• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
  • 0031 (0)850 - 656263
Menu
Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Kattenbakvulling

Kattenbakvulling

Katten zijn heel erg schoon van zichzelf, een goede kattenbakvulling is daarom heel belangrijk. Een zo'n schoon mogelijke toiletruimte met een schone kattenbakvulling is daarom een vereiste. Als je meerdere katten in huis hebt is het zelfs aan te raden om meerdere bakken te plaatsen met schone kattenbakvulling. Heb je bijvoorbeeld twee katten, neem dan minstens twee bakken voor de behoeftes. Het is zelfs beter om één extra toilet te plaatsen, al moet je daar natuurlijk wel de ruimte voor hebben en je hebt dan natuurlijk ook meer kattenbakvulling nodig. Ook is het belangrijk dat je dagelijks de ontlasting eruit schept en weer wat schone kattenbakvulling toevoegt zodat de kat een schone plek heeft om de behoefte te doen. Als de kattenbak te vies neem je het risico dat de kat ervoor kiest om elders in huis zijn of haar behoefte te doen en dat is niet de bedoeling. Veel katten houden ervan om te graven in de kattenbak en dus in schone kattenbakvulling. Geef jouw kat daarom een ruime hoeveelheid kattenbakvulling zodat dit graven wordt mogelijk gemaakt. Dit maakt het niet alleen leuker voor jouw kat, ook voor jezelf wanneer hij niet in jouw plantenbak gaat graven. Wil je weten welke soorten kattenbakvulling er zijn? Lees dan snel verder.

Cat Litter Images | Free Vectors, Stock Photos & PSD

Soorten kattenbakgrit

Voor een goede absorptie van vocht en uitwerpselen is het belangrijk een goede kattenbakvulling te gebruiken in jouw kattenbak. Welke kattenbakvulling is het beste voor jouw? Dit is afhankelijk van jouw wensen. Ben je graag zuinig en op zoek naar een kattengrit welke zuinig is? Of vind je de geur het meest belangrijke wanneer het over de kattenbakvulling gaat? Al deze vragen zijn belangrijk om te bekijken welke kattenbakvulling het beste is voor jouw kat. In ons assortiment hebben wij twee verschillende soorten kattenbakvulling, dat is de kattenbakvulling Silica en de kattenbakvulling die gemaakt is van Bentoniet. Er zijn wat verschillen tussen deze twee soorten kattengrit die we hieronder gaan bespreken:

 

Kattenbakvulling Silica fijn

Silica kattenbakvulling

Silica kattengrit is gemaakt op basis van natuurlijke zeolitische materialen. Dat is een soort mineraal dat heel veel vocht en ammoniak kan absorberen. Ammoniak is de stinkende stof die in urine zit. Silica kattengrind klontert niet, het is dus niet mogelijk om iedere dag het vieze kattengrit eruit te scheppen. Het voordeel van Silica kattengrit is dat het schimmels en bacteriën tegengaat en is dus geschikt voor katten met een infectie. Eet jouw kat wel eens het grit op? Dan is het niet aan te raden om Silica kattengrind te gebruiken. Als een kat Silica kattengrind in grote hoeveelheden eet kan het gevaarlijk zijn. Ook is het gebruik van Silica kattenbakvulling bij kittens af te raden. Silica kattenbakvulling is wel stofvrij en is dus fijn om te gebruiken voor mensen die niet goed tegen stof kunnen. Het kattengrit moet gewoon bij het restafval. Bekijk hier al onze silica kattenbakvulling

 Kattenbakvulling  met Babypoeder Geur - 14 kg

Bentoniet kattenbakvulling
Bentoniet is een een klei soort die vochtvrij is gemaakt door verhitting. Daardoor neemt het al het vocht op van de ontlasting van de kat. Bentoniet kattengrit klontert, hierdoor is het gemakkelijk om iedere dag al de ontlasting uit de kattenbak te scheppen. Ook kun je zo goed in de gaten houden hoe vaak een kat plast en kun je bij afwijkend gedrag snel zien of een kat blaasproblemen heeft. Bentoniet kattengrind absorbeert vieze geurtjes, is heel erg zuinig in gebruik en ook nog eens redelijk stofvrij. Ook bij dit kattengrit is het belangrijk om te weten of de kat geen grit eet. Doordat Bentoniet kattengrind klontert kan zo’n klont in de maag heel gevaarlijk zijn. Bij Bentoniet kattenbakgrind worden wel eens geurtjes toegevoegd om het wat frisser te laten ruiken en de nare geurtjes te maskeren. We hebben ze in de geuren babypoeder, lavendel en citroengras! Ook hebben we kattengrit Blend, deze bestaat uit een Bentoniet korrel met 5% Silica voor extra goede vochtopname. Bekijk hier al onze klontvormende kattenbakvulling

 

Knaagdier bodembedekking Houtkorrels

Kattenbakvulling Houtkorrels
Vaak wordt er gekozen voor een klontvormende kattenbakvulling of silica maar houtkorrels zijn ook fijn in gebruik! Deze zijn gemaakt van 100% natuurlijke houtvezels en zaagsel. Deze kattenbakkorrels nemen heel erg goed vocht op en vallen uiteen wanneer ze vol zitten. Zo zie je goed welke plekken eruit gehaald moeten worden zodat de bak weer fris is. Na het uitscheppen weer even aanvullen met wat nieuwe houtkorrels en de kat kan weer even vooruit. De natuurlijke houtgeur neutraliseert de vieze ontlasting geurtjes zodat het voor de de baasjes ook aangenaam blijft! Een houtkorrel is 100% natuurlijk afbreekbaar en daarom mag deze kattenbakvulling gewoon in de GFT container. Bekijk hier al onze houtkorrel kattenbakvulling

Kattenbakvulling toevoegingen

Om het schoonmaken van de kattentoilet makkelijker te maken, bieden wij verschillende hulpmiddelen en accessoires. Kattenbakzakken zijn handig zodat de kattenbak zelf schoon blijft. Als al het kattengrit vervangen moet worden kun je makkelijk de zak verwijderen met al het grit erin, deze dichtknopen en bij het restafval gooien, ideaal! Zo hoef je niet elke keer de hele toilet schoon te maken met water en zeep. De kattenbakzakken zijn verkrijgbaar in verschillende maten: Kattenbakzakken Basic, Kattenbakzakken Maxi, Kattenbakzakken Jumbo, Kattenbakzakken Mega en Kattenbakzakken met Geur. Ook zijn er kattenbakzakken die de klonters eruit zeven. Zo heb je geen kattenbakschep nodig! Dit zijn de Kattenbak Zeefzakken. De Deo’s maskeren de nare geurtjes nog eens extra. Je kunt deze, voordat je de toilet vult met grit, onder in de bak strooien. We hebben deze kattenbakverfrissers in drie verschillende geuren: Deo cat green mountain, Deo cat spring meadow en Deo cat wild cherry. Ook hebben we verschillende schepjes in ons assortiment, waarmee je het toilet van jouw kat makkelijk schoon kunt maken van uitwerpselen. Het is aan te raden om dit dagelijks te doen, zodat jouw kat gebruik blijft maken van de bak en niet besluit zijn behoefte elders in huis te gaan doen. Gebruik een kattenbakschepje welke past bij de korrelgrootte van jouw grit. Zo kun je het grit zeven en bespaar je dus kattenbakvulling!

Heel veel kattengrind buiten het kattentoilet?

Heb je veel last van kattengrit naast en rondom de bak? Dan is het misschien handig om een kattenbakmat aan te schaffen! De mat hoor je voor de opening van de toilet te plaatsen. Wanneer de kat uit de kattenbak komt zal het grit dat aan de poten zit achterblijven op de mat. Dit scheelt een hoop schoonmaken! Kattenbakmatten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. Van grijze kattenbakmatten tot kattenbakmatten met een leuke vorm. Zo vind je altijd een geschikte mat!

Kattenbakvulling kopen

Als je meer informatie wil over onze kattenbakvulling kun je ook even de blog: Wat is de beste kattenbakvulling? lezen op onze website. Heb je het juiste kattengrit gevonden? Dan kun je deze makkelijk bestellen bij Huisdierplezier! Als je op een werkdag voor 13:00 uur besteld wordt het pakket dezelfde dag nog verzonden. Je kunt kiezen tussen verschillende betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, Paypal of Achteraf betalen via Afterpay of Klarna. Ben je niet tevreden met het ontvangen product? Dan kun je deze altijd retourneren als het artikel geen gebruikerssporen heeft. Voor andere artikelen verzorgingsartikelen voor katten kun je kijken bij Kattenvoeding en verzorging. We hebben nog vele andere kattenbenodigdheden. Kijk ook eens onze kattenbakken, krabpalen, kattenmanden, kattenluiken en bij ons leuke kattenspeelgoed.

Kom je er niet helemaal uit? Of heb je misschien vragen over bepaalde artikelen? Dan kun je altijd even contact opnemen met onze klantenservice. Tussen 09:00 uur en 17:00 uur zijn we telefonisch bereikbaar. Ben je niet in de gelegenheid om te bellen, dan kun je ook altijd even een e-mail sturen. We reageren op werkdagen altijd binnen 24 uur!

Menu