• A-kwaliteit
  • Meer dan 20.000 producten
  • Achteraf betalen mogelijk
  • 0031 (0)850 - 656263
Menu
Op werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Werkdagen voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Onderweg

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Op pad met jouw kat?

Heel erg veel zal het niet voor komen. Maar het is soms nodig om de kat ergens mee naartoe te nemen, zoals naar de dierenarts. Het is belangrijk dat je de benodigdheden in huis hebt om de kat op een veilige manier te kunnen vervoeren. Ook kan het zijn dat je soms buiten gaat wandelen met jouw binnen kat om een frisse neus te halen. Of wil je graag zorgen dat de kat in de tuin kan zonder dat deze weg kan lopen. Wij hebben verschillende artikelen in ons assortiment die je hierbij kunnen helpen.

Kat Auto Dierlijke - Gratis foto op Pixabay

Samen veilig onderweg

Katten zijn vaak niet gewend om vervoerd te worden en vinden dit meestal heel erg spannend. Het is daarom belangrijk om te zorgen dat als je met de kat het huis uit gaat, deze er niet vandoor kan gaan. Moet de kat naar de dierenarts, of gaat de kat mee op vakantie? Dan is een transportbox de meest ideale oplossing. Ze zijn er in verschillende uitvoeringen en maten. Kijk daarom goed naar de grootte van jouw kat om te zorgen voor voldoende ruimte. Is jouw kat het gewend om overal mee naartoe te gaan? Dan kun je ook kijken naar een tuigje met een lijn. Let er wel op dat dit middel niet geschikt is voor bange katten omdat een kat die in paniek is misschien wel kan ontsnappen uit een tuigje.

Wandelen met de kat

Klinkt misschien een beetje gek maar wandelen met de kat wordt vaker gedaan dan je denkt. Heb je een binnen kat? Dan is het misschien leuk om dit eens te proberen. Om te wandelen heb je natuurlijk een lijn en een kattentuigje nodig. Een halsband is niet aan te raden omdat de kat hier makkelijk uit kan schieten. Wij hebben vele verschillende tuigjes of ook wel harnassen genoemd in ons assortiment. Kijk even welke het beste bij jouw kat past. Ook is het belangrijk dat als je voor de eerste keer naar buiten gaat met de kat, je begint in een rustige omgeving. De kat moet wandelen als een positief iets gaan zien en dat gaat niet lukken als hij of zij de eerste keer al enorm schrikt van bijvoorbeeld een hond of snel rijdende auto’s.

Kat Dier Katten - Gratis foto op Pixabay

Waarom een halsband?

Een kattenhalsbandje is niet geschikt om te gaan wandelen met de kat maar heeft zeker wel andere voordelen. Vooral voor katten die fijn los buiten mogen lopen en de gehele omgeving kunnen verkennen. In Nederland worden zwerfkatten gevangen en in een asiel geplaatst. Het is daarom goed om een kat een halsbandje aan te geven zodat mensen zien dat het geen zwerfkat is. Meestal zit er een belletje aan om vogels en andere dieren te waarschuwen dat er gevaar is. Vind je dat niet nodig, dan kun je het belletje verwijderen. De halsbandjes hebben altijd een veiligheidssluiting zodat de kat zichzelf niet kan ophangen als hij of zij bijvoorbeeld achter een tak blijft hangen. Zo zal de kat het bandje makkelijk af kunnen krijgen zodra dit gebeurt.

De kat in de tuin houden

Een goede reden om een tuigje te kopen voor de kat is om deze naar buiten te kunnen laten gaan zonder dat de kat de tuin uit kan komen. Zo kun je een wat langere kattenlijn bevestigen aan het tuigje om de kat wat meer ruimte te geven. Bind de lijn vast en de kat kan heerlijk genieten van de buitenlucht. Zorg er wel voor dat er geen obstakels in buurt zijn waar de kat met de lijn aan vast kan komen zitten of zich aan op kan hangen. Zorg dat je in de buurt bent zodat je altijd in kunt grijpen als er wat aan de hand is.

Meer informatie en waar te bestellen?

Heb je gevonden wat je zocht? Dan kun je dit snel en eenvoudig bestellen bij Huisdierplezier! Plaats je de bestelling op een werkdag voor 13:00 uur, dan wordt het pakket nog dezelfde dag verzonden. Zo heb je super snel de transportbox of het kattentuigje in huis! Er zijn meerdere handige en veilige betaalmethodes mogelijk zoals: IDEAL, Creditcard, Bankoverschrijving en Achteraf betalen. Ben je niet tevreden met het ontvangen artikel? Dan mag je deze naar ons retourneren.

Weet je niet precies wat je nodig hebt en heb je advies nodig? Of heb je vragen over een bepaald artikel? Dan kun je altijd even contact opnemen met onze klantenservice! Dit kan per e-mail of per telefoon. We reageren doorgaans super snel op een bericht zodat je niet lang hoeft te wachten op een antwoord. We zullen er alles aan doen om je op een goede manier te helpen!

Menu