• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
Menu

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Bestel je op werkdagen voor 13:00 uur dan wordt het dezelfde dag verzonden! Let op, voor grote artikelen zoals draad/kennelpanelen en dierenrennen geldt een andere levertijd

Katten Transportbox

Katten transportbox

Wilt je jouw kat veilig en comfortabel vervoeren? Dan is een katten transportbox ideaal! Een transportbox kat gebruik je bijvoorbeeld wanneer je naar de dierenarts gaat, in geval van nood is deze zelfs onmisbaar. Je wilt natuurlijk niet dat de kat weg kan ontsnappen terwijl je onderweg bent naar een kennis, soms kan dit zelfs gevaarlijke situaties opleveren. Wij adviseren voor het vervoeren van een kat in de auto altijd een katten transportbox. In ons assortiment vind je dan ook een groot aantal verschillende reismandjes voor katten.

Kat in kennel bij veterinaire kliniek | Premium Foto

Waarom een katten transportbox gebruiken?

Ook al komt het in de meeste gevallen niet regelmatig voor dat je jouw kat moet vervoeren. Toch zijn er momenten wanneer de kat mee moet in de auto. Denk hierbij aan een controle bij de dierenarts, de rit naar de opvang tijdens vakanties of voor een bezoek aan familie of vrienden. Een transportbox voor katten is in dit geval een uitkomst. Door het gebruik van een katten transportbox voorkom je dat de kat tijdens de rit door de auto loopt, waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Hiernaast is het voor de bange kat ook te adviseren gebruik te maken van een vervoer box. Op deze manier creëer je een veilige en geborgen ruimte voor de kat tijdens de reis. Zodat jullie samen met een gerust hard op pad kunnen.

Het gebruik van een transportbox kat

Wanneer je jouw kat wilt meenemen in een katten transportbox zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Als eerste moet je weten dat de kat het geen pretje vindt om opgesloten te zitten in een transportbox kat. Wij mensen vinden het immers ook niet leuk om in kleine ruimtes opgesloten te zitten. Sluit de kat daarom nooit voor langere tijden in een katten draagmand op. Katten kunnen een transportbox zelfs als eng ervaren, hierdoor kan de kat een zenuwplasje doen. Zorg daarom voor een handdoek of een zacht mandje in de katten transportbox, zo wordt het niet alleen geen kliederboel, maar heeft de kat ook nog eens een warm nestje. Natuurlijk is het voor de kat ook leuk wat speelgoed of het favoriete knuffeltje van de kat mee te nemen in katten reismandje, op deze manier wordt het een stuk leuker voor de kat.

Laat de kat rustig wennen aan de transportbox

Zoals hierboven al geschreven is het aan te raden de katten transportbox fijn aan te kleden, zodat de kat een veilig en comfortabel gevoel heeft tijdens het reizen. Maar het is ook belangrijk jouw kat of kitten rustig te laten wennen aan het gebruik van een vervoer box of transportbox. Het is dan ook aan te raden hier al mee te starten vóór je de kattentransportbox daadwerkelijk nodig hebt. Plaats de vervoer box in een ruimte waar jouw kat deze kan onderzoeken, laat hem lekker snuffelen en gewend raken om in de box te zitten. Wil jouw kat niets weten van de transportbox? Leg dan iets herkenbaars in de box of een lekkere snack voor de kat. Op deze manier ontstaan ook geen problemen wanneer de kat onverwachts of met haast in de katten reismand moet, voor bijvoorbeeld een dierenarts bezoek.

Verschillende soorten katten reismandjes

In het assortiment van onze Kattenwinkel vind je handige producten voor onderweg, waaronder de katten transportbox. Deze transportboxen zijn niet alleen handig in gebruik, ze zorgen er ook voor dat je veilig en zonder zorgen op pad kunt gaan met de kat. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten katten transportboxen uit ons assortiment.

Kattentransportbox Nomad Taupe

IATA Nomad katten bench voor onderweg

De transportbox Nomad is een handige vervoerders box voor de kat, welke naast veilig voor de auto ook een keuring heeft voor reizen. Deze transportboxen mogen zelfs in het vliegtuig worden gebruik bij verschillende vliegmaatschappijen. Een IATA Nomad katten reismand komt in verschillende varianten, groottes en met verschillende opties. Wil jij jouw kattentransportbox gebruiken voor het vliegtuig, informeer dan goed naar de voorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.

Kattentransportbox Transit

De vervoer box met bovenlader

De meeste katten vinden een transportbox in eerste instantie best spannend. Om het toch comfortabel te laten verlopen is het aan te raden gebruik te maken van een bovenlader box. Deze vervoersboxen bestaan uit een bodemdeel en een dakdeel welke van elkaar gescheiden kunnen worden door middel van klemmen. Op deze manier hoef je de kat niet vanaf de voorzijde in de bench te zetten of deze er weer uit te halen. Zeker wanneer de kat het spannend vinden kan het best lastig worden deze uit de box te krijgen na het vervoeren. Met een bovenlader op de katten transportbox voorkom je dit probleem.

Meer artikelen voor jouw kat onderweg

Niet alleen voor het vervoeren van jouw kat met de auto ben je bij ons aan het juiste adres. Huisdierplezier heeft een grote kattenwinkel waar je alles kunt vinden voor de kat. Van de meest mooie krabpalen tot het meest uitdagend kattenspeelgoed. Maar ook voor de verzorging van jouw kat kun je bij ons terecht, zo shop je makkelijk en snel jouw kattenbakvulling online én het wordt ook nog eens thuisbezorgd. Dat is handig toch?

Een katten transportbox kopen bij Huisdierplezier

Heb je gevonden wat je zocht? Dan kun je jouw katten transportbox eenvoudig en snel online bestellen. Huisdierplezier heeft een grote voorraad artikelen voor de kat, bestel je op een werkdag voor 13:00 uur? Dan wordt het pakket zelfs dezelfde dag al naar je verzonden. Ben je op zoek naar katten benodigdheden, neem dan zeker een kijkje bij onze andere artikelen voor katten. Je schaft hier ook eenvoudig jouw nieuwe kattenbakkrabpaal of kattenmand. Wil jij meer lezen over katten, bezoek dan ook eens onze blogpagina. Hier vind je leuke én interessante artikelen over katten zoals; Wat is de beste kattenbakvulling? of Hoe verzorg je een kat? Heb je vragen over ons assortiment of over katten in het algemeen, neem dan rustig eens contact met ons op. Wij helpen je graag verder met jouw zoektocht naar de perfecte artikelen voor jouw kat. 

Menu