materialen. Een luxer kippenhok vind je niet. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden om jouw perfecte maatwerk kippenhok, of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Waar moet een groot kippenhuis aan voldoen?

Een groot kippenhok biedt jouw kippen een veilig, comfortabel en plezierig onderkomen. Maar waar moet een groot kippenhok aan voldoen? We bekijken de verschillende onderdelen welke een kippenhok moeten bevatten en vergelijken hierbij de verschillende mogelijkheden voor jouw kippenhok.

Nachthok in het kippenhok – Een kippenhok moet beschikken over minstens 1 tocht en vochtvrij nachthok. Het kippenhok nachthok wordt gebruikt door de kippen om in de nacht op stok te gaan. Voor de gezondheid van de kippen is het dan ook noodzaak dat het kippenhok beschikt over een goed nachthok.

Zitstokken in het kippenhok – Zoals hierboven al geschreven, de meeste kippen slapen graag op stok. De reden hiervoor is dat de kippen een veilig gevoel hebben door de hoogte maar hiernaast is een zitstok ook goed om ongedierte bij de kippen tegen te gaan. De kippen slapen op hoogte in het kippenhok en hierdoor heeft ongedierte minder kans. Een goed kippenhok bevat minstens één of meerdere zitstokken kippen.

Legnesten in het kippenhok – Een legnest in het kippenhok is natuurlijk ook een belangrijk onderdeel. Wil jij heerlijk kunnen genieten van een eitje uit eigen kippenhok? Zorg er dan voor dat het kippenhok een legnest bevat. Per 3 hennen adviseren wij 1 legnest. Heb jij meer kippen in het kippenhok? Neem dan meer legnesten.

Afsluitbare deur in het kippenhok – Om de kippen in het kippenhok te kunnen beschermen voor roofdieren is een goed af te sluiten deur in het kippenhok een must. Kies voor een handmatige of automatische kippendeur welke groot genoeg is voor jouw kippen. Een kippenhok deur voor een gemiddelde kip moet minstens 30 centimeter hoog zijn en 20/25 centimeter breed.

Scharrelruimte aan het kippenhok – Wanneer je kiest voor een compact kippenhok is een scharrelruimte als extra ruimte noodzakelijk. Kippen moeten de mogelijkheid hebben te kunnen scharrel, in of buiten het kippenhok.

Ontluchting in het kippenhok – Kippen zijn niet de meest opgeruimde dieren, ze maken er graag een rommeltje van in het kippenhok. Dit is de reden dat een kippenhok altijd goed moet kunnen luchten. Op deze manier voorkom je een ammoniak geur in het kippenhok. Kies een kippenhok welke de mogelijkheid heeft om te luchten en maak hier dan ook gebruik van.

Hoe groot moet een kippenhok zijn?

Nu we deze verschillende mogelijkheden hebben bekeken per soort kippenhuis is het natuurlijk van belang te bepalen hoe groot het kippenhok moet zijn voor jouw kippen. De afmeting van een kippenhok wordt bepaald op basis van de soorten kippen welke worden gehouden en hiernaast het aantal kippen welke in het kippenhok gaan verblijven. Vanzelfsprekend en wellicht overbodig om te zeggen maar een kippenhok voor kleine kippen hoeft natuurlijk niet zo groot te zijn als een kippenhok voor grote kippen. Hiernaast speelt de overige scharrelruimte een rol bij de vraag hoe groot moet een kippenhok zijn? Lopen jouw kippen los in de tuin en maak je enkel gebruik van een kippenhok voor de nacht of kies je voor een gesloten kippenhok waar de kippen niet uit kunnen? 

kippenhok maat bepalen

In grote lijnen maken we gebruik van de volgende berekening; 1 krielkip in het kippenhok moet minstens een ruimte hebben van 0,75 vierkante meter (inclusief ren) voor een groot kippen ras moet het kippenhok minstens 1,5 vierkante meter grondoppervlakte per grote kip zijn. Het grondoppervlakte van een kippenhok wordt berekend door de lengte en breedte maat te vermenigvuldigen, op deze manier heb je de grondoppervlakte van jouw kippenhok en kun je bepalen hoeveel kippen je kunt houden in jouw gekozen kippenhok. Heb jij een mooi kippenhok gevonden maar voldoet deze niet aan de afmetingen voor jouw kippen? Een kippenhok is eenvoudig uit te breiden met een kippenren!

Waar plaats ik mijn kippenhok in de tuin?

Vaak is er direct een plekje in de tuin waar je voorkeur naar uit gaat om het kippenhuis te plaatsen. Toch is het van belang dit goed te overwegen, sommige plekken in de tuin namelijk minder geschikt voor een kippenhok. Denk hierbij aan een stuk tuin welke de gehele dag in de zon staat, kippen kunnen niet goed tegen warmte en moeten hiertegen beschermd worden. Plaats jouw kippenhuis daarom nooit recht in de zon maar biedt jouw kippen schaduw in het kippenhok gedurende de gehele dag. Ook dien je rekening te houden met vocht en tocht in het houten kippenhok, heb jij een plekje in de tuin waar het altijd koud aanvoelt door tocht? Dan is dit ook voor de kippen geen goede plek om ze te laten verblijven, je kunt het kippenhok hier dan ook beter niet plaatsen. Plaats daarnaast het kippenhok altijd op een vaste ondergrond, dit is beter voor het hout en de levensduur van het kippenhok. Wil je jouw kippen toch de mogelijkheid geven in het zand te kunnen pikken? Plaats het kippenhuis dan eventueel op een bandje zodat het hok voor jouw kippen toch van de grond af staat.

Wat heb ik nodig naast een kippenhok?

Natuurlijk is enkel een kippenhok niet voldoende voor het houden van kippen. Er zijn nog een aantal benodigdheden welke je zeker moet aanschaffen als inrichting voor het kippenhok. Denk hierbij aan een benodigdheden voor jouw kippenhok of de huisvesting van kippen. Gelukkig koop je bij Huisdierplezier alles onder één dak, ben je op zoek naar benodigdheden voor kippen neem dan zeker een kijkje in onze kippenwinkel waar je alles vindt voor jouw kippen.

Een kippenhok kopen

Een kippenhok kopen is niet iets wat je vaak doet, we kunnen ons voorstellen dat de keuze voor het juiste kippenhok kopen daarom lastig is. De medewerkers van Huisdierplezier staan klaar om je hierbij te helpen! Wil jij kippenhokken kopen en twijfel je over de afmeting kippenhok, het materiaal van het kippenhok of welke kippenhokken geschikt zijn voor jou? Neem dan gerust eens contact met ons op. Of lees van onze kippenblogs zoals; Populaire kippenrassen. Voor advies en tips over onze kippenhokken staan wij graag voor je klaar, wij hebben ook regelmatig een kippenhok in de aanbieding. 

Menu