• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
  • 0031 (0)850 - 656263
Menu
Op werkdagen voor 13:00 besteld, dezelfde dag verzonden

Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Transportbox kat

Kattentransportboxen

Een transportbox is een van de benodigdheden die je niet kunt missen. Over het algemeen neem je een kat meestal niet vaak ergens mee naartoe omdat dit veel stress geeft. Maar als je bijvoorbeeld naar de dierenarts moet heb je een reismandje nodig om de kat veilig te kunnen vervoeren. Natuurlijk zijn er katten die het wel leuk vinden om overal mee naartoe te gaan en dit gewend zijn!

Waarom een transportbox voor katten?

Ten eerste is het makkelijk om een transportbox te gebruiken om de kat te vervoeren. Maar het is ook veel veiliger om de kat op die manier ergens mee naartoe te nemen. De kat kan niet ontsnappen en zit veilig in het reismandje zodat je je daar geen zorgen over hoeft te maken. Ook kun je de reismand makkelijk dragen door het handvat aan de bovenzijde en kun je deze in de auto handig vastzetten door een gordel te gebruiken. Zo hoef je je onderweg niet druk te maken dat jouw kattenvriendje of vriendinnetje iets overkomt.

Soorten kattentransportboxen

Er zijn verschillende soorten reismanden voor katten verkrijgbaar. Zo zijn er gewoon de standaard transportboxen, deze zijn er in verschillende kleuren en maten. Maar je hebt ook transportboxen die speciaal geschikt zijn om je kat mee op reis te nemen met het vliegtuig. Deze transportboxen voldoen aan de IATA eisen zodat het dier veilig vervoerd kan worden. Dus neem je de kat alleen maar mee als deze naar de dierenarts ofzo moet dan is een simpele transportbox prima. Als je de kat echt mee op vakantie neemt kun je beter gaan voor een IATA goed gekeurde transportbox.

Eisen waar een IATA goed gekeurde transportbox aan moet voldoen:
- De kennel moet gemaakt zijn van hard kunststof of glasvezel.
- Er mogen geen wieltjes onder de kennel zitten of deze moeten inklapbaar zijn.
- Het deurtje moet zowel onder als boven vergrendeld kunnen worden en centraal te openen en
  sluiten zijn.
- Het dier moet rechtop kunnen staan zonder de bovenkant te raken en moet zich om
  kunnen draaien en goed kunnen liggen.
- Er moet een vetbed of ander absorberend materiaal op de bodem liggen. Dit moet uit één geheel
  zijn.
- Ook moet er een water- en voerbak in de kennel zitten.

Let wel op dat deze regels gelden voor het vervoeren van dieren in het ruim van het vliegtuig. Wil je de kat vervoeren in de cabine, neem dan even contact op met de vliegtuigmaatschappij.

De kattentransportbox bestellen bij Huisdierplezier

Heb je de perfecte transportbox gevonden voor jouw kat? Dan kun je deze makkelijk en snel bestellen bij Huisdierplezier. Er zijn verschillende betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, Paypal en Achteraf betalen. Als je de bestelling plaatst op werkdagen voor 13:00 uur wordt deze dezelfde dag nog gevonden. Zo kun je snel met jouw kat op reis! Heb je eerst nog wat vragen over een bepaald artikel of over jouw bestelling. Dan kun je altijd even contact opnemen met onze klantenservice. Je kunt ze bereiken per e-mail 24/7 of op werkdagen per telefoon.

Heb je nog meer benodigdheden nodig voor jouw kat? Kijk dan ook even naar onze kattenbakken, krabplanken, kattenverzorging, kattensnacks, kattenspeelgoed, katten voer- en drinkbak of naar al onze kattenbenodigdheden voor onderweg.

Menu