• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Kattenriem

Kattenriem

Misschien zal je denken, een kattenriem? Ja! Normaal heb je deze natuurlijk niet nodig als je een kat of meerdere katten hebt die gewoon buiten hun gang mogen gaan. Maar er zijn ook katten die niet buiten mogen komen. Zoals raskatten waarbij het risico te groot is dat iemand anders ze meeneemt. Of je laat je kat niet buiten omdat je bang bent dat ie wegloopt of omdat de buren het vervelend vinden als de kat bij hun in de tuin komt. Er zijn veel redenen om dus te denken aan een kattenriem. In het assortiment vind je dan ook verschillende soorten kattenriemen, van Flexi lijnen voor de kat tot aanlegkabels voor in de achtertuin of het park. 

Achtermening van een vrouw die met haar twee labrador in sleep lopen bij bos | Gratis Foto

Op wat voor manieren kun je de kattenriem gebruiken?

Als je de kat graag even buiten laat kan dat op twee manieren. Je kunt zelf met de kat gaan wandelen of je maakt de kat met een lijn en tuigje vast in de tuin zodat deze zelf buiten rond kan lopen. Om samen met de kat te gaan wandelen moet je zorgen dat je een goed tuigje hebt waar de kat niet uit kan ontsnappen en een goede lijn, bijvoorbeeld een Flexi lijn voor katten. Samen wandelen met je kat moet je opbouwen. Zorg dat je begint op een rustige plek waar je niks tegenkomt zodat de kat niet ergens van kan schrikken zodat deze rustig kan wennen aan het buiten zijn. Als je het wandelen met de kat geen goed idee vind kun je er ook voor kiezen om de kat in de tuin vast te zetten en deze hier zelf rond te laten lopen. Let ook hier goed op dat je een goed tuigje hebt dat goed past waar de kat niet uit kan ontsnappen. Hierbij neem je een langere lijn die je ergens aan vast kunt maken zodat de kat wat ruimte heeft om rond te bewegen in de tuin. Zorg wel dat je thuis en in de buurt bent en dat kat nooit helemaal alleen laat.

Verschil in kattenriemen

Er zijn veel verschillende soorten lijnen op de markt. Ze zijn er in allerlei kleuren en maten, wat het beste bij jouw past is een kwestie van plussen en minnnen. Wil je jouw kat voldoende vrijheid bieden onderweg maar de controle wel behouden? Dan kun je het beste kiezen voor een Flexi kattenlijn, wil je voornamelijk zeker zijn dat de kat niet wegloopt of ontsnapt? Neem dan een vaste kattenriem. Hieronder geven we een aantal voorbeelden van de geschikt kattenlijnen voor kittens, jonge katten en volwassen katten.

Flexi New Classic Koord Kat Rood

De Flexi kattenlijn

De Flexi kattenlijn is verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten en lengtes. Deze flexibele kattenlijnen zijn verkrijgbaar tot 3 meter, 5 meter en zelfs 8 meter. Op deze manier heb je dus voldoende controle onderweg over de kat maar biedt je toch voldoende vrijheid. Bouw het gebruik van een looplijn altijd rustig op zodat de kat kan wennen aan zijn nieuwe manier van buiten komen. 

Katten Aanleglijn

De Aanleglijn voor katten

Wil jij jouw kat los laten in de achtertuin, meenemen naar het park of gewoon de vrijheid bieden in de bossen? Maak dan gebruik van een aanleglijn. Deze zijn eenvoudig in gebruik; haak de lijn vast aan de halsband of het tuigje van jouw kat en maak deze vast. De kat kan hierdoor niet ontsnappen maar heeft toch veel vrijheid. De aanleglijnen voor katten komen in verschillende lengtes zoals de aanlegkabel voor katten van 5 meter hierboven.

Kattentuig met Lijn

Uitlaat setje voor de kat met looplijn

Natuurlijk vind je in onze winkel ook totaal pakketjes, de uitlaatsets voor katten waar je direct mee op pad kunt. Deze looplijnen worden geleverd inclusief bijpassende kattentuigje, deze looplijnen zijn gemaakt van nylon en hebben een vaste afmeting. Ze zijn dus niet verlengbaar of uitschuifbaar. Hierdoor heb je alle controle over de kat en kun je deze dichtbij je houden wanneer dit nodig is. 

De kattenriem combineren met een halsband of tuigje

Naast de uitlaatsetjes voor de kat vind je bij ons ook halsband en tuigjes, passend bij een kattenriem. Op deze manier kun je dus ook zelf een passend wandel setje maken voor jouw kat. Shop hier jouw mooiste kattenhalsband of kattentuigje voor veilige wandelingen met jouw kitten of kat. Naast een groot assortiment uitlaat benodigdheden voor de kat vind in onze kattenwinkel méér, je shopt eenvoudig jouw favoriete krabpaal of overheerlijke kattensnack online bij Huisdierplezier.

Een kattenriem bestellen bij Huisdierplezier

Kattenriemen zijn makkelijk en snel te bestellen bij Huisdierplezier. Er zijn verschillende betaalmogelijkheden zoals IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving, Paypal en Achteraf betalen. Als je op een werkdag voor 13:00 uur de bestelling plaatst wordt deze dezelfde dag nog verzonden. Zo heb je jouw kattenlijn snel in huis! Heb je eerst nog wat vragen over een artikel of heb je een vraag over jouw geplaatste bestelling? Dan kun je altijd even contact opnemen met onze klantenservice. Deze zijn te bereiken per e-mail en per telefoon.

Heb je nog meer kattenbenodigdheden nodig? Neem dan ook eens een kijkje bij onze krabtonnen, kattenbakken, kattenmanden, kattenverzorging artikelen, kattenspeelgoed en kattenluiken. Misschien zit daar ook nog iets tussen voor je.

Menu