• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Vlooien en Teken Bestrijding Kat

Vlooien en tekenbestrijding voor katten

We willen allemaal natuurlijk het allerbeste voor onze kattenvriendjes. We doen er alles aan om ze goed te verzorgen en zorgen ervoor dat ze niets tekort komen. Toch zijn sommige dingen niet te voorkomen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan parasieten zoals vlooien en teken bij katten. Ze komen vrijwel overal voor en er is daarom altijd een kans dat de kat deze ergens oploopt. Gelukkig zijn er wel middeltjes en artikelen op de markt die vlooien en teken kunnen voorkomen en kunnen doden en verwijderen. In onze kattenwinkel vind je dan ook de benodigdheden voor de bestrijding van vlooien en teken bij de kat. Wil je daar meer informatie over? Lees dan snel hieronder verder!

Geteisterd-beelden | Gratis vectoren, stockfoto's & PSD's

Hoe zie ik of mijn kat vlooien of teken heeft?

Vlooien voor de kat zijn ontzettend vervelend. De kat ervaart zelf natuurlijk diverse ongemakken wanneer hij of zij vlooien heeft, maar hiernaast is het ook een vervelend probleem wanneer de vlooien in huis zijn. Als een kat vlooien heeft, heeft deze vaak last van veel jeuk. Zie je jouw kat meer krabben dan normaal? Dan is het misschien goed om de kat even te controleren op vlooien. Dit kun je doen door met een vlooienkammetje door de vacht te gaan of door proberen te kijken of je ergens uitwerpselen van vlooien ziet. Dit zijn kleine zwarte puntjes in de vacht. Als je deze zwarte puntjes eruit kamt, op een wit vel papier legt en daarna uitwrijft en het ziet er rood bruinig uit dan zijn het vlooienpoepjes. Binnen katten kunnen ook vlooien krijgen doordat vlooieneitjes meegenomen kunnen worden naar binnen. Natuurlijk is de kans wel kleiner. Is jouw kat echt een buiten kat? Dan is het goed om de kat regelmatig even te controleren op teken. Teken zijn actief vanaf een graad of vijf en kunnen ziektes met zich meedragen. Het is daarom belangrijk dat je teken zo snel mogelijk verwijdert. Het gaat hierbij om de ziekte van Lyme, tekenkoorts of Anaplasmose.

De ziekte van Lyme | Ook wel Borreliose. De verschijnselen die katten kunnen krijgen wanneer ze dit oplopen zijn koorts, lusteloosheid, wisselende kreupelheid en nierproblemen. De ziekte van Lyme is te behandelen door een langdurige antibiotica kuur.

De tekenkoorts | Ook wel Babesiose. De verschijnselen die katten kunnen krijgen wanneer ze dit oplopen zijn sloomheid, hoge koorts, hoge hartslag, bleke slijmvliezen door bloedarmoede en rood-bruine urine door bloedafbraak. De behandeling moet zo snel mogelijk gestart worden. Hoe eerder daarmee begonnen wordt hoe beter de kans op genezing.

Anaplasmose | Anaplasmose bij katten komt bijna niet voor. Maar het is niet onmogelijk. De symptomen hiervan zijn acture lusteloosheid, slechte eetlust, koorts, kreupelheid, bleke slijmvliezen, diarree, braken, huidbloedingen, benauwdheid, vergrote lymfeklieren, vergrote milt. Maar de meeste katten worden dus niet ziek van Anaplasmose.

De kat behandelen tegen vlooien en teken

In ons assortiment hebben wij meerdere middeltjes en artikelen om vlooien en teken te bestrijden. Denk hierbij aan een tekenpincet, aan vlooienkammen, een vlooien en teken omgevingsspray, een vlooien en teken shampoo en aan vlooien en tekendruppels voor katten. Op deze manier kun je vlooien en teken niet alleen bestrijden maar ook kun je dit tegen gaan door preventieve behandeling bij de kat. In het overzicht hieronder vind je de hulpmiddelen bij bestrijding van vlooien en teken bij de kat.

Tekentang Bobby

Tekenpincet
Met een tekentang kun je makkelijk teken verwijderen van de kat. Doe dit zit snel mogelijk om de kans op eventuele ziektes te voorkomen. Wanneer je een kat als huisdier hebt is een tekentang eigenlijk een onmisbaar item in huis. Deze tekentangen zijn super handig in gebruik en verwijderen doeltreffend een teek uit de vacht of huid van jouw kat.

VLOOIENKAM KAT

Vlooienkam
Met een vlooienkam kun je vlooien uit de vacht van een kat kammen. Ook is dit een goede manier om te controleren of de kat vlooien heeft. De hierboven afgebeelde vlooienkam heeft fijne tanden waardoor deze de vlooien snel kan opsporen in de vacht van jouw kat. Ook een vlooienkam is een onmisbaar item voor jouw kat.

Omgevingsspray Batali Vlo en Teek Stop Mand en Tapijt 800 ml

Vlooien en teken omgevingsspray
Vlooien leggen eitjes in de vacht van een kat. Deze vallen uit de vacht van de kat en komen zo in de omgeving terecht. Het is dus belangrijk dat als je weet dat de kat vlooien heeft ook de omgeving behandeld met een omgevingsspray. De omgevingsspray in ons assortiment bevat geen insecticiden en werkt puur op basis van Dimethicone. Dimethicone is puur mechanisch en is gebaseerd op het immobiliseren van de parasieten door het blokkeren van hun gewrichten. Dankzij de immobilisatie is er geen weerstand tegen de behandeling. Het middel werkt in alle ontwikkelingsstadia.

Kattenverzorging Anti-Parasite Verzorgingsdruppels

Vlooien en tekendruppels voor katten
Om de kat preventief te behandelen of de kat te behandelen tegen vlooien en teken die al op het dier zitten kun je ook vlooien en tekendruppels geven. Ook deze hebben weer het werkende stofje Dimethicone wat ervoor zorgt dat de gewrichten van de parasieten blokkeert.  

Vlooien en tekenshampoo
Veel katten houden niet van water. Het behandelen van vlooien en teken met een shampoo is bij katten daarom was lastiger. Is jouw kat het wel gewend om gewassen te worden dan kun je de vlooien en tekenshampoo gebruiken die wij aanbieden op de webshop. De stoffen die erin verwerkt zijn, zijn: dimethicone, niet ionogene oppervlakte-actieve stoffen, amfotere oppervlakte-actieve stoffen, EDTA, parfum, DMDM Hydantoine, 2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol, butylphenyl methylpropional, coumarin, citronellol, geraniol, linalool. Deze shampoo mag niet gebruikt worden op drachtige en zogende honden. 

Vlooien en tekenbestrijding voor katten kopen bij Huisdierplezier

Heb je de juiste middelen tegen vlooien en teken gevonden? Dan kun je deze eenvoudig bestellen bij Huisdierplezier. Als je de bestelling op een werkdag voor 13:00 uur plaatst zal deze dezelfde dag nog verzonden worden. Zo heb je snel alle artikelen in huis tegen vlooien en teken. Er zijn meerdere betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, PayPal en Achteraf betalen via Afterpay en Klarna. Als je eerst nog vragen hebt over de vlooien en teken producten kun je deze stellen via de chat op de website, via e-mail of via de telefoon. De medewerkers van de klantenservice zijn bereikbaar op werkdagen van maandag tot en met vrijdag en zullen er alles aan doen om jou van de juiste informatie te voorzien.

Huisdierplezier biedt méér leuke en handige artikelen voor de kat!

Heb je nog meer verzorgingsartikelen nodig voor de kat? Neem dan eens een kijkje in de categorie katten verzorging. Daar vind je alles wat je nodig hebt om de kat optimaal te kunnen verzorgen. Wil je dat kat daarna even lekker verwennen? Bestel dan meteen een leuk kattenspeeltje of een lekkere kattensnack mee! Naast een breed assortiment leuke kattenspulletjes vind je bij Huisdierplezier ook veel informatie, informatie welke je helpen bij het opvoeden van de kat, het vermaken van jouw kat en het aankopen van de juiste en beste artikelen voor de kat. Lees eens een van onze kattenblogs en laat je inspireren;

Blog: Hoe verzorg je een kat?
Blog: Wat is de beste kattenbakvulling?
Blog: Herken oormijt bij de kat
Blog: Op zoek naar de beste krabpaal?
Blog: Tips voor een gelukkige kat!
Blog: Beroemde katten!

Menu