• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
  • 0031 (0)850 - 656263
Menu
Corona update 15-01-2021 | Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Corona update 15-01-2021 | Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Kattenshampoo

Shampoo voor katten

Katten zijn van zichzelf al heel erg schoon. Ze brengen een groot deel van de dag door om zichzelf te wassen en ze doen dit met hun tong. De tong van een kat heeft een rauw oppervlak waardoor ze de vacht goed schoon kunnen maken en kunnen kammen. Ze kunnen vuil, los haar en zelfs ongedierte zonder problemen uit de vacht halen. Dus in principe heeft een kat een kattenshampoo nodig om schoon te blijven. Toch zijn er gevallen waarbij dit wel nodig is.

Moet je een kat wassen?

Een langharige kat heeft soms wel hulp nodig om zichzelf helemaal schoon te krijgen. Dit is dan meer om de losse haren weg te krijgen en niet voor het echte schoonmaken. Ook een oude kat of katten die een blessure hebben kunnen soms hulp nodig hebben om schoon te worden. Je kunt de kat wassen met lauw warm water en een beetje kattenshampoo. Zorg er wel voor dat de ruimte waar de kat zich bevind lekker warm is. Ze kunnen anders snel onderkoeld raken. Katten hebben over het algemeen een hekel aan water. Let dus wel op dat je niet helemaal onder de krassen komt te staan als je de kat toch gaat wassen in bad of onder de douche.

Wat voor kattenshampoo is er op de markt?

Je hebt twee soorten kattenshampoo. Gewone kattenshampoo waarbij water nodig is en je hebt katten droogshampoo. De droogshampoo voor katten is misschien een redding voor vele katteneigenaren. Omdat katten een super hekel hebben aan water is dit de oplossing. Droogshampoo reinigt en verfrist de vacht van een kat zonder deze nat te hoeven maken. De katten droogshampoo moet op de vacht gesprayd worden en moet je daarna even inmasseren. Het is natuurlijk nooit zo’n grondige reinigingsbeurt dan dat je de kat wast met een normale kattenshampoo maar voor tussendoor is dit prima!

Kattenshampoo kopen bij Huisdierplezier

Van plan om de kat te gaan wassen? Bestel dan snel kattenshampoo bij Huisdierplezier! Als je de bestelling plaatst op een werkdag voor 13:00 uur zal deze dezelfde dag nog verzonden worden. Zo kun je snel jouw kat wassen met kattenshampoo. Er zijn meerdere betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, PayPal en Achteraf betalen via Afterpay of Klarna. Heb je eerst nog vragen over de kattenshampoo bij ons op de webshop? Dan kun je deze vragen stellen via de chat op de website, via e-mail of via de telefoon. De medewerkers van de klantenservice zijn bereikbaar op werkdagen van maandag tot en met vrijdag en zullen er alles aan doen om jou van de juiste informatie te voorzien. 

Heb je nog meer artikelen nodig om jouw kat goed te kunnen verzorgen? Neem dan eens een kijkje in de categorie katten verzorging. Wil je naderhand de kat even lekker verwennen? Dan kun je er ook nog een heerlijke kattensnack of een leuk kattenspeeltje bij bestellen!

Menu