• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Katten Verzorging

Katten verzorging

Katten verzorging is een breed begrip. Je krijg namelijk te maken met de dagelijkse verzorging van de kat maar soms heeft de kat wat extra hulp nodig om zichzelf in optimale conditie te kunnen houden. De dagelijkse verzorging van een kat bestaat uit schoon drinkwater geven, eten geven, de kattenbak uitscheppen en natuurlijk even knuffelen en spelen. Maar er komt ook nog andere soort kattenverzorging bij kijken die niet dagelijks uitgevoerd hoeft te worden zoals de vachtverzorging, oog- oor en tandverzorging en vlooien- en tekenbestrijding. Op deze pagina vind je alle benodigdheden voor de verzorging van jouw kat. Zo maak je het niet laleen makkelijk maar ook leuker voor jou en de kat om deze verzorging te bieden. 

Стрижка кошек в салоне красоты домашних животных. | Премиум Фото

Vachtverzorging bij katten

Met vachtverzorging bij katten bedoelen we het kammen, borstelen en het wassen van de vacht. Om de vacht in optimale conditie te houden zal je soms even een handje moeten helpen. De vacht kammen met een kattenkam of borstelen met een kattenborstel. Niet alle katten hoeven geborsteld te worden, toch is het voor de meeste katten fijn geholpen te worden in de periode van rui. Kam de kat regelmatig en verwijderd hierdoor losse haren in de vacht.

Kattenborstel met Varkenshaar

De kat in bad? 

Ook is het soms nodig om de kat in bad te doen. Denk hierbij aan een uitje richting de boer waar jouw kat al rollend over de grond zijn speelkwariertje viert. Nu houden de meeste katten over het algemeen helemaal niet van water en kan dit soms een probleem zijn. Gelukkig is er normale kattenshampoo en katten droogshampoo verkrijgbaar, deze droogshampoo is ideaal voor katten waarbij badderen onmogelijk is of bij angst.

Shampoo Care Kat

Nagelverzorging bij katten

Ook de nagels van katten moeten soms geknipt worden. Dat kan eenvoudig met een katten nagelschaar. Gebruik nooit een nagelschaar voor mensen. Normaal onderhoudt de kat zelf de nagels goed maar door bijvoorbeeld ouderdom kan het soms zijn dat je een handje moet helpen. Zorg ervoor dat de kat rustig is wanneer je dit gaat doen anders veroorzaakt het teveel stress. 

Kattenverzorging Nagelschaar

Oog- oor- en tandverzorging bij katten

Ook oog- oor- en tandverzorging bij katten is niet iedere dag nodig. Sommige katten zijn wat gevoeliger en hebben bijvoorbeeld sneller vieze oren, tranende oogjes en snel last van tandplak. Gelukkig zijn er middeltjes die dit kunnen oplossen of zelfs voorkomen. Controleer de kat regelmatig eventjes om te kijken of hij of zij deze extra katten verzorging nodig heeft.

Hondenverzorging Veilige Wattenstaafjes voor honden

Vlooien- en tekenbestrijding bij katten

Ook kunnen katten wel eens last krijgen van parasieten. Het is goed om dit al proberen te voorkomen door ze preventief te behandelen tegen vlooien en teken. Mocht het zo zijn dat de kat toch ergens vlooien of teken heeft opgelopen dan zijn er ook middeltjes die ze bestrijden. Onze vlooien- en tekenmiddelen zijn allemaal insecticidenvrij en werken op basis van Dimethicone. Deze stof zorgt ervoor dat de gewrichten van de parasieten blokkeren. Hiervan is een omgevingsspray en een shampoo verkrijgbaar maar ook vlooien- en tekendruppels voor op de kat zelf.

Katten verzorgen in dieren schoonheidssalon. | Premium Foto

Katten verzorging artikelen kopen bij Huisdierplezier

Heb je alle benodigde artikelen gevonden binnen onze kattenwinkel? Dan kun je deze eenvoudig bestellen bij Huisdierplezier. Als je de bestelling plaatst op een werkdag voor 13:00 uur zal deze dezelfde dag nog verzonden worden. Zo heb je alle kattenbenodigdheden super snel in huis! Er zijn meerdere betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, PayPal en Achteraf betalen via Afterpay of Klarna. Als je eerst nog vragen hebt over een artikel kun je deze stellen via de chat op de website, via e-mail of via de telefoon. Onze medewerkers van de klantenservice zijn bereikbaar op werkdagen van maandag tot en met vrijdag en zullen er alles aan doen om jou van de juiste informatie te voorzien.

Katten verzorging artikelen kopen bij Huisdierplezier

Als je naar meer artikelen op zoek bent die te maken hebben met voeding en verzorging voor katten ben je op het goede adres! Bij Huisdierplezier vind je alles om jouw kat optimaal te kunnen verzorgen en in topconditie te houden. Katten hebben natuurlijk ook veel beweging nodig om geen last te krijgen van overgewicht. Om ze in beweging te krijgen kun je ze een leuk kattenspeeltje aanbieden. Heb je liever een fijn mandje voor de kat of is de kattenbakvulling op? Je vind het allemaal bij Huisdierplezier! Wil je graag meer weten over hoe je een kat moet verzorgen? Lees dan snel de volgende blog: Hoe verzorg je een kat?

Menu