• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Kattenkam

Kattenkammen

Nog een manier om te zorgen dat je kat goed in zijn of haar vacht blijft zitten is het kammen van de vacht. Om de vacht van een kat te kunnen kammen kun je gebruik maken van een goede kattenkam. Een kattenkam kan gebruikt worden bij katten met een korte, halflange en lange vacht. Er zijn verschillende kattenkammen verkrijgbaar. Welke kattenkam jij nodig hebt voor jouw kat ligt aan de vacht van de kat. Hieronder zullen we je laten zien welke soort kattenkam geschikt is voor welke soort vacht.

Gato contento en el salón de mascotas. grooming gatos en un salón de belleza para mascotas. el maestro peina el exceso de cabello. muda expreso | Foto Premium

Welke soorten kattenkammen zijn er?

Aangezien er verschillende kattenkammen zijn voor verschillende vachtsoorten is het belangrijk dat je de juiste kattenkam besteld voor een optimale vachtverzorging. Er zijn grove kattenkammen, fijne kattenkammen, klittenkammen voor katten en vlooienkammen voor katten. Immers heeft de langharige kat een andere vachtverzorging nodig wanneer je dit vergelijkt met de vachtverzorging van een kortharige kat. Lees hier welke kattenkammen je terug vind in onze kattenwinkel en waar je deze kattenkammen voor kunt gebruiken:

Kam Dubbele Comfort

Grove kattenkam
Bij een grove kattenkam staan de tanden van de kattenkam ver uit elkaar. Hierdoor is het met deze kam makkelijker door dichte en wollige vachten bij de kat heen te komen. Een groffe kattenkam is dan ook geschikt voor dikke wollige kattenvachten.

Poezenkam Met Handvat

Fijne kattenkam
Bij een fijne kattenkam staan de tanden van de kattenkam dicht op elkaar. Deze kattenkammen zijn dus geschikt voor katten met een fijne dunne vacht en kunnen perfect gebruikt worden voor kittens met dunnere vacht.

Kattenverzorging Klittenkam

Klittenkam voor katten
Heeft jouw kat een halflange tot lange vacht en veel last van klitten? Dan is een klittenkam voor katten misschien een oplossing. De klittenkam wordt ook wel een uitdunkam genoemd en is geschikt om hele erge klitten of zelfs vilt uit de vacht te snijden. Dit vraagt welke enige ervaring, laat je informeren over de juiste werkwijze en ga rustig te werk om de huid van de kat niet te beschadigen tijdens het kammen. Om het kammen met een klittenkam te vereenvoudigen kun je hiernaast gebruik maken van een anti slit spray voor de kattenvacht.

VLOOIENKAM KAT

Vlooienkam voor katten
Bij een vlooienkam voor katten staan de tanden ook heel erg dicht bij elkaar. Doordat de tanden van de vlooien kattenkam dicht bij elkaar staan kunnen vlooien makkelijk uit de vacht gekamd worden. Wanneer je een kat hebt als huisdier is een vlooien kam eigenlijk onmisbaar.

Hoe moet je een kat kammen en is dit makkelijk aan te leren?

Een kat kammen doe je met een goede kattenkam. Het is verstandig om dit zo vroeg mogelijk aan te leren. Op het moment dat je een kitten in huis krijgt moet je deze wekelijks eventjes laten kennismaken met een kattenkam. Op deze manier zal je op latere leeftijd van de kat niet veel problemen hebben met het kammen. Een kat kam je altijd met de haarrichting mee. Ga dus niet tegen de haarrichting in kammen, dit is niet alleen vervelend voor de kat maar dit kan ook zorgen voor beschadigingen in de vacht en huid. Kies een moment dat de kat wat slaperig is en niet wanneer de kat heel erg speels is. Dat is de beste manier om stress te voorkomen. 

Premium Photo | Contented cat in the pet salon. grooming cats in a pet beauty salon. the master combes out excess hair. express molt

Een kattenkam kopen bij Huisdierplezier

Heb je de juiste kattenkam gevonden om de vacht van jouw kat te kammen? Dan kun je deze eenvoudig bestellen via Huisdierplezier. Als je de bestelling plaatst op een werkdag voor 13:00 uur zal deze dezelfde dag nog verzonden worden. Zo kun je super snel de vacht van jouw kat kammen met een goede kattenkam! Er zijn meerdere betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, PayPal en Achteraf betalen via Afterpay of Klarna. Als je eerst nog vragen hebt over een kattenkam die je gezien hebt, kun je deze stellen via de chat op de website, via e-mail of via de telefoon. De medewerkers op de klantenservice zijn bereikbaar op werkdagen van maandag tot en met vrijdag. Ze zullen er alles aan doen om jou van de juiste informatie te voorzien!

Huisdierplezier biedt een totaal aanbod voor de kat

Heb je nog meer artikelen nodig om je kat te verzorgen? Neem dan eens een kijkje in de categorie katten verzorging. Hier vind je alle benodigdheden die jou helpen om jouw kat optimaal te kunnen verzorgen. Natuurlijk hebben wij bij Huisdierplezier niet alleen kattenbenodigdheden om de kat te verzorgen maar nog veel meer! Je kunt bij ons ook terecht voor een kattenluik, een kattentransportbox of een kattentuigje.

Wil je graag meer weten over hoe je een kat moet verzorgen? Lees dan snel de volgende blog: Hoe verzorg je een kat? of laat je informeren in de blog: "Wat is de beste kattenbakvulling?"

Menu