• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
  • 0031 (0)850 - 656263
Menu
Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Kattenlijnen

Lijnen voor Katten

Misschien zal je denken, een lijn voor een kat? Ja! Normaal heb je deze natuurlijk niet nodig als je een kat of meerdere katten hebt die gewoon buiten hun gang mogen gaan. Maar er zijn ook katten die niet buiten mogen komen. Zoals raskatten waarbij het risico te groot is dat iemand anders ze meeneemt. Of je laat je kat niet buiten omdat je bang bent dat ie wegloopt of omdat de buren het vervelend vinden als de kat bij hun in de tuin komt. Er zijn veel redenen om dus te denken aan een kattenlijn.

Achtermening van een vrouw die met haar twee labrador in sleep lopen bij  bos | Gratis Foto

Op wat voor manieren kun je de lijn gebruiken?

Als je de kat graag even buiten laat kan dat op twee manieren. Je kunt zelf met de kat gaan wandelen of je maakt de kat met een lijn en tuigje vast in de tuin zodat deze zelf buiten rond kan lopen.

Om samen met de kat te gaan wandelen moet je zorgen dat je een goed tuigje hebt waar de kat niet uit kan ontsnappen en een goede lijn, bijvoorbeeld een Flexi lijn voor katten. Samen wandelen met je kat moet je opbouwen. Zorg dat je begint op een rustige plek waar je niks tegenkomt zodat de kat niet ergens van kan schrikken zodat deze rustig kan wennen aan het buiten zijn.

Als je het wandelen met de kat geen goed idee vind kun je er ook voor kiezen om de kat in de tuin vast te zetten en deze hier zelf rond te laten lopen. Let ook hier goed op dat je een goed tuigje hebt dat goed past waar de kat niet uit kan ontsnappen. Hierbij neem je een langere lijn die je ergens aan vast kunt maken zodat de kat wat ruimte heeft om rond te bewegen in de tuin. Zorg wel dat je thuis en in de buurt bent en dat kat nooit helemaal alleen laat.

Verschil in kattenlijnen

Er zijn veel verschillende soorten lijnen op de markt. Ze zijn er in allerlei kleuren en maten. Als je gaat wandelen met de kat neem je een wat kortere lijn van 100 cm of 150 cm of als je een Flexi lijn neemt, 3 meter. Neem een lijn die fijn in de hand ligt, je kunt hiervoor ook een hondenlijn nemen. Als je kiest voor een hondenlijn moet je zorgen dat de musketon niet te groot en te zwaar is. Laat je de kat in de tuin lopen, dan neem je een lijn die wat langer is. Bijvoorbeeld van 5 meter of zelfs 10 meter. Let er wel op dat de kat niet ergens vast kan komen zitten zoals in een struik, boom of tuinmeubels.

Een kattenlijn bestellen bij Huisdierplezier

Kattenlijnen zijn makkelijk en snel te bestellen bij Huisdierplezier. Er zijn verschillende betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, Paypal en Achteraf betalen. Als je op een werkdag voor 13:00 uur de bestelling plaatst wordt deze dezelfde dag nog verzonden. Zo heb je jouw kattenlijn snel in huis! Heb je eerst nog wat vragen over een artikel of heb je een vraag over jouw geplaatste bestelling? Dan kun je altijd even contact opnemen met onze klantenservice. Deze zijn te bereiken per e-mail en per telefoon.

Heb je nog meer kattenbenodigdheden nodig? Neem dan ook eens een kijkje bij onze krabtonnen, kattenbakken, kattenmanden, kattenverzorging artikelen, kattenspeelgoed en kattenluiken. Misschien zit daar ook nog iets tussen voor je.

Menu