• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Kattenbak accessoires

Accessoires voor bij een kattenbak

Een van de eerste artikelen welke een nieuw kattenbaasje aankoopt is de kattenbak, opvolgende door kattenbakvulling natuurlijk. Je staat er niet bij stil maar aan alleen een kattenbak en kattenbakvulling heb je niet genoeg. Er zijn verschillende kattenbakaccessoires verkrijgbaar die de nare geurtjes kunnen maskeren, ervoor zorgen dat het grit niet overal in huis terecht komt en artikelen die het verschonen van een kattenbak wat eenvoudiger maken. Het is dus zeker de moeite waard om je hier wat in te verdiepen. Op deze pagina vind je dan ook de meest handige hulpmiddelen voor de kattenbak, dit maakt het voor de kat niet alleen fijner maar ook jij als baasje profiteert hiervan. Bekijk snel de procuten in onze kattenwinkel of lees hieronder naar de mogelijkheden!

Litterbox Images | Free Vectors, Stock Photos & PSD

Wat voor kattenbakaccessoires zijn er?

Om het gebruik van de kattenbak makkelijker te maken voor zowel de kat als het baasje zijn er verschillende handige hulpmiddelen. Deze kattenbakhulpmiddelen voor de kat maken het niet alleen makkelijker, ze zorgen er ook voor dat de kattenbak een minder opvallend (ruikend) item wordt in jouw huis. Iedere katteneigenaar weet dat de kattenbak niet het meest schone item is van de kat. Met de juiste kattenbakaccessoires breng je hier eenvoudig verandering in. Lees hieronder de verschillende opties en laat je informeren over de mogelijkheden: 

 Kattenbak Deo Cat Green Mountain

Kattenbakverfrisser of Kattenbakdeo

Er zijn accessoires die de nare geurtjes maskeren zoals katten deo, ook is het verstandig om de filter van de kattenbak regelmatig een keer te vervangen. Katten deo is een poedermateriaal en is verkrijgbaar in verschillende geuren. Je kunt dit makkelijk door het grit strooien wat zorgt voor een frisse geur in en rondom de kattenbak. Wel is natuurlijk alsnog aan te raden om dagelijks de ontlasting van de kat eruit te scheppen.

Kattenbakschep Lido

Kattenbakschepje

Om de ontlasting uit de kattenbak te scheppen zijn er handige kattenbakschepjes. Let wel op dat er verschillende schepjes verkrijgbaar zijn. Welk schepje je nodig hebt ligt aan hoe grof de kattenbakvulling is die je gebruikt. Ook is er verschil in het materiaal van het kattenbakschepje, zo vind je bij Huisdierplezier kunststof kattenbakschepjes maar ook een kattenschep van metaal of staal.

Kattenbakzak Maxi 10 Stuks

Kattenbakzakken

Als je de gehele bak schoon gaat maken is het makkelijk als je de kattenbakvulling in een keer eruit kunt pakken zonder dat er vuil aan de bak zelf zit. Hier zijn kattenbakzakken ideel voor. Je plaatst deze in de onderbak van de kattenbak en doet daarna pas de kattenbakvulling in de bak. Zo is het niet nodig om de gehele bak met sop te moeten reinigen. Daarnaast blijven je handen schoon, ook wel zo fijn!

KATTENBAKMAT POOT 40x30CM-ANTR GR

Kattenbakmat

Heb je veel last van grit dat overal in huis verspreid is? Dan is het misschien een idee om te kijken naar een kattenbakmat. Dat is een mat die je voor de ingang van de kattenbak plaatst. Als de kat in de bak heeft gezeten en daarna over de mat loopt, zal het grit dat tussen de pootjes zit grotendeels op de mat blijven liggen. Zo blijft je huis een stuk schoner!

Kattenaccessoire Kitten Trainingsspray

Kattenbak trainingsspray

Heb je sinds kort een kitten in huis en is die nog niet zo gewend aan een kattenbak? Dan is er ook een kattenbak training spray verkrijgbaar die daarbij helpt. Deze spray bestaat uit essentiële oliën en geeft een bepaalde geur af waar de kitten naartoe getrokken wordt. Ook kun je deze spray gebruiken op een krabpaal of kattenmeubel.

Combineer jouw kattenbak accessoires met de juiste kattenbak

Om de juiste kattenbakaccesoires te kunnen selecteren is het natuurlijk belangrijk de juiste kattenbak aan te kopen voor jouw kat. Afhankelijk van een aantal zaken kun je bepalen welke kattenbak het beste bij jullie past. Denk hierbij aan de grootte van de kat, wellicht de aantal katten welke de kattenbak gebruiken én het gedrag en de kennis van jouw kat. Zo kies je voor een kitten wellicht een open kattenbak maar ga je voor de grotere kat voor een grote kattenbak. Bekijk onze kattenbakken welke perfect gebruikt kunnen worden in combinatie met de kattenbakaccessoires uit onze kattenwinkel.

Kattenbakaccessoires bestellen bij Huisdierplezier

Als je alle benodigdheden hebt gevonden die jou gaan helpen bij het fris en schoonhouden van de kattenbak kun je deze makkelijk, snel en veilig bestellen bij Huisdierplezier. Plaats je de bestelling op werkdagen voor 13:00 uur? Dan zal deze nog dezelfde dag verzonden worden. Er zijn verschillende betaalmethodes zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, Paypal en Achteraf betalen via Afterpay of Klarna. Als je eerst nog wat vragen hebt over een bepaald artikel of over jouw geplaatste bestelling kun je gerust even contact opnemen met onze klantenservice. Zij zijn bereikbaar op werkdagen per e-mail en telefoon.

Laat Huisdierplezier je inspireren voor jouw kat!

Heb je nog meer kattenbenodigdheden nodig naast de kattenbakaccessoires? Kijk dan eens bij ons kattenspeelgoed, overheerlijke kattensnacks, de beste kattenbakvulling, uitdagende krabpalen, en de leukste kattenmeubels. Huisdierplezier biedt een groot en breed assortiment met de meest leuke accessoires voor de kat. Hiernaast schrijven wij regelmatige leuke én informatieve blogs over katten. Zo kun je jouw kennis over katten eenvoudig en op een leuke manier verrijken. Lees eens een van onze blogs:

Blog: Hoe verzorg je een kat?
Blog: Wat is de beste kattenbakvulling?
Blog: Herken oormijt bij de kat
Blog: Op zoek naar de beste krabpaal?
Blog: Tips voor een gelukkige kat!
Blog: Beroemde katten!

Menu