• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Kattenbakvulling Houtkorrels

Houtkorrels voor in de kattenbak

Vaak wordt er gekozen voor een kattenbakvulling van bentoniet (kleisoort) wat klontert of silica maar er zijn ook houtkorrels! De houtkorrels zijn gemaakt van 100% natuurlijke houtvezels en zaagsel. Deze korrels nemen heel goed het vocht en de geur op, de vezels werken namelijk als een spons. De natuurlijke houtgeur neutraliseert onaangename geuren van de ontlasting. Op het moment dat de houtkorrels in contact komen met urine zullen ze dit snel opnemen, de korrel zal dan wat uit elkaar vallen. Zo kun je goed zien wat weg mag en welke korrels nog goed zijn. Zorg er wel voor dat je iedere dag eventjes de vieze plekken eruit haalt en wat nieuwe houtkorrels aanvult. Doordat deze kattenbakkorrels zo goed absorberen is deze vulling zuinig in gebruik. Ook is deze houtkorrel 100% biologisch afbreekbaar waardoor je dit in de GFT container mag gooien. Super handig toch?

Knaagdier bodembedekking Houtkorrels

De voordelen van houtkorrels kattenbakvulling

Elke soort kattenbakvulling heeft zijn eigen kenmerken en eigenschappen. Ook het gebruik van houtkorrels in de kattenbak brengt enkele belangrijke voordelen. Hieronder vind je een overzicht van de voordelen en nadelen van houtkorrel kattenbakvulling voor de kat:

  • ✓ Goedkoop in gebruik
  • ✓ 100% Biologisch afbreekbaar
  • ✓ Milieuvriendelijk en natuurlijk
  • ✓ Minder makkelijk uit te scheppen omdat deze niet klontvormend is
  • ✓ Iets sneller last van nare geurtjes

Andere soorten kattenbakvulling voor de kattenbak

Welke kattenbakvulling het beste past bij jouw kat is afhankelijk van een aantal factoren. Twijfel je welke kattenbakvulling geschikt is voor jou? Lees dan eens onze blog; "Welke kattenbakvulling is het beste?" Hiermee krijg je een inzicht in de mogelijkheden en kenmerkende voordelen van de verschillende soorten kattenbakvulling. Naast kattenbakvulling houtkorrels vind je in ons assortiment ook andere soorten kattenbakvulling. Wij hebben onze soorten kattenbakvulling opgedeeld in verschillende sub categorieën:

Kattenbakvulling Houtkorrels
- Kattenbakvulling Klontvormend
- Kattenbakvulling Silica

Houtkorrels kattenbakvulling kopen bij Huisdierplezier

Als je eerst nog wat meer informatie wil over de verschillende soorten kattenbakvulling dan kun je het beste even de blog lezen op onze website. Als je je keuze al gemaakt hetbt kun je de zak of zakken houtkorrels eenvoudig bestellen bij jouw online dierenwinkel. Als je de bestelling plaatst op een werkdag voor 13:00 uur zal deze dezelfde dag nog verzonden worden. Zo kan jouw kat snel genieten van een schone kattenbak! Als je nog meer artikelen voor de kat nodig hebt kun je ook een kijkje nemen bij onze heerlijke kattensnacks, kattenluiken, katten verzorgingsartikelen, kattentuigjes, kattenhalsbandjes en kattenspeeltjes.

Menu