• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Katten Nagelschaar

Katten nagelschaar

Het knippen van kattennagels is meestal niet nodig. Katten verzorgen hun nagels heel erg goed aan objecten zoals een krabpaal of, wat minder leuk voor de baasjes, aan de bank. Als een kat krabt slijt de buitenste laag van de nagel af en zal de nagel weer scherp worden en op deze manier ook de juiste lengte behouden. De kat heeft daarbij geen katten nagelschaar nodig. Echter is het in sommige gevallen wel nodig om de nagels van de kat bij te houden met een katten nagelschaartje. Denk hierbij aan een ouder wordende kat of juist een kat welke het moeilijk vind de nagels zelf voldoende te verzorgen. Op deze pagina bekijken we de mogelijkheden op het gebied van het knippen van de nagels van jouw kat. 

Premium Photo | Cat grooming in pet beauty salon.

Is het nodig om de nagels van de kat te knippen met een nagelschaar voor katten?

Als een kat ouder wordt kan het zijn dat hij of zij zichzelf niet meer zo goed verzorgt omdat dit misschien niet meer lukt. Het is daarom belangrijk dat je dit goed in de gaten houdt. Je moet natuurlijk wel goed weten hoe lang de nagels van een kat mogen zijn voordat je ze gaat knippen met een katten nagelschaartje. Een kat per voorpoot 4 nagels en een duimnageltje en heeft per achterpoot 4 nagels en dus geen duimnageltje. Er zijn een aantal manieren om erachter te komen wanneer je de nagels moet knippen met een katten nagelschaar.

  • Wanneer je de nageltjes van de kat op de grond hoort tikken tijdens het lopen
  • Wanneer je ziet dat de kat vaak blijft hangen met de nagels in bijvoorbeeld stof
  • Als je duidelijk kunt zien dat de nagels te lang zijn bij de kat

Verschillende soorten katten nagelschaartjes

In onze kattenwinkel vind je verschillende soorten nagelschaartjes voor de kat welke het beste past in jouw situatie is afhankelijk van de kennis en ervaring welke hebt met het knippen van kattennagels. Je kunt kiezen voor een basis nagelschaar, deze kleine schaartjes zijn vrij simpel maar doeltreffend. Hiernaast kun je gaan voor een katten nagelschaar met een beveiliging welke voorkomt dat je te ver knipt. Heb je weinig ervaring met het knippen van kattennagels dan adviseren wij deze nagelscharen;

Groo'me Katten Nagelschaar Dino

De Groo'me nagelschaar! Een handige nagelschaar, handig om zelf de nagels van uw kat mee te knippen. De nagelschaar bevat een beveiliging om veilig de nagels te kunnen knippen. Reinig de nageltang op regelmatige basis met water en een antiseptische oplossing. Zo kunt u bacteriegroei voorkomen.

Hoe ga je te werk met de katten nagelschaar

Durf je het niet aan om zelf de nagels van een kat te knippen met een katten nagelschaar? Dan kun je er ook voor kiezen om even langs de dierenarts of een katten trimsalon te gaan. Als je het wel aandurft moet je zorgen voor goed materiaal. Zorg ervoor dat je een scherpe katten nagelschaar hebt en geen nagelschaar voor mensen gebruikt. Knip de nagels van de kat alleen als je jezelf er zeker bij voelt en de kat rustig is. Hieronder vind je een aantal stappen om het knippen van de nagels van jouw kat makkelijker te maken:

Stap 1 - Blijf rustig en zorg ervoor dat de kat zich op zijn of haar gemak voelt. Een gestreste kat gaat niet meewerken dus dit is heel belangrijk.
Stap 2 - Neem het desbetreffende pootje voorzichtig tussen duim en wijsvinger en oefen daar een lichte druk op uit. Op deze manier zorg je ervoor dat de nagels tevoorschijn komen.
Stap 3 - Knip met de katten nagelschaar een klein stukje van de nagel af. Zeker niet te veel anders kan het voor komen dat je in het leven knipt. Als dat gebeurt zal er bloed uitkomen. Schrik niet want dit ziet er meestal erger uit dan het is en het bloeden stopt meestal vanzelf wel.

Close-up shot van een menselijke hand met de poot van een kitten | Gratis Foto

Een katten nagelschaar kopen bij Huisdierplezier

Heb je de juiste katten nagelschaar gevonden? Dan kun je deze eenvoudig bestellen bij Huisdierplezier. Als je bestelling plaatst voor 13:00 uur zal deze dezelfde dag nog verzonden worden. Zo kun je snel de nagels van de kat knippen met een goede katten nagelschaar! Er zijn meerdere betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, PayPal en Achteraf betalen via Afterpay of Klarna. Als je eerst nog vragen hebt over een bepaalde katten nagelschaar kun je deze stellen via de chat op de website, via e-mail of via de telefoon. Onze medewerkers van de klantenservice zijn bereikbaar op werkdagen van maandag tot en met vrijdag en zullen er alles aan doen om jou te voorzien van de juiste informatie.

Huisdierplezier, de totaalwinkel voor jouw kat!

Heb je nog meer artikelen nodig om jouw kat goed te kunnen verzorgen? Neem dan eens een kijkje in onze categorie katten verzorging. Hier vind je alles wat jou kan helpen om de kat op de beste manier te verzorgen. Ook kun je de kat dan even lekker verwennen met een leuk kattenspeeltje of een heerlijke kattensnack uit onze kattenwinkel. Huidierplezier heeft een breed assortiment kattenbenodigdheden voor de huisvesting, de verzorging én alles voor veilige avonturen onderweg!

Wil je graag meer weten over hoe je een kat moet verzorgen? Lees dan snel de volgende blog: Hoe verzorg je een kat? of laat je informeren in de blog: "De populairste kattenrassen" of "Wat is de beste kattenbakvulling?"

Menu